reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Olasec mam nadzieję ze już tulisz synusia :-) &&&&&&&&&&&

Plenitude.....Nikoś niestety nie chce pić tego leku (Debridat)....prawie za każdym razem pluje :baffled:

Dzis dałam Mu Sab Simplex (bo jeszcze mi został z czasów gdy męczyły Go kolki)...podobno tez jest dobry na zaparcia...

A ten Debridat to jest okropnie słodki :eek: Zaraz przypomina mi się krzywa cukrowa...i ta nieszczęsna glukoza do picia :baffled:

reklama
MisiaMonisia ja też miałam sab simplex w domu bo rodzina w Niemczech jednak po przeczytaniu ulotki zdecydowaliśmy, że odpada ponieważ tak małemu dziecku nie podam nic słodzonego aspartamem i konserwowanego benzoesanem sodu.. Któryś z tych składników jest nawet zakazany w produktach dla dzieci poniżej pierwszego roku życia. Do debridatu dołączył espumisan ale nie ta maleńka dawka nieskuteczna czyli 40 a 100. Potem odstawiliśmy debtidat i do końca dolegliwości sam espumisan był już skuteczny. Skuteczność sab simplex to spora dawka i symeticonu jest tez prawie dwa razy tyle bo 70, a nie 40 jak w tym najmniejszym espumisanie, do tego sab podaje się po chyba 7-8 kropli a nie dwie.. Dawka decyduje o skuteczności dlatego kupiliśmy espumisan 100 jednak choć zawiera mniej badziewia bo acesulfam k i nie ma benzoesanu sodu którego sama unikam jak ognia i nie jadam od dawna pod żadną postacią, poszukam innych produktów bez tego "syfu".

Ostatnia edycja:
Tak na szybko bo jeszcze nie kontaktuje.rodziłam 15 godzin i na partych nic nie postepowalo i mały tracił tętno i ze mną też kiepsko było i zrobili cc. Straciłam przytomność i nie bardzo pamiętam cokolwiek. Michas zdrowy ale nic więcej nie wiem. Było tragicznie. Odezwę się jakoś później.
Dziękuję za wsparcie :-*

Olasec najważniejsze ze masz już Michasia przy sobie! Byłaś bardzo dzielna! Gratuluję Rodzicom a Ciebie maleńki Skarbie witam na świecie!! ;-)

Olasec byłaś dzielna że tyle przeszłaś ale dostałaś najwspanialszy prezent - Michasia. Szybko zapomnisz o tym co było. Gratuluję synka :-)

reklama
Olasec
MEGA GRATKI:-) WITAJ MICHASIU!:-* OLACEC A JAK TY SIE CZUJESZ?

Angelstw
Zawsze zachwycam sie Twoimi postami.pieknie;-) A Jasiek rosnie jak na drozdzach:-)
No i Mamusia laseczka:-)
A Ty z Jasiem zaszlas zaraz w pierwszym cyklu po stracie czy miesiac pozniej? Bo zapomnialam:p

Lena
U mnie chyba dni plodne....kusi strasznie, ale lekarz kazal sie wstrzymac w tym cyklu.
Zaczynamy od nastepnego.

Do góry