reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Gloria
Upewnilam sie na innym watku i torbiel nie falszuje wynikow hcg!;-)
Pozostaje isc zrobic druga bete i podgladnac kropka za pare dni;-)
A co do tyg ciazy to kuedy mialas owulacje? Bo hcg podawane jest od ostatniej miesiaczki.
A tak swoja droga to bym sie powaznie zastanowila nad zmiana lekarza(tego pierwszwgo)
Zaciskam&&&&&&&&

reklama
Gloria6 beta wysoka, wiec jutro kolejne pobranie krwi i się dużo wyjaśni. A tym czasem postaraj się nie stresować bo to źle wpływa. Dobrze, że chodzisz do pracy to się zajmiesz czymś przynajmniej. Będzie dobrze :-)

Okres mialam 16.06 a owulacje 27-28 06. A co do zmiany pierwszego lekarza to sie zgadzam, niby pracuje w Novum a jakos specjalista zbyt dobrym nie jest. Nie denerwuje sie juz, wczoraj sie wscieklam ze tych wynikow nie bylo ale dzis juz lepiej :) co ma byc to bedzie,i tak pewnych rzeczy nie przeskocze. A jesli beda blizniaki to tym lepiej :)

Edyta, witaj :-) no to faktycznie u Ciebie troszkę zmian się szykuje :tak:Jaką masz opinię o tamtejszych przedszkolach?
Znalazłam wąskie łóżeczko na kółkach i chyba na nie się zdecydujemy. Co do wyjazdu to scenariusze są różne - ostatnia/aktualna wersja jest taka, że jednak chyba nie jedziemy na stałe do Norwegii. Decyzję pozostawiam mojemu J, bo ja się dostosuję a jego wynagrodzenie jest zdecydowanie wyższe od mojego. Najlepiej byłoby do narodzin malutkiej podjąć ostateczną decyzję, ale nie wiem czy się uda....:baffled:

Neta, udanego i owocnego wypoczynku ;-)&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Lena2710,
[*] dla Aniołka. Daj sobie tyle czasu, ile TY potrzebujesz przed kolejnymi starankami :tak:

gloria, za piękny przyrost bety &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& choć faktycznie jest ona wysoka - może bliźniaki? ;-)

ONA, z własnego doświadczenia piszę, że to ciągnięcie jak najbardziej normalne :tak::happy: maluszek rośnie i się rozpycha - poszerza sobie wyjście ;-)

Głowa mi dzisiaj pęka.... no i jakaś faza na sprzątanie się załączyła :baffled: padam na twarz :sorry:

Ostatnia edycja:
Przepraszam, ze ja caly czas o sobie... One powiedz mi Ty widzialas akcje serca przy poronieniach? Widzę, ze też 3 razy poronilas. Robilas jakieś badania?
Caly czas bije sie z myslami, czy dane bedzie mi jeszcze zostac ziemska mama. Czy po 3 poronieniach jest jakas szansa?

Kwiatuszekk pisałaś do Onemoretime ale ja też Ci odpowiem. Ja przy pierwszej stracie widziałam.dwa razy akcje serduszka. Wszystko było pięknie, beta rosła.prawidłowo, serduszko biło miarowo i nagle podczas nieplanonowanej wizyty (poszłam.do innego gina bo.wracałam do pracy po urlopie, a nie chciałam.żeby mój gin uważał mnie za panikare) brak akcji serca. Pojechałam ze.łzami.w.oczach do swojego gina i to.samo. Szpital, zabieg...Byłam w 8tc.....
Niestety przyczyna nieznana. Zrobiłam mnostwo badań i niby wszystko dobrze i w normie oprócz tego że zespół antyfosfolipidowy w jednej klasie wyszedł pozytywny to niczego się nie dowiedziałam. Potem kolejne ciąże były biochemiczn. Biorę zestaw leków. Pisałam o tym wczoraj i walczę... Jak na razie bez rezultatu

Witajcie po przerwie
Zapalam światełka dla nowych aniołków. Tak bardzo mi przykro... brak słów. .. ale trzeba wierzyć że kiedyś będzie dobrze... nasze aniołki o to zadbają. ..
Ja ostatnio zalatana bo już 2 razy w tym tygodniu musieliśmy jechać do warszawy na badania do dr D ale już badania zrobione i pozostaje czekać na wyniki i plan działania a to już początkiem września.

Przepraszam, ze ja caly czas o sobie... One powiedz mi Ty widzialas akcje serca przy poronieniach? Widzę, ze też 3 razy poronilas. Robilas jakieś badania?
Caly czas bije sie z myslami, czy dane bedzie mi jeszcze zostac ziemska mama. Czy po 3 poronieniach jest jakas szansa?

W każdej ciąży było dzieciątko i za każdym razem widziałam bijące serduszko. Dwa razy dowiedziałam się o braku tętna podczas zwykłej wizyty kontrolnej a raz zaczęło się od plamień... robiłam mnóstwo badań. W wyniku czego mam podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego ( jeden z 2 wykonanych wyników wyszedł dodatni) oraz przed tą czwartą ciążą (sama wymyśliłam sobie badania, bo zawsze miałam problemy z nawracającymi infekcjami miejsc intymnych) okazało się, że faktycznie miałam chlamydię i ureaplasmę, które wyleczyłam zanim zaszłam w ciążę. No i teraz jestem już u progu 6 miesiąca ciąży, więc tak kochana :tak:wierzę, że i ja i Ty będziemy jeszcze ziemskimi mamami :tak: widocznie musisz jeszcze głębiej poszukać przyczyny. Jakie badania robiłaś?

reklama
Witam dziewczyny! jestem po raz pierwszy :)
Moja przygoda z ciążą zaczęła się 4 lata temu gdy bez żadnych problemów zaszłam w ciążę i urodziłam zdrową dziewczynkę.W zeszłym roku zaczęliśmy starania o rodzeństwo i się zaczęło pierwsze poronienie sierpień 2014 ( samoistne 5-6 tydz) kolejne styczeń 2015 dokładnie taka sama sytuacja . Lekarka zleciła masę badań , badania genetyczne , cytomegalie krew posiew - wszystko wyszło niby ok .
Lekarka powiedziała by odczekać chwilę - kwasu foliowego brać 3-4 dziennie i od razu gdy tylko będzie początek ciąży wracać szybko do niej bo od początku ciąży podawać będziemy heparynę. Zleciła jeszcze badania pod kątem zespołu antyfosfolipidowego - zrobię w tym lub przyszłym tyg. Zastanawiałam sie czy tę heparyne i inne leki podaje się dopiero w momencie potwierdzenia ciąży czy może lepiej brac już przed. Nie miałam nigdy problemu z zajściem w ciążę - za każdym razem jedno podejście jest ciąża do 5-6 tygodnia i koniec.
Chcemy zacząć kolejną próbę !
Powodzenia! trzymam kciuki za wszystkie starające sie!

Do góry