reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Gloria
Upewnilam sie na innym watku i torbiel nie falszuje wynikow hcg!;-)
Pozostaje isc zrobic druga bete i podgladnac kropka za pare dni;-)
A co do tyg ciazy to kuedy mialas owulacje? Bo hcg podawane jest od ostatniej miesiaczki.
A tak swoja droga to bym sie powaznie zastanowila nad zmiana lekarza(tego pierwszwgo)
Zaciskam&&&&&&&&

reklama
Gloria6 beta wysoka, wiec jutro kolejne pobranie krwi i się dużo wyjaśni. A tym czasem postaraj się nie stresować bo to źle wpływa. Dobrze, że chodzisz do pracy to się zajmiesz czymś przynajmniej. Będzie dobrze :-)

Okres mialam 16.06 a owulacje 27-28 06. A co do zmiany pierwszego lekarza to sie zgadzam, niby pracuje w Novum a jakos specjalista zbyt dobrym nie jest. Nie denerwuje sie juz, wczoraj sie wscieklam ze tych wynikow nie bylo ale dzis juz lepiej :) co ma byc to bedzie,i tak pewnych rzeczy nie przeskocze. A jesli beda blizniaki to tym lepiej :)

Edyta, witaj :-) no to faktycznie u Ciebie troszkę zmian się szykuje :tak:Jaką masz opinię o tamtejszych przedszkolach?
Znalazłam wąskie łóżeczko na kółkach i chyba na nie się zdecydujemy. Co do wyjazdu to scenariusze są różne - ostatnia/aktualna wersja jest taka, że jednak chyba nie jedziemy na stałe do Norwegii. Decyzję pozostawiam mojemu J, bo ja się dostosuję a jego wynagrodzenie jest zdecydowanie wyższe od mojego. Najlepiej byłoby do narodzin malutkiej podjąć ostateczną decyzję, ale nie wiem czy się uda....:baffled:

Neta, udanego i owocnego wypoczynku ;-)&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Lena2710,
[*] dla Aniołka. Daj sobie tyle czasu, ile TY potrzebujesz przed kolejnymi starankami :tak:

gloria, za piękny przyrost bety &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& choć faktycznie jest ona wysoka - może bliźniaki? ;-)

ONA, z własnego doświadczenia piszę, że to ciągnięcie jak najbardziej normalne :tak::happy: maluszek rośnie i się rozpycha - poszerza sobie wyjście ;-)

Głowa mi dzisiaj pęka.... no i jakaś faza na sprzątanie się załączyła :baffled: padam na twarz :sorry:

Ostatnia edycja:
Przepraszam, ze ja caly czas o sobie... One powiedz mi Ty widzialas akcje serca przy poronieniach? Widzę, ze też 3 razy poronilas. Robilas jakieś badania?
Caly czas bije sie z myslami, czy dane bedzie mi jeszcze zostac ziemska mama. Czy po 3 poronieniach jest jakas szansa?

Kwiatuszekk pisałaś do Onemoretime ale ja też Ci odpowiem. Ja przy pierwszej stracie widziałam.dwa razy akcje serduszka. Wszystko było pięknie, beta rosła.prawidłowo, serduszko biło miarowo i nagle podczas nieplanonowanej wizyty (poszłam.do innego gina bo.wracałam do pracy po urlopie, a nie chciałam.żeby mój gin uważał mnie za panikare) brak akcji serca. Pojechałam ze.łzami.w.oczach do swojego gina i to.samo. Szpital, zabieg...Byłam w 8tc.....
Niestety przyczyna nieznana. Zrobiłam mnostwo badań i niby wszystko dobrze i w normie oprócz tego że zespół antyfosfolipidowy w jednej klasie wyszedł pozytywny to niczego się nie dowiedziałam. Potem kolejne ciąże były biochemiczn. Biorę zestaw leków. Pisałam o tym wczoraj i walczę... Jak na razie bez rezultatu

Witajcie po przerwie
Zapalam światełka dla nowych aniołków. Tak bardzo mi przykro... brak słów. .. ale trzeba wierzyć że kiedyś będzie dobrze... nasze aniołki o to zadbają. ..
Ja ostatnio zalatana bo już 2 razy w tym tygodniu musieliśmy jechać do warszawy na badania do dr D ale już badania zrobione i pozostaje czekać na wyniki i plan działania a to już początkiem września.

Przepraszam, ze ja caly czas o sobie... One powiedz mi Ty widzialas akcje serca przy poronieniach? Widzę, ze też 3 razy poronilas. Robilas jakieś badania?
Caly czas bije sie z myslami, czy dane bedzie mi jeszcze zostac ziemska mama. Czy po 3 poronieniach jest jakas szansa?

W każdej ciąży było dzieciątko i za każdym razem widziałam bijące serduszko. Dwa razy dowiedziałam się o braku tętna podczas zwykłej wizyty kontrolnej a raz zaczęło się od plamień... robiłam mnóstwo badań. W wyniku czego mam podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego ( jeden z 2 wykonanych wyników wyszedł dodatni) oraz przed tą czwartą ciążą (sama wymyśliłam sobie badania, bo zawsze miałam problemy z nawracającymi infekcjami miejsc intymnych) okazało się, że faktycznie miałam chlamydię i ureaplasmę, które wyleczyłam zanim zaszłam w ciążę. No i teraz jestem już u progu 6 miesiąca ciąży, więc tak kochana :tak:wierzę, że i ja i Ty będziemy jeszcze ziemskimi mamami :tak: widocznie musisz jeszcze głębiej poszukać przyczyny. Jakie badania robiłaś?

reklama
Witam dziewczyny! jestem po raz pierwszy :)
Moja przygoda z ciążą zaczęła się 4 lata temu gdy bez żadnych problemów zaszłam w ciążę i urodziłam zdrową dziewczynkę.W zeszłym roku zaczęliśmy starania o rodzeństwo i się zaczęło pierwsze poronienie sierpień 2014 ( samoistne 5-6 tydz) kolejne styczeń 2015 dokładnie taka sama sytuacja . Lekarka zleciła masę badań , badania genetyczne , cytomegalie krew posiew - wszystko wyszło niby ok .
Lekarka powiedziała by odczekać chwilę - kwasu foliowego brać 3-4 dziennie i od razu gdy tylko będzie początek ciąży wracać szybko do niej bo od początku ciąży podawać będziemy heparynę. Zleciła jeszcze badania pod kątem zespołu antyfosfolipidowego - zrobię w tym lub przyszłym tyg. Zastanawiałam sie czy tę heparyne i inne leki podaje się dopiero w momencie potwierdzenia ciąży czy może lepiej brac już przed. Nie miałam nigdy problemu z zajściem w ciążę - za każdym razem jedno podejście jest ciąża do 5-6 tygodnia i koniec.
Chcemy zacząć kolejną próbę !
Powodzenia! trzymam kciuki za wszystkie starające sie!

Do góry