reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej dziewczyny.
Pleni, OneMoreTime wielkie gratulacje! Może mnie jeszcze pamiętacie, pojawiłam się tutaj mniej więcej w tym czasie co One, potem przeniosłam się na wątek enyi o poronieniach nawykowych. Mnie też się udało, zostałam mamą, mam cudowną córeczkę Ewę, za miesiąc skończy roczek:)
Bardzo się cieszę waszym szczęściem i trzymam kciuki!!

reklama
Pleni Witaj i gratuluję :-) &&&&&&&&&&& za Kruszynkę:-)

Witch..mi takze imie Kinga źle sie kojarzy....mam bratową Kinge....co niektóre z dziewczyn pewnie pamietaja co to za "egzemplarz" jest :baffled:

OneMoreTime ....Maja bardzo ładne imieale faktycznie pełno ich....mam dwie małe sąsiadeczki Majki :tak:
Jeśli chodzi o Nadie to nie wiem czy pamietasz.....ale pisałam tu jak byłam w ciąży że jak bedzie dziewczynka to będzie Nadia........ale Nadia okazała sie Nikodemem :-) Zdrobniale wołałabym Nadusia :tak:
Noo ale w przyszłym roku w wakacje rozpoczynamy staranka wiec może bedzie dziewczynka ;-)

Olasec to teraz tylko czekac na przyjscie na swiat Michałka :-)

Buziaki dla wszystkich :*

Olasec
:-*

Mnie rowniez Kinga sie Zle kojarzy;-)
Dla mnie typy to Lucja, Gabrysia, Jagoda, Blanka, Olga;-)
A i DOROTKA tez;-)
Moja siostra ma tak na imie:-)i fajna z niej kobitka.

Gloria
Bo dokladnie tak jest z tymi imonami;-) np. Kinga kiedys mi sie podobalo, ale poznalam pare osob, wrazenia nienajlepsze i juz skojarzenia pozostaja;-)
Mysle, ze wiele osob tak podchodzi do wyboru:-)

One wybierz takie imie zeby tobie sie podobalo. Ja z starsza dalam za wygrana i jest Lena i na kazdym kroku slychac lenka ale do niej to imie pasuje a mlodsza ma Liwia moje od zawsze ulubione i przy 2 juz nikt nir naciskal na zmiane bo wiedzieli ze sie juz nie poddam.

Co do imion to jeśli będziemy mieli dziewczynkę to będzie Basia - śliczne i mało spotykane.

Jest jedno imię które wydaje mi się prześliczne i bardzo kobiece - Amanda, niestety u mnie nie przejdzie:crazy:. Co myślicie o tym imieniu?

Moim zdaniem imię powinno pasować do nazwiska, tzn. jeśli nazwisko polskie, to imię obcojęzycznie będzie śmiesznie brzmiało (np kiedyś słyszałam o dziewczynce - Jessica Kiełbasa). Ja mam polskie nazwisko, więc synuś ma na imię Szymon, drugie będzie albo Barbara albo Dawid. Ale oczywiście to jest tylko moje zdanie, każdemu podoba się coś innego:-)

Ostatnia edycja:
A wg mnie trzeba sobie zadać pytanie: jak ja bym chciała mieć na imię?

Mi się podobają zwykłe nie wycudowane imiona. Ale każdy daje dziecku imię jakie mu się podoba. Ja wolę proste, zwykłe imię żeby dziecko mi nigdy nie zarzuciło,że je skrzywdziłam imieniem np właśnie Jessica Kiełbasa, no masakra jak dla mnie.

reklama
neli, pamiętam zdjęcie i nick, ale już historii nie za bardzo, wybacz :zawstydzona/y: podbudowujące jest słyszeć kolejne pozytywne wieści, więc gratuluję córeczki i również pozdrawiam :happy:

Misia, nie pamiętałam, że to był Twój typ :sorry:ale coraz bardziej się przekonuję do imienia Nadia. No i znalazłam jeszcze jedno zdrobnienie "Nadka" :happy:

Podoba mi się również Gabrysia, Jagoda i Izabela, ale J jest na nie, więc odpadają na starcie....:baffled:

Generalnie też jestem za normalnymi imionami, które pasują do nazwiska. Ale tak jak pisałam wyżej zaczynam się coraz bardziej przekonywać do imienia Nadia - tym bardziej, że J jest bardzo na TAK...

kaira
, u mnie się nie da postawić na swoje, bo J to straszny uparciuch, który ma swoje zdanie :baffled: gdybym chciała postawić na swoje to byłaby Kaja (połączenie naszych imion) :happy:

Lena, Amanda kojarzy mi się z bohaterkami filmów amerykańskich, ale jeśli Tobie się bardzo podoba i pasuje do Waszego nazwiska, to nie widzę problemu:tak:

ovli, jeśli znajoma też mieszka na wyspach, to całkiem inna kwestia. Myślę, że chodzi o to, by imię nie było dziwne w miejscu zamieszkania a nie pochodzenia :happy:

Nie sądziłam, że będzie tak ciężko z imieniem.... :eek:

Do góry