malgonia, i a Cię pamiętam
:-) fajnie, że się odezwałaś i to z takimi wieściami
trzymam kciuki za wasze szczęście &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&przypomnij mi proszę co miałaś zdiagnozowane, że taki zestaw leków aplikujesz ?jeśli oczywiście nie masz nic przeciwko, by tu napisać...lub na priv....
enya, zdrówka
karola, no to sobie od nas troszkę odpoczęłaś ;-)fajnie, że jesteś z powrotem.
Faktycznie suwaczki mkną
magdalena, gratuluję "13"
Edyta, Ty przyjeżdżasz, ja wyjeżdżam:-) i wszystko wskazuje na to, że będziemy się jednak starać
Byłam dzisiaj u endo i powiedziała, że wyniki wcale nie są złe. Anty TG może czasem być podwyższone a chorób tarczycy być nie musi i czasem jest odwrotnie, że nie jest podwyższone a jest hashimoto. Zrobiła mi usg tarczycy: fakt, jest powiększona (wieloletni niedobór jodu się kłania), ale żadnych guzków ani znamion chorób autoimmunologicznych nie ma:-)
ciśnienie ze mnie zeszło i się popłakałam tam u niej. Powiedziała, że dla pewności, żebym się nie stresowała mam zrobić jeszcze TR Ab, to już na 100% da nam odpowiedź. Zaleciła, żebym sobie wit. D sprawdziła, bo widać że jestem bardzo już tym zmęczona ( powiedziałam jej, że jeśli to nie tarczyca to na pewno mam depresję...) i ewentualnie będziemy suplementować cobym sił nabrała.
Podsumowując: TSH jest w dolnych granicach normy, więc na pewno będę musiała częściej badać (pierwszy raz jak tylko zajdę w ciążę), ale generalnie jest OK. Gdy zaciążę mam suplementować jod. No i dla max. spokoju sumienia zrobić jeszcze TR Ab. Nie muszę do niej przychodzić, mogę zadzwonić i podać wyniki a ona mi powie co dalej i czy w ogóle coś trzeba robić.
Powiem Wam, że troszkę sceptycznie nastawiona byłam do babeczki, bo nie ma "dr" na początku (wszyscy z dr mają tak odległe terminy, że nie mogłam czekać), ale naprawdę pozytywnie mnie zaskoczyła i jestem zadowolona. Poniekąd pewnie dlatego, że mój czarny scenariusz nie jest aż taki czarny
co nie zmienia faktu, że dobre wrażenie na mnie wywarła.
Z lżejszym sercem pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i kolorowych snów życzę