Hej hej, ja się szybko wypowiem na temat gbs - niby miałam zrobione przed porodem paciorkowce, ale jak się okazało w szpitalu już to podobno nie to, nie powiem ale byłam mega wkurzona na lekarza... pobrali mi rano przy przyjęciu do szpitala ale niestety na wyniki się nie doczekałam bo wieczorem rozpoczęła się akcja porodowa i na samym początku dostałam dożylnie dwie dawki antybiotyku. Niestety mała i tak miała zakażenie wewnatrzmaciczne, nie wiem czy to właśnie to czy coś innego było tego przyczyną i miała podwyzszone crp, ale od razu dostała antybiotykoterapie przez 5dni bodajże + oczywiście lampy na zoltaczke.
dziewczyny czytam Was codziennie, ale odpisywac jakoś brak weny... zbieram sie od jakiegoś czasu zeby napisac co i Nas i na pewno napisze niedlugo
Ewel, onemoretime - sciskam i czekam na wiesci co u was, trzymam kciuki za lekkie porody
onemoretime, pytalas wczesniej tez o znieczulenie - ja nie bralam i nie zaluje, mialam dosc lekki porod jak na mojego malego klocuszka 4590 i 59cm. Zreszta od poczatku mialam zalozenie bez znieczulenia, bo ono czasem stopuje akcje porodowa...ale to indywidualna kwestia kazdego
Doris, gratuluje :*
dziewczyny czytam Was codziennie, ale odpisywac jakoś brak weny... zbieram sie od jakiegoś czasu zeby napisac co i Nas i na pewno napisze niedlugo
Ewel, onemoretime - sciskam i czekam na wiesci co u was, trzymam kciuki za lekkie porody
onemoretime, pytalas wczesniej tez o znieczulenie - ja nie bralam i nie zaluje, mialam dosc lekki porod jak na mojego malego klocuszka 4590 i 59cm. Zreszta od poczatku mialam zalozenie bez znieczulenia, bo ono czasem stopuje akcje porodowa...ale to indywidualna kwestia kazdego
Doris, gratuluje :*