reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczynki wpadam na chwilkę:)

Po dzisiejszej wizycie wszystko super:) Maluszek pięknie rośnie, serduszko cudnie bije, a ja jestem przeszczęśliwa. Dopiero teraz, kiedy widziałam na ekranie jak moje maleństwo się rusza, do mnie dotarło, że rośnie we mnie mały CUD:) Dziś powiedziałam córce, jej mina bezcenna - patrzyła się na zdjęcie z rozdziawioną miną, a potem je przytuliła:tak:

One, Ewel szybkiego i bezproblemowego porodu&&&
Doris gratuluję!!!

Pozdrawiam całą resztę gorąco!!!

reklama
ewel, ale karuzela :rolleyes2:jak sobie radzisz emocjonalnie ?
Ja teraz z kolei boję się, że mój J przyjedzie 17-go a Kaja nie będzie chciała wychodzić i urodzę po terminie a tym samym J zamiast 3-4 tyg. z niunią będzie np. tylko 2 tyg., bo pozostałe 2 tyg. będzie czekał razem ze mną :baffled:

No tak, ale ten posiew na gbs to tylko lekarz może pobrać? Nie da się tego z krwi zrobić, gdybym sama chciała pójść do laboratorium ?

Naala, super wieści :-) oby tak dalej &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ona1227..ja chyba dopiero jak urodzę to się wyluzuję, na razie póki co obiecałam że nie robię bety do piątku :-). Ciekawe czy wytrzymam :-)

Naala...a gdzie Twój suwaczek???? Gratuluję ! A który Ty masz tydzień? Na kiedy termin? Jak się czujesz?

OneMore...kiedy jedziesz do szpitala? Masz wyznaczoną konkretną datę czy jak się zacznie coś?

Doris, moja akrobatka po kilkukrotnych zmianach pozycji jest teraz główką do dołu, więc ściągnęliśmy szew w zeszły czwartek i czekamy aż się zacznie akcja porodowa :happy::eek:

ONA, nic takiego z tym cierpnięciem nie miałam, ale tak sobie myślę, że może dzidzia jakoś tak się ułożyła...:confused: przypomnij mi - synek u Ciebie będzie ?

Dziewczyny, które rodziłyście sn - miałyście jakieś znieczulenia? jakie macie doświadczenia w tym temacie?

Ostatnia edycja:
Doris u mnie jutro 11 tydzień się zaczyna:) Teraz już czuję się dobrze, miałam taki czas, że mdłości za mną chodziły całą dobę i kilka razy kibelek witałam:tak: A teraz jam już wszystko i nadrabiam zaległości;-) &&& za Twoją fasolkę, jakoś ostatnio chyba w podobnym czasie straciłyśmy nasze okruszki także teraz jest nasz czas - mocno w to wierzę:-D

One posiew jest z pochwy i odbytu pobierany wiec nie, ale możesz sama iść na pobranie prywatnie do laboratorium. U nas np pobierają w alabie, tylko w wyznaczone godziny. Właśnie to tak jest najpierw straszą dzieci szyjka się skraca itp a jak przyjdzie czas bliski porodu cisza:) jak u mnie skurczy prawie zero... W ciągu dnia z 3-4 w nocy nic... Juz mam dość tych lekarzy, szpitala, bo zmieniają zdanie a ja juz coraz gorzej się mam nogi mi pachną, nadgarstki bolą oj bym chciała urodzic:)

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

OneMoreTime również dziwię się ze nie miałaś robionego posiewu. U mnie w szpitalu był taki wymóg. ..na szczęście moja gin pracowała kiedyś w szpitalu w którym rodziłam więc zadbała o to żebym do porodu miała komplet badań. Nawet jak w 37 tc dostałam wysypki na brzuchu to szybko dała mi skierowanie na badania watrobowe...Na szczęście to była tylko pokrzywka i zniknęła jeszcze przed porodem.

Ja rodzilam bez znieczulenia.
Jeśli kiedyś będzie mi dane rodzić jeszcze raz to również będę chciała bez :)

Ewel lepiej jak jesteś w domu...szpitale to nic fajnego.Mnie najbardziej wkurzalo jak wszystkie dookoła rodziły tylko nie ja...raz się poryczalam bo miałam już wszystkiego dość.
Teraz już tylko chwilkę i zobaczysz Malutką :) Jeśli nie masz przeciwwskazań....to dobry jest sex na przyspieszenie porodu ;)

Doris piękna beta :)

Naala gratuluję :) :*

One tak jak pisała ewel - to wymaz. Musi pobrać gin i oczywiście może to być prywatnie czyli płacisz za wymaz ale sama nie możesz iść do labu i zrobić z krwi. Posiew rośnie ok tydzień, kurczę nie masz możliwości pójścia szybko do jakiegoś gina żeby Ci pobrał ten wymaz? Twój gin jakiś niepoważny i jeszcze ten głupkowaty śmiech dyskwalifikuje go w moich oczach.. :/

Czuję się lepiej, brzuch urósł i młody szaleje już, kopie w okolicy wątroby jak starsza siostra ;)

One , mnie wymaz pobrał wymaz i zaniosłam ze skierowaniem na badanie , u mnie z pochwy był (-) ale z odbytu (+) , w szpitalu i tak wpisali sobie że dodatni. Na badanie czekałam około tygodnia chyba.
Ja miałam znieczulenie przy pierwszym porodzie i było bosko , tylko co z tego jak potem i tak dupsko boli:-D

Naala , gratuluje i kciuki trzymam &&&&&

Plenitude , jak tam moja synowa ? I jaki imię będzie miał synek ?

reklama
czarna młoda znowu przed chwilą pomalowała mi ścianę czerwoną kredką.. farba z teflonem więc może znowu zejdzie ten czerwony gryzmoł, którego tam z wysiłkiem (przyciskając kredkę z całej siły) umieściła.. Oczywiście zrobiła oczy kota ze Shreka jak ujrzała mamę za sobą i stwierdziła "mamusia kocha Zojunię" (jej stara sztuczka jak już wie, że czekają ją kłopoty:-D).. Straszliwa łobuziara :-D Jak Milan? Czy on Ci jeszcze śpi w okolicy południa? Ja zaraz ładuję młodą w wózek i jadę po odbiór spodni ciążowych, dawałam je do przeróbki bo potrzebowały zwężenia w nogawkach to może pośpi, ale tak sama z siebie nie położy się już i nie zaśnie maruda mała..

Imię dla młodego? No cóż, na razie się z moim mężem tylko rozśmieszamy jednak konkretów na horyzoncie brak :eek: będzie chyba problematycznie :unsure:

Do góry