reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Hej dziewczynki:)

Edyta, Karola, Kobietka piękne suwaczki, mkną jak szalone. Cieszę się, że u was i maluchów wszystko gra:-)
Magdalena, Alza a gdzie wasze suwaki:-) Czas najwyższy wstawić cobyśmy mogły podziwiać jak pięknie się do przodu posuwają:-)
Enya zdrówka kochana życzę!!! I kciuki za wizytę&&&&&&&

Za wszystkie ciężarówki i staraczki trzymam mocno kciuki!!!

U mnie bez zmian. Właśnie kończy mi się @. W sumie cieszę się bo to pierwsza @ od czasu poronienia, która wygląda normalnie tzn. tak jak przed stratą. Także liczę na to, że mój organizm wrócił właśnie do normy i kolejne staranka będą owocne:-)

Karola co do tego mojego USG wiesz teraz po tylu przygodach nie patrze na to czy lekarz jest miły albo kontaktowy, najważniejsze dla mnie jest to żeby był dobry w tym co robi. Dużo zależy od sprzętu, umiejętności i chęci lekarza. Jeśli jest jakiś problem żeby umiał to wykryć. A pod tym względem z tego co czytałam umiejętności nie można mu odmówić. I dlatego wole jechać tam niż mnie w Kielcach:)
Moja ginka jest bardzo oschła i rzeczowa, wiele osób jej nie trawi ale ja wolę tak niż takiego bajeranta do jakiego chodziłam wcześniej.
Co do bólu głowy, mnie jak do jutra nie przejdzie to wezmę Apap- nie zaszkodzi.

malgonia, i a Cię pamiętam :-) fajnie, że się odezwałaś i to z takimi wieściami :tak: trzymam kciuki za wasze szczęście &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&przypomnij mi proszę co miałaś zdiagnozowane, że taki zestaw leków aplikujesz ?jeśli oczywiście nie masz nic przeciwko, by tu napisać...lub na priv....
enya,
zdrówka :tak:
karola, no to sobie od nas troszkę odpoczęłaś ;-)fajnie, że jesteś z powrotem.
Faktycznie suwaczki mkną :szok:
magdalena, gratuluję "13" :happy2:

Edyta, Ty przyjeżdżasz, ja wyjeżdżam:-) i wszystko wskazuje na to, że będziemy się jednak starać :tak:

Byłam dzisiaj u endo i powiedziała, że wyniki wcale nie są złe. Anty TG może czasem być podwyższone a chorób tarczycy być nie musi i czasem jest odwrotnie, że nie jest podwyższone a jest hashimoto. Zrobiła mi usg tarczycy: fakt, jest powiększona (wieloletni niedobór jodu się kłania), ale żadnych guzków ani znamion chorób autoimmunologicznych nie ma:-):rofl2: ciśnienie ze mnie zeszło i się popłakałam tam u niej. Powiedziała, że dla pewności, żebym się nie stresowała mam zrobić jeszcze TR Ab, to już na 100% da nam odpowiedź. Zaleciła, żebym sobie wit. D sprawdziła, bo widać że jestem bardzo już tym zmęczona ( powiedziałam jej, że jeśli to nie tarczyca to na pewno mam depresję...) i ewentualnie będziemy suplementować cobym sił nabrała.
Podsumowując: TSH jest w dolnych granicach normy, więc na pewno będę musiała częściej badać (pierwszy raz jak tylko zajdę w ciążę), ale generalnie jest OK. Gdy zaciążę mam suplementować jod. No i dla max. spokoju sumienia zrobić jeszcze TR Ab. Nie muszę do niej przychodzić, mogę zadzwonić i podać wyniki a ona mi powie co dalej i czy w ogóle coś trzeba robić.

Powiem Wam, że troszkę sceptycznie nastawiona byłam do babeczki, bo nie ma "dr" na początku (wszyscy z dr mają tak odległe terminy, że nie mogłam czekać), ale naprawdę pozytywnie mnie zaskoczyła i jestem zadowolona. Poniekąd pewnie dlatego, że mój czarny scenariusz nie jest aż taki czarny :-p co nie zmienia faktu, że dobre wrażenie na mnie wywarła.

Z lżejszym sercem pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i kolorowych snów życzę:happy2:

Ostatnia edycja:
Wpadam tu z doskoku:) szybki raport
Póki co nadal bez @ po zabiegu, ale byłam dziś u gin i wygląda że wszystko jest dobrze po zabiegu, a @ jakoś w święta przyjdzie.
Co do starań to pierwszy cykl nie starać się specjalnie o ciążę, zacząć starania od kolejnego cyklu. Dodała jednocześnie że jeśli ciąża się zdarzy w pierwszym cyklu też nie będzie źle. Więc zielone światło jest :)
Nie powiem,cieszy mnie to :)

Edytka bardzo mi miło, że o mnie pamiętasz :-) Ty już 16 tydzień :szok:

Miętowa gratuluję zielonego światełka :tak:

Małgonia wow, ale super wieści :happy2: Trzymam &&&&&&&&&

Katherinne, Agnieszkaala zaglądacie tu czasem?

Ja w wirze szkoleń, w każdym tygodniu jestem 3 dni poza domem, w poprzedni weekend zaczęłam też kurs więc funkcjonuję w trochę innej rzeczywistości. Piersi mnie już bolą, pewnie @ przylezie za jakieś 3 dni.

Pozdrawiam Was wszystkie :-)

Dziewczynki,

Jesli chodzi o moj suwaczek to marzy mi sie jeden ale dostaje szalu jak sie za to zabieram, glownie jestem na forum przez telefon tam wogole nie ma mozliwosci suwaczow, ani polubien postow, bida az piszczy :)

Specjalnie dzisiaj siadlam na lapka zeby zrobic sobie ladny suwaczek bo juz pora :) a tu D*** blada, nie moge dodac, i chyba chwilowo sobie odpuszcze bo nie naleze do cierpliwych osob :)

One More: Dzieki jakos mi ten czas dosc szybko leci, oby szybko zlecialo do kontroli pod koniec kwietnia.

Wczoraj wkrecilam sobie nowa paranoje, do tej pory jak sprawdzalam sobie cisnienie to zawsze mam ksiazkowe czasem lekko wiecej ale zawyczaj kolo 125/80 i tetno kolo 100 a wczoraj sprawdzalam 3 razy w ciagu dnia i mialam tetno 85 i wpadlam w panike ze skoro moje serce pompuje krew dla dwojga to mam za niskie cisnienie i ze moze cos jest nie tak.

Czy wy tez tak macie ze najchetniej to byscie chodzili codziennie na usg sprawdzac czy wszystko ok ? Czy to tylko ja mam taki dziwny leb :)

Ja juz wogole nie pracuje przeszlam na chorobowe bo mam wa duzo stresu z pracownikami polskimi, przynosze stres do domu a to nie dobrze. dlatego moj lekarz wczoraj wystawil mi zwolnienie juz do 13/10. I okazuje sie co najlepsze ze na chorobowym bede miala wiecej pieniedzy niz jak bym pracowala :) Co za system !

Pozdrawiam was bardzo zycze milego dzionka.

i wysylam duzo ~~~~~~~~~~~~~~~~

Cześć dziewczynki, pamiętacie mnie jeszcze? Pytanie do starszych użytkowniczek;)
Magdalena, ja też mam niskie ciśnienie a chyba jestem na podobnym etapie, bo termin na październik, dziś dokładnie 14tydz4dzień, też zaglądam praktycznie tylko przez telefon i wcina mi suwaczek:)
co do ciśnienia ostatnio miałam 97/58 puls około 80, ale ja i przed ciążą raczej niskie miałam, choć nie aż tak bardzo, źle się wtedy czuję, boli mnie głowa i chce się spać. Ale z dzidzią wszystko ok. Widziałam ją(lub jego, jeszcze nie wiem) tydzień temu, a następna wizyta za tydzień w środę więc jestem spokojniejsza że tak często mogę podglądać.
Pozdrawiam was wszystkie!

Magdalena to normalne że chciałabyś codziennie podglądać dziecko na usg, też bym chciała ale to niemożliwe... a myślałaś może o tym żeby kupić sobie detektor tętna płodu? dzisiaj właśnie byłam u położnej i ona ma takie urządzenie, fajna sprawa, zawsze możesz posłuchać serca dziecka i zobaczyć jego tętno, mojemu dzisiaj biło serduszko 148 razy na min i położna powiedziała że to dobrze, ja natomiast też mam niskie ciśnienie dzisiaj 95/60 i przez to często mam zawroty głowy ale to nie jest groźne dla dziecka, w sensie takie ciśnienie w ciąży może być i nie szkodzi, muszę tylko być ostrożna jak wstaję, nie robić tego gwałtownie żeby nie zemdleć, więc myślę ze możesz być spokojna ze swoim ciśnieniem, twoje dziecko ma już swoje serduszko które na pewno dobrze sobie radzi :-)
fajnie ci wyszło z chorobowym :-) ja jeszcze nie wiem ile będę dostawała na chorobowym bo ciągle brakuje mi jakiś dokumentów, ciągle coś jest źle, mam nadzieję że teraz już wszystko wyjaśniłam... narazie mam zwolnienie do 19 maja a potem będę musiała coś wykombinować żeby mi przedłużyli, to oni są mało chętni do tych zwolnień bo urząd patrzy na ręce i jak jest się dłużej niż 8 tyg na zwolnieniu to już lekarz musi się tłumaczyć i przedstawiać poważne medyczne powody dla których nie mogę wrócić do pracy, więc nie jest tak lekko...

Neli pamiętam Cię :-) dawno cię nie było, ale widziałam że wróciłaś na wątek o leczeniu immunologicznym, bardzo miło cię widzieć :-) gratuluję, już 14 tydzień :-) fantastycznie :tak:

Neta
no jasne że pamiętam :-) tak czas zleciał, na początku mi się dłużyło ale teraz już tylko żyję wyjazdem do Polski i nim się obejrzę stuknie mi połówka :tak:

onemoretime to super że u endo wszystko pozytywnie wyszło, bardzo się cieszę i zaciskam kciuki za starania &&&&&&&&&&&&&& ja jadę do domu zawieźć rodzinie "zajączka" wielkanocnego bo w domu jeszcze nikt nie wie o ciąży, a ty jedziesz po swojego :-)

naala owocnych starań w nowym cyklu :-):-) &&&&&&&&

reklama
Do góry