reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witajcie

cieżko było Was nadrobić..ale jakoś sie udało ;-)

MAm nadzieję że nic nie pokręcę.....ale...

Gratuluję Wam dziewczyny II kreseczek :happy: I mocno trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&

OneMoreTime nie zaszkodzi jeśli zwolnisz tempa i poleniuszkujesz sobie w domku.......Poleż, odpoczywaj.......tylko nie głaszcz za dużo brzuszka bo można wywołać skurcze ;-) Ciekawa jestem co jutro Ci lekarz powie na wizycie.

ONA po usg dopochwowym prawie za kazdym razem miałam plamienia ale nie krwawienia. Mam nadzieje ze u Ciebie to minie i ze wszystko bedzie OK :tak: Ktory to u Ciebie tc?

Mam pytanie do "MAMUŚ".....Mój Niki od 7 dni nie robi kupki....Uważacie ze powinnam isc z Nim do pediatry?
Bo wyczytalam w necie że przy karmieniu piersia takie coś moze sie zdarzac....
Tyle ze takie "zastoje" ma od dobrego miesiaca.....robil kupke co 4-5 dni......a teraz juz 7 dni nic :-(
Nie chce zeby lekarz mnie wysmal...ze moze panikuje

Wczoraj wlozylam mu czopek ale Go nie ruszyl.

reklama
MisiaMonisia mój synuś miał takie problemy, od 3 miesiąca życia dawałam mu codziennie probiotyki. Ja akurat dawałam kropelki BioGaia po 5 kropelek dziennie. Po tym trochę się unormował. Jak najbardziej warto skonsultować się z pediatrą, najwyżej wyśmieje a może coś poradzi, może warto popytać o probiotyki. 7 dni to już trochę za dużo. Trzymam kciuki żeby małemu się polepszyło :)

Mijają dwa tygodnie od poronienia, psychicznie już trochę lepiej, bardziej jestem nastawiona na jak najszybsze próby ponownego zajścia w ciążę bo myślę sobie że tym razem musi się udać. Jak myślicie czy po pierwszej miesiączce mogę się starać? Czy to nie za szybko? Od trzech dni bolą mnie jajniki, czy to może owulacja?

Dziewczynki
Podczytuje Was cały czas i jestem na bieżąco ale nie mam o czy pisać, bo u mnie stale to samo czy wielkie NIC więc nie chcę Was i siebie dołować. Gratuluję nowozafasolkowanym oraz Mamusiom co już tulą swoje skarby.
Ale teraz mam pytanie, czy podczas brania duphastonu (mam brać 2x1 od owu przez 12 dni + oczywiście inne leki wraz z encortonem) bolą (.)(.), jest zmienność nastroju i nerwowość?
Bo ja wcześniej od owu raczej brałam lutkę i nic takiego nie zauważyłam a od tego cyklu odkąd biorę dupka w tej dawce to jakoś dziwnie się czuję....bolą mnie (.)(.) i bez powodu bym płakała, wszystko mnie drażni....

Ostatnia edycja:
Dziekuje Lena......pojde z MAłym w czwartek do Przychodni bo akurat bedzie Nasza pediatra. No chyba ze do tego czasu zrobi kupe .

Jesli chodzi o starania....jesli tylko jestes gotowa psychicznie to mysle ze jak najbardziej mozesz probowac :tak: Trzymam kciuki za owocne staranka ;-) &&&&&&&&&&&

Doris...ja Dupka bralam w ciazy ale nie zauwazylam zebym byla po Nim nerwowa. CHyba ze w polaczeniu z innymi lekami ktore bierzesz moze tak dziala....nie wiem.
No chyba ze jestes w ciąży ...stad te objawy o ktorych piszesz ;) Mozliwe by bylo? :)

Ostatnia edycja:
One More Time nie no....nie wkręcaj sobie kochana bo zwariujesz!!! To nie jest tak że każde ukłucie czy lekkie napięcie oznacza coś złego. Macica pracuje, dziecko się rusza, więzadła się napinają, spojenie łonowe powoli rozchodzi - bóle są normalne. Chodzi tylko o trzymanie ręki na pulsie. JA powiem szczerze że też nie leżałam plackiem, nie mogłam sobie na to pozwolić ze względu na starszą córkę - musiałam ją zawieźć do szkoły, przywieźć itd. Ale np nie odkurzałam, nie myłam okien, nie latałam ze ścierą itd. Starałam się dużo leżeć, mniej chodzić i unikałam schodów. Zobaczysz że szyjka wytrzyma!!! A i z mojego doświadczenia wynika że każdy lekarz mierzy inaczej;-)

Stokrotka ciąża jak nic:-) Jeśli będziesz mieć USG to w 5tc zobaczysz pewnie pęcherzyk bez zarodka bo będzie za mały żeby go dojrzeć...U mnie dokładnie w 5t6d był zarodeczek 2mm bez echa serca. A już w 6t4d widziałam bijące serduszko.

MisiaMonisia...możliwe ale ja jakoś w to nie wierzę. Natomiast jeśli chodzi o kupki...to mój Damian. którego karmiłam piersią 14 miesięcy, a 7 miesięcy wyłącznie piersią, baz dopajania robił kupki raz na 7 dni i lekarka powiedziała, że to całkowicie normalne u dzieci karmionych tylko piersią. Nie pamiętam tylko w jakim to było okresie, bo to daaawno było

Kochane, wciaz jestem w szpitalu. Usg nic nie pokazalo, czekaja na wynik bety. Powiedzieli ze jestem ich najgorszym przypadkiem i nie wiedza co ze mna zrobic.

reklama
Ano wlasnie. Beta 13 tys i rosnie , jeden lekarz widzial pecherzyk a dwoje nie widzi nic. Mozliwe ze mi kamere wprowadza i beda szukac w jajowodach.

Do góry