reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej dziewczyny! zaczynam 10 tydzień! !dzis jakis słabsza forma mdłości i ból brzucha jakis taki....wizyte mam we wtorek, zobaczymy co sie pojawi na usg ☺

reklama
Pleni,
Jak moglam zapomniec, ze to wlasnie Twoja coreczka:p
Pierwsze co zapamietalam to wlasnie te imie, a teraz po tej wzruszajacej historii podoba mi sie jeszcze bardziej;-)

OneMoreTime faktycznie zacznij kompletować wyprawke :tak:

Dziewczyny ja tak z innej beczki.....
Dzis mija 25 dc czy to możliwe ze dopiero mam owulacje? :eek:
Strasznie bolą mnie jajniki...... to juz moj 3 cykl po porodzie (pierwszy z takimi bólami).....
Za kilka dni przecież powinnam mieć kolejną @ :eek:

MisiaMonisia jak długie masz cykle po porodzie? Ja miałam owu w 23 dc chociaż ja troszkę z innej beczki.. Miałaś w poprzednich cyklach owu? W jakich dniach? Ogólnie cykl może się rozstroić, może zdarzyć się bezowulacyjny. Miałaś jakieś stresy, chorobę typu grypa/przeziębienie? Dużo czynników ma wpływ.

Lumia tak to ja, jestem ba babyboomie od lutego 2012 r., po urodzeniu Zoi troszkę się działo i nawet bywanie na wieściach od rozpakowanych mamusiek bardzo ograniczyłam z braku czasu.. ciąża po poronieniu to mój pierwszy i główny wątek, będąc w ciąży z małą nawet nie udzielałam sie na wątku lipiec/sierpień 2013 ponieważ nie byłam w stanie, zresztą dziewczyny na takich wątkach z reguły mają książkowe lub wręcz encyklopedyczne ciąże i nie chcą być straszone, nie chciałam czuć się jak słoń w składzie porcelany ;) tu było wszystko wszystkim wiadome i nikt się nie dziwił jak z ledwością trzymałam się kupy..
Mała zmieniła nas mimo wszystko na lepsze, rozumiemy co mamy, kim dla nas jest nasz mały szkrab.. Pierwsze co kupiliśmy po powrocie ze szpitala to monitor oddechu babysense.. Przyszedł po dwóch dniach, dwie noce siedziałam non stop i sprawdzałam czy oddycha.. Mąż zrywał się w nocy co kilka godzin i robił to samo. Po zamontowaniu patrzyliśmy w mrugające światełko jak tylko obudziliśmy się w nocy. Mala używała monitora ponad rok. Nikt z naszych znajomych nie ma monitora, patrzyli na nas dziwnie a dla nas to było naturalne, że ma być.. Cieszymy się takimi pierdołami za przeproszeniem, że tylko niektórzy mogą to zrozumieć i oby takich rodziców było jak najmniej :)
Dlatego wszystkim brzuchatkom z cpp nudnej ciąży, bezproblemowej i zakończonej dorodnym sukcesem :*

Dość przynudzania. Idę spać bo jutro muszę dojechać z małą do innego miasta na 16.30 na wizytę u młodego Gina, mam stresora ale chyba usnę ;)

MisiaMonisia Po ciąży i porodzie zanim jajniki się wyregulują to tak może się dziać...

ONA1227 12t5d to jest końcówka 13 tygodnia... 13t - to będzie skończone 13 tygodni i będziesz rozpoczynać tydzień 14. Skończone 13 tygodni oznaczać będzie zatem, że jest to pierwszy dzień 14tc.

Pleni....po porodzie moje cykle były 23-24 dniowe ...ale nie byłam zdziwiona bo po poronieniu tez takie były....Ogólnie przed ciążami miałam zawsze 28-dniowe cykle...jak w zegarku!
Stresu żadnego nie miałam, przeziebień itp też nie......
W poprzednich cyklach chyba nie miałam owulacji bo nie bolały mnie jajniki...dopiero w tym cyklu zaczęły.....czyli dopiero podjeły prace.....tak mi sie wydaje....
No ale zeby owu była w 25 dc to troszke dziwne....Dzis nadal mnie bolą....

ONA liczysz skończone tygodnie (lekarze tez tak liczą).....za 2 dni skończysz 13 tc i rozpoczniesz 14......ale mów ze jesteś w 13 tc.

Ja Nikosia urodziłam w 40tc5d ......wpisane mam że "poród był o czasie........w 40 tc" , bo liczą skończone :tak:
A Amelke poroniłam w 9tc........mimo że to był prawie 10 tc......Tak tez mam wpisane wszędzie.

Olasec jak tam? Juz jesteś po? :-);-)

reklama
MisiaMonisia jeszcze jestem w dwupaku :-) od wczoraj mam przypływ energii wiec to może cisza przed burzą :-) mój mąż pracuje już z.domu żeby być pod ręką w razie czego a tu nic się nie szykuje. Mam bóle jak na okres i skurcze lekkie ale to już od dłuższego czasu wiec musze czekać na rozwój sytuacji.

Do góry