MisiaMonisia jak długie masz cykle po porodzie? Ja miałam owu w 23 dc chociaż ja troszkę z innej beczki.. Miałaś w poprzednich cyklach owu? W jakich dniach? Ogólnie cykl może się rozstroić, może zdarzyć się bezowulacyjny. Miałaś jakieś stresy, chorobę typu grypa/przeziębienie? Dużo czynników ma wpływ.
Lumia tak to ja, jestem ba babyboomie od lutego 2012 r., po urodzeniu Zoi troszkę się działo i nawet bywanie na wieściach od rozpakowanych mamusiek bardzo ograniczyłam z braku czasu.. ciąża po poronieniu to mój pierwszy i główny wątek, będąc w ciąży z małą nawet nie udzielałam sie na wątku lipiec/sierpień 2013 ponieważ nie byłam w stanie, zresztą dziewczyny na takich wątkach z reguły mają książkowe lub wręcz encyklopedyczne ciąże i nie chcą być straszone, nie chciałam czuć się jak słoń w składzie porcelany
tu było wszystko wszystkim wiadome i nikt się nie dziwił jak z ledwością trzymałam się kupy..
Mała zmieniła nas mimo wszystko na lepsze, rozumiemy co mamy, kim dla nas jest nasz mały szkrab.. Pierwsze co kupiliśmy po powrocie ze szpitala to monitor oddechu babysense.. Przyszedł po dwóch dniach, dwie noce siedziałam non stop i sprawdzałam czy oddycha.. Mąż zrywał się w nocy co kilka godzin i robił to samo. Po zamontowaniu patrzyliśmy w mrugające światełko jak tylko obudziliśmy się w nocy. Mala używała monitora ponad rok. Nikt z naszych znajomych nie ma monitora, patrzyli na nas dziwnie a dla nas to było naturalne, że ma być.. Cieszymy się takimi pierdołami za przeproszeniem, że tylko niektórzy mogą to zrozumieć i oby takich rodziców było jak najmniej
Dlatego wszystkim brzuchatkom z cpp nudnej ciąży, bezproblemowej i zakończonej dorodnym sukcesem :*
Dość przynudzania. Idę spać bo jutro muszę dojechać z małą do innego miasta na 16.30 na wizytę u młodego Gina, mam stresora ale chyba usnę