reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Czesc,

Nie wiem czy teraz zadziala staram sie dodac zdjecie naszego robaczka w 11 tyg jak bylam na kontroli, ale albo ja jestem ulomna jakas albo cos tu nie specjalnie dziala ? :)

Podjelam dzisiaj kolejna walke o suwaczek ale widocznie nie jest mi dane takie cos posiadac :)

Pupa az boli od lezenia wszystkie odcinki seriali nadrobione, robie pozadki na komputerze :) z braku laku.

Cisnieniem w takim razie sie nie martwie dzieki dziewczyny, ogolnie nie mam juz wymiotow i nie spie juz tak bardzo, jedyne co tak jak rano po wstaniu odrazu nie zjem sniadania to mi az niedobrze z glodu :)

Wieczorem jak leze w lozku czesto trzymam rece na brzuchu i wslu****e sie co tam slychac, czasem mam wrazenie jak bym czula bicie serca ale bardziej prawdopodobne jest to ze to moje wlasne tetno ktore narazie pompuje poprostu wiecej krwi:)

Milego dzionka

Załączniki

• maluszek.jpg
    maluszek.jpg
    18 KB · Wyświetleń: 55
reklama
Magda super robaczek:)

A ja dzisiaj w nocy dostałam krwotoku z nosa i to mnie obudziło + głód:baffled: No ale przy takiej dawce leków przeciwzakrzepowych może tak być tym bardziej że jestem przeziębiona. Ja ma taką fajną kulkę coraz bardziej "idącą do przodu" :-D Mdłości jeszcze czasami sie zdarzają ale sporadycznie. Piszecie o ciśnieniu - u mnie sytuacja jest taka że mam generalnie niskie 90/60 w ciąży z córką też tak było a kawy nie pijam bo nienawidzę jej zapachu i smaku. A jak parę razy sie skusiłam bo głupio było mi odmówić to miałam zawroty głowy i mdłości. Teraz kiedy biorę encorton moje ciśnienie to 120/70, 130/80 czyli jak dla mnie bardzo dużo , do tego kołatania serca i napady duszności mi się zdarzają.....No ale taki urok...Szybko się męczę - ja która chodziłam 2x w tygodniu na fitness po 4 godziny i mogłam jeszcze...Przerażające jakie to wszystko ma wpływ na nasz organizm ;-)

Edytka mi pierwszy raz udało się posłuchać serduszka w 12tc. Trzeba uważać, żeby nie pomylić ze swoją tętnicą, ona tak pod pępkiem mniej więcej biegnie. Ja wyszukałam serducho bardzo nisko i musiałam mocniej przycisnąć (oczywiście nie za mocno!). Zajęło mi to ok 15-20 min :)

Chociaż nie powiem, ciężko mi siedzieć w domu i nic nie robić. Nie wolno dźwigać, sprzątać, odkurzać, prać, prasować, no nic!!

Wymieniałaś same najciekawsze rzeczy :-p Akurat nie przejmowałabym się strasznie, że tych rzeczy robić nie mogę;-):-), ale już spacerku albo wizytowania koleżanek szkoda by mi było:dry:

Ten detektor wydaje się fajną sprawą, ale jak coś źle przyłożysz i nie usłyszysz serduszka to można się najeść strachu...:baffled:

Jak dobrze, że dziś piątek, piąteczek, piątunio :-)

ale pogoda się zepsuła ostatnio....:no:

Czesc Dziewczyny!

[FONT=&amp]LISTA STARACZEK 2014:
[/FONT]

[FONT=&amp]Sysiq[/FONT][FONT=&amp] - [/FONT][FONT=&amp]termin niechcianej @ 18 stycznia.[/FONT][FONT=&amp]
[/FONT]
[FONT=&amp]Igusiad - termin niechcianej @ 23 stycz[/FONT][FONT=&amp]nia[/FONT][FONT=&amp]
[/FONT]
[FONT=&amp]Naala - [/FONT][FONT=&amp]termin niechcianej @ ???[/FONT][FONT=&amp]
Joaro - [/FONT]
[FONT=&amp]termin niechcianej @ 15 lutego
[/FONT]
[FONT=&amp]Malgonia1 - 9 kwietnia 2014r. II
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

[/FONT]
[FONT=&amp]Neta81 - termin niechcianej @ 17 kwietnia 2014r.
[/FONT]
[FONT=&amp]OneMoreTime - termin niechcianej @ 6 maja 2014 r.[/FONT]
[FONT=&amp]Lilijanna [/FONT][FONT=&amp]- termin niechcianej @ lipiec 2014
[/FONT]
[FONT=&amp]Rilla - termin niechcianej @ wiosna/lato 2014[/FONT]

[FONT=&amp]Lumia - termin niechcianej @ lato 2014
[/FONT]
[FONT=&amp]MisiaMonisia - termin niechcianej @ lato 2014 ( wierzę że do tej pory zaleczę toxo[/FONT]

Aktualizacja: 27 marca mialam termin @ 30.03 zrobilam test i juz w sumie formalnosc byla zobaczylam II:-) 31.03 beta : 950,20 dwa dni pozniej 2501,60 wiec chyba ok. Pierwsza wizyta 16.04 boje sie jak cholera...

Elka, wspaniale, GRATULUJĘ :-):tak: Nie chyba, tylko NA PEWNO jest OK !!! szybko zleci do wizyty, dbaj o siebie kochana:happy2:

LISTA STARACZEK:

Elka_82 - 30 marca 2014r. II[FONT=&amp] :-)
[/FONT]
[FONT=&amp]Malgonia1 - 9 kwietnia 2014r. II

[/FONT]

[FONT=&amp]Sysiq[/FONT][FONT=&amp] - [/FONT][FONT=&amp]termin niechcianej @ ???[/FONT][FONT=&amp]
[/FONT]
[FONT=&amp]Igusiad - termin niechcianej @ ???[/FONT][FONT=&amp]
[/FONT]
[FONT=&amp]Naala - [/FONT][FONT=&amp]termin niechcianej @ ???[/FONT][FONT=&amp]
Joaro - [/FONT]
[FONT=&amp]termin niechcianej @ ???[/FONT][FONT=&amp]

Neta81 - termin niechcianej @ 17 kwietnia 2014r.
[/FONT]
[FONT=&amp]OneMoreTime - termin niechcianej @ 6 maja 2014 r.[/FONT]
[FONT=&amp]Lilijanna [/FONT][FONT=&amp]- termin niechcianej @ lipiec 2014
[/FONT]
[FONT=&amp]Rilla - termin niechcianej @ wiosna/lato 2014[/FONT]
[FONT=&amp]Lumia - termin niechcianej @ lato 2014
[/FONT]
[FONT=&amp]MisiaMonisia - termin niechcianej @ lato 2014 ( wierzę że do tej pory zaleczę toxo[/FONT]

Ostatnia edycja:
Elka Gratulacje :-D

Mam do Was kochane........chyba raczej "śmieszne" pytanie.......Jak się używa testów owulacyjnych? W jakieś określone dni? :sorry2:
Pytam, bo ja nigdy ich nie uzywałam....zawsze sama po sobie wiedziałam kiedy mam owulacje (bolały mnie jajniki).
Bratowa przywiozła mi wczoraj kilka testów bo jej już są niepotrzebne, ale głupio mi było ja zapytać, kiedy tego uzywać :eek:

OneMoreTime cieszę, się że wizyta u endo Cię uspokoiła i wsio gra:-) Za staranka&&&&&&&&&&&&&&
Miętowa świetnie, że zielone światełko już jest. Teraz już bliżej niż dalej spełnienia marzeń:-)
Alza zdrówka dziewczyno!!! I bycz się bycz bo potem nie będzie już tak łatwo o chwilkę spokoju;-)
Magdalena słodki mały szkrabik:-)

Elka kciuki za wizytę &&&&& i gratulacje!!!!!!!!
MisiaMonisia kilka razy miałam w ręku to cudo ale specjalistą nie jestem;-) Te testy, których używałam miały instrukcję i specjalną tabelkę z której obliczało się kiedy zacząć robić testy. W każdym razie najlepiej zacząć je robić na kilka dni przed spodziewaną owu, o tej samej porze, lepiej pod wieczór. Są dwa paski - kontrolny chyba C i drugi T. Pojawienie się wyraźnego paska T oznacza, że owu będzie w ciągu 24-36 godz. No i ta kreska T nie może być jaśniejsza niż kontrolna. Powodzenia!!!

Się aktualizuję:-)

LISTA STARACZEK:

Elka_82 - 30 marca 2014r. II

Malgonia1 - 9 kwietnia 2014r. II

Sysiq - termin niechcianej @ ???
Igusiad - termin niechcianej @ ???
Naala - termin niechcianej @ 05 maja 2014 r.
Joaro -
termin niechcianej @ ???

Neta81 - termin niechcianej @ 17 kwietnia 2014r.
OneMoreTime - termin niechcianej @ 6 maja 2014 r.
Lilijanna - termin niechcianej @ lipiec 2014
Rilla - termin niechcianej @ wiosna/lato 2014
Lumia - termin niechcianej @ lato 2014
MisiaMonisia - termin niechcianej @ lato 2014 ( wierzę że do tej pory zaleczę toxo

Udanego weekendu dziewczynki!!!

Elka super !!!!:-) Piękny przyrost hCG :tak:

OneMoreTime jak przeczytałam Twój post to tak mi się chciało śmiać z samej siebie....:-D Ale w sumie ja tak mam. Jak nie chodziłam do pracy (jakiś dzień wolny albo weekend) to sprzątałam, sprzątałam, sprzątałam. Bardzo lubię żyć w czystym, prawie że aseptycznym otoczeniu. Teraz można mieć wiele do życzenia jeżeli chodzi o mój dom.... Ale przełykam to, mrużę oczy, udaję, że nie zauważam.

Chciałam zapytać ciężarówek, czy miewacie różne bóle brzucha? Nie skurcze jak przed okresem, tylko jakieś kłucie, przelewanie, uciskanie, rozpychanie? U mnie to wszystko dzieje się w okolicy macicy (nie mylę tego np z przejedzeniem czy wzdęciami ;-). Nigdy wcześniej takiego czegoś nie miałam. Mój gin ma moją kartę w szufladzie "Histeryczki i Panikary" :sorry2: Więc może pomożecie mi rozwiać moje obawy?

reklama
Do góry