reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Niestety dobrych wieści nie mam, nie jestem w ciąży, a to oznacza tylko jedno, że moja tarczyca znowu szaleje i zanika mi miesiączka. Dostałam dzisiaj nową dawkę leków i skierowanie na usg tarczycy, no i mam czekać, może @ się pojawi.

Trzymajcie się cieplutko i dziękuję za kciuki.

reklama
Igusiad, podawali mi progesteron jak plamilam, ale to zanim zrobili usg - na wszelki wypadek. Po stwierdzeniu obumarlej ciazy, sama odmowilam przyjecia lekow. Tzn. pielegniarka przyniosla, spytalam co mi daje, powiedziala ze to co wczesniej, wiec powiedzialam ze to mi juz niepotrzebne. Potwierdzila. Po prostu zaden osiol jej nie powiedzial zeby mi juz podtrzymania nie podawac. Jesli to tylko plamienie, progesteron moze miec sens - o ile usg wykazuje obecnosc plodu w jamie macicy. Jesli plod juz sie ewakuowal (przepraszam za medyczna forme okreslen, ale tak mi latwiej), podawanie progesteronu czy to w formie luteiny czy duphastonu, nie ma sensu.
Shehzadi, dzie on pedzi? On sie opier..la!

Co Ty mówisz? :-) Widzę już siódemeczkę

Niestety dobrych wieści nie mam, nie jestem w ciąży, a to oznacza tylko jedno, że moja tarczyca znowu szaleje i zanika mi miesiączka. Dostałam dzisiaj nową dawkę leków i skierowanie na usg tarczycy, no i mam czekać, może @ się pojawi.

Trzymajcie się cieplutko i dziękuję za kciuki.

Przykro mi bardzo. Następnym razem :-)

Ja tez widze siodemeczke, shehzadi. DOPIERO.
Olusia, przykro mi, ale ma to i swoje dobre strony tarczyce sobie wyregulujesz zanim zajdziesz w ciaze i tak jest lepiej. Przeicez jakby Ci zaczela w ciazy wariowac... A tak? Obadasz, usadzisz na d... i wtedy...

Witajcie Kochane, ja cały dzień na działce przesadzam , plewie, i takie tam roboty działkowe ;-), doczytam co tam pisałyscie pózniej bo ide sobie zrobić teraz mniamciu jakieś :-D
Olusia :-( , następnym razem sie uda!:tak:
Jeszcze z tego co czytałam wczoraj to czekamy na Ewelinke??:tak:
Kłaczku i co jest ta rozowa wełna czy co to tam :-D na moje buciki?A tak jak sie czujesz ? To już ! 7 tydzień , leci , leci.. , pewnie list dostaniesz w tym tygodniu , może jutro?:tak:
Emy oni niestety ,,tacy,, są , no moze nie wszyscy ale eh te chłopy....szkoda gadać .

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Widzisz Kłaczku, problem w tym, że moja tarczyca stabilizuje się jedynie w ciąży i jak ot 4 lat się leczę, to jeszcze nikomu nie udało się jej ustabilizować. Jedynie w ostatniej ciąży była w końcu wzorowa. I co z tego? Gucio. Tak to już ze mną jest, za moim zdrowiem jeszcze nikt nie nadążył.
Poza tym kontroluję ją co 3-4 tygodnie, a to jakoś też nie pomaga. Ale z drugiej strony kto przy takim nawale porażek może mieć stabilne zdrowie, a rok jeszcze długi...

Dobrej nocki.

Ostatnia edycja:
czesc wam kobitki

popołudniu nie wytrzymałam i zrobiłam testa i jedna kreska :( ale @ dalej brak sama już nie wiem i po tej jednej kresce mocno podupadłam ehhh zobaczymy do końca tygodnia i do gin trzeba będzie uderzyc

Olusia napewno następnym razem będzie ok :)

Emy mój mężuś wyjeżdza 20 czerwca do NIemiec do pracy więc ja z Kacprem przyjedziemy do ciebie:D Mój Lucyferek już dobrze by twojego ogarnoł :D Porozmawiaj z nim na spokojnie ale tak żeby miał wyrzuty sumienia wiesz o co chodzi;)

Onax przykro mi &&&&kciuki za twojego króliczka. A tak a propo no weterynarz zajęty czy może wolny jak to drugie to jakaś kawusia w podzięce??? Dziękuję raz jeszcze za szybką odp:)

IZW :D Rajstopy się przykleiły uśmiałam się:D Aparatka z ciebie:)

do jutra kochane!!!!!

Anulka, jest rozowa. Pisalam - nie ma nic w fioleciku jakims ladnym, roz natomiast jest jak najbardziej. Mam czerwien, granat, niebieski, zielony i wlasnie roz. I sie robi. Jak sie czuje? W porzadku - jakbym miala deja vu - cycki bola, spac sie chce, troche muli, jestem glodna jak wataha wilkow i w zasadzie to by bylo na tyle. Aha - wech i smak mam teraz jak pies gonczy. Co do listu... Nie wiem, mam zamiar sie jutro pytnac u GP co slychac w tej sprawie. Dzis jest bank holiday wiec nie moglam tego zalatwic.
Olusia, masz racje - stres nie pomaga. Kurcze, przeciez musi byc w koncu dobrze!

Hejka ,
ewelina , u mnie beta to wydatek 25zł ,rano pobranie o 15 wyniki
Emy , groźnie brzmią twoje słowa , ale chyba musisz mu dać nauczkę , uważaj na siebie mimo wszystko
IZW , musze narazie przyklejać , bo stary nie chce tatą być , narazie
Olusia , nie martw się , w końcu się uda :)
Lenka , czemu ja u ciebie suwaczka nie widzę ?
Kłaczek , Twój dzieć to już serce ma !!!! Czekam na ten list.

ach.. już nie umie sie doczekać tych paputków :-D w sumie nie wiem jeszcze po jaki ... różowe ale ...takie przeczucie po prostu.
Czarna jak dieta?;-)

reklama
Czarna, ja tez... Za tydzien mam polozna, ale to akurat nic nie wnosi.
Anulka, Ty chcialas rozowe trampki, tak? No to chwila moment i beda, tylko sznureczek na sznurowki musze jakis kupic - wiazanie wloczkowym lancuszkiem jest do kitu.

Do góry