reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Olusia, tempka na @ spada - mnie zawsze te 2 dni przed @ spadala o 3-4 kreski w sumie.
Bibiana, jesli to madry zakonnik, to moze i faktycznie pogadaj z nim. Jesli jest madrym czlowiekiem to albo sam pomoze, albo wysle do speca.

A ja mam urwanie glowy - wprowadza sie sublokator. Kolega. Jest mi glupio, bo w sumie mamy dobry uklad z obydwojgiem, a jego wlasnie zona wystawila za drzwi. Mowilam Rajmundowi, ze S. nie moze u nas zamieszkac, poki nie bede wiedziala ze B. nie ma nic przeciwko temu. Czy ja wiem czy ona naprawde chciala go wywalic z chaty? Moze tak se powiedziala i gdyby on nie znalazl od razu pokoju u nas (spytal Rajmunda, a my mamy wolny pokoj), to wcale by sie nie wyprowadzal od niej? Mowie mojemu madrali, ze nie chcialabym miedzy wodke a zakaske, a on mi na to ze on w ich sprawy nie wnika, S. poprosil, my mozemy... Tylko ja sie obawiam, ze B. moze miec nam za zle. Wolalabym z nia wczesniej pogadac. Ano, stalo sie. Musze zrobic blysk w chacie, miejsce w kuchni na rzeczy S. Jakos mi tak glupio - zwiazek z kilkunastoletnim stazem, jedenastoletni syn...

reklama
EwelinaK26, Olusia81 trzymam za Was kciuki dziewczyny. Dawajcie znać co i jak. &&&&

Bibiana bardzo się cieszę, że u Ciebie lepiej. Oby tak dalej. Oby Ci się wszystko ułożyło. Bardzo Cię podziwiam i życzę wszystkiego najlepszego.

kłaczek oj to się urządziłaś :baffled:. Tzn. właściwie zostałaś urządzona :-). Ludziom czasami odbija. Może się znajomi pogodzą? Może potrzebują takiego oddechu od siebie? Tylko szkoda, że to na Ciebie spada i to jeszcze teraz.

czarna działaj działaj dziewczyno :-D

Ja miałam cały weekend gości a jutro przyjeżdża do mnie przyjaciółka. Moja praca leży i kwiczy :baffled:. Ale za to N. kupuje bilety na przyjazd do Polski i chyba za 2 tygodnie już tu będzie. Hurra!

IZW ojjj mala w nocy szaleje i to bardzo ;)ale jakos udaje mi sie zasnac,a potem pobudka o godz.4 no i znow malenstwo szaleje hehe

hehe no to masz wesoło :D, no ale przynajmniej potrenujesz "nocny poligon" zanim mała pojawi sie po drugiej stronie brzuszka :D

gdzies kiedyś czytałam o wybudzaniu maleństwa w ciagu dnia lekkimi naciskami na brzuszek i jak się maleństwo za dnia "pomeczy" to w nocy smacznie śpi, ale czy to skuteczne i przedewszystkim dobre dla maleństwa, nie wiem. Wydaje mi sie jednak że jak maleństwo chce spać powinno spać, a jak se urządza nocne party to trudno :D

EwelinaK26 ja ciągle trzymam &&

kasia_8481 z tą fotką to tak jak ty napisałaś chciałam w dziennym świetle zrobić, na dworze ale pogoda była nie ten teges, a wczoraj jak było piknie to nie było okazji, goscie grill itp
sukienke wystaw jak njabardziej - teraz jest akurat "sezon" ja tez jestem mała - ale weź pod uwage to że niskim osobom trudniej kupic kiece tak od ręki, nie wejdzie se taka do salonu i nie powie myk o ta biorę, nie wiem jak ty ale ja miałam szytą od podstaw. Buty tez wystaw, ja bym tez wystawiła, ale były obszyte koronką po całości, a że na swoim weselu szalałam okropecznie, a pod koniec sesji zdjęciowej dorwała nas burza (za to fotki wyszły zajebczaście) moje pantofelki wygladaja jakbym w nich zimnioki w polu kopała :D
z tego co zauważyłam najlepiej "schodza" bolerka bo czasem idzie odzyskac 1/2 lub nawet 3/4 ceny.
Dobra wsadze ja do automatu - zobacze co sie stanie, bordo ofkorz poodpinam, nie wiem czy mam sode ale proszek do pieczenia na bank jest, hmm ciekawe jak se poradze z tym kołem, fakt faktem jest miękkie - obadamy.

czarna ja ci fest kibicuję od samego poczatku :D i trzymam && a ty się klajstujesz plastrami :D oj ty ty ! :D

Ostatnia edycja:
Cześc kochane....

Ola, Ewelina - trzymam kciuki....!

Emy - jak sie czujesz skarbie...?

Lilijanna - lecimy 10 czerwca....akurat nam sie udało i się wstrzelimy w TE dni...i wrócimy we troje!!!!

ja w sobotę dostałam @....znowu idealnie w terminie....i zaraz się pewnie skonczy i zaczynamy.....ale mam adrenalinke...uwielbiam ten czas....to obserwowanie organizmu...to nakręcanie się.....
ale Wam dam teraz popalić.....będzie mnie tu pełno.....:-D

buziaki....
miłego dnia....

sorki ale czytam, nadrabiam dwudniowa produkcje postów hehe

czyli Olusia81 + Ewelinka no tak statystycznie parka zatem mocno ściskam &&

Olusia podwyższona tempka sie utrzymuje jak sie zafasolkuje :D, ofkorz zależy jaka miałaś przy owulce, ale wiekszość ma tak jak ty wiec jestem dobrej mysli.

co do parek " przeczuwam nastepną" karolcia81 + czarna - tylko sie juz nie obklejaj tym ustrojstwem

Babianko juz ci daję ten nr 605 897 664 ojciec Tobiasz, tak jak mówiłam nie miałam okazji rozmawiać z tym zakonnikiem, ale poleciła mi go połozna od mojego gina "bo nie jednej kobiecie pomógł"
Wiem ze w Tychach jesteś nowa ale wiesz gdzie maja zakon? Jest niedaleko twojego osiedla, mozna powiedzieć "po sąsiedzku".
Ja powiem tak miałam okazje rozmawiac z dwoma zakonnikami z tego zakonu z proboszczem o. Emilem i o. Natanielem. Bylismy tam z M z innym problemem rok temu i na serio super nam sie z nimi gadało, podejscie człowiek do człowieka, swojsko normalnie, gadajac z nimi jakby to powiedziec - czułam sie swobodnie i bezpiecznie. Wierzę że to ci pomoże kochana. Ściskam mocno.

fajnie ze fuche złapałas, kasiorka nie mała, co do nagrobków, na Halach Targowych jest "punkt reklamy" robia grawery ze zdjęcia, ładnie to wyglada, nie licza sobie zbyt dużo - jak bedziesz na targowisku sobie tam do nich zajrzyj, mają stoisko na hali na parterze - wejscie od strony reala

Ps gdzie ta nowa biedronka bedzie?

co do bramy sie udała hehe - wieczorkiem wkleję fotę - ciekawe czy zgadniecie za kogo sie przebrałam :D
Pani młoda wygladała bajecznie - tylko kurcze ta pogoda deszcz, deszcz, i jeszce raz deszcz, a wczoraj i dzis słońce na maxa eh...

kłaczek no nic pozostaje sie umówić z nia na plotki i wysłuchać co ma druga strona do powiedzenia, mam nadzieje ze sie szybko pogodzą, a kobiecina hmm jakby mnie to dotyczyło wolałabym wiedzieć że druga połówka siedzi u znajomych a nie pląta sie po motelach czy tez "wpłaciła" kaucję na nowym lokum, bo to by wskazywało na bardziej poważny i przemyslany problem, a "schowanie" sie u znajomków - chwilowy foch, mam nadzieję. Myśle że gdyby to było cos poważnego - poszukałby sobie "samodzielnego" lokum. A że wy w dodatku zajebczasci ludzie jesteście, to pewnie chopina szuka w was wsparcia.

no nic kobitki zmykam, nakupiłam se doniczek musze porobić rozsady, potem mam zaplanowane pożądki w "kanciapie", trzeba sie uporac z pudłami i pudliskami, powyrzucac to co nie potrzebne itp (to taki nasz schowek na szpargały) - więc latarka + łażenie na czworaka mnie czeka - pomieszcenie nie ma nawet 1 m wysokości :D dobrze ze nie mam klaustrofobii :D

buziolam was wszystkie

Emy trzym sie i wypoczywaj :D papa

Ostatnia edycja:
Cześć Wam :)

Dziękuję za &&&&& mam nadzieje że będzie fasolina bo już się nakręcilam z moim Albertem na tak i innego wyjścia nie ma :)

Ale ja z zapytaniem powiedźcie mi jak się robi betę trzeba iść do laboratorium i co powiedzieć?? Ile to kosztuje??? Z góry dziękuję za odpowiedź:):)

Kłaczku ja na twoim miejscu też bym się umówiła na ploty i powiedziała B o sytuacji:)

Karolcia81 &&&&&&&&&&& to z pokoju nie wyjdziecie hahahaha na tych wczasach ;) ale naprawdę datę macie super i jeśli chodzi o wczasy i o owulkę :D Zatem do dzieła do dzieła!!!!!:):)

ok ja zaraz po urzędach się będę włóczyła ;/
Buziaki

IZW, to nie tak... On szukal pokoju na wynajem bo tak sie tu mieszka. Ludzie wynajmuja w kilka osob dom (zalezy ile ma sypialni, tyle ludzi), dziela koszty i tak mieszkaja. Micha itp. sprawy juz we wlasnym zakresie. Koszt takiego pokoju to ok 250f/miesiac no i nigsy nie wiesz w co trafisz, ani "gospodarz" nie wie kto u niego podnajmuje - bywa ze pijacy, zlodzieje, trawka, dragi... S. wiedzial ze my mamy wolny pokoj bo mamy 3 sypialnie, jest nas troje, ale dwoje spi razem. Prosciej mu bylo spytac Rajmunda czy by sie nie dalo u nas podnajac - raz ze sie znamy, wiec wie ze nie ma bydla, dwa ze wiadomo ze pojdzie po kosztach, a nie jak Rajmund Tomkowi placil. No i sie dogadali na 40f tygodniowo. Pozostaje dogadac jeszcze wyzywienie - moge spokojnie gotowac na jeden pyszcz wiecej, ale S. musialby sie dolozyc do wydatkow na zarelko. Po prostu - 1/4 kasy jaka idzie na zarcie, chemie domowa i to co dla ludzi (wylaczajac moje osobiste na przyklad wkladki domajtkowe, kocie sprawy i meskie jakies golitka bo to juz moze kazdy sobie) i ok. Wydaje mi sie ze to wyjdzie taniej niz gotowac sobie osobno, poza tym i dla mnie komfort bo nie cierpie zbijac sie z kims w kuchni dupami. No i *******y typu poleczka w szafce, poleczka w lodowce... Drazniace. Na goszczenie kolegi, zwlaszcza diabli wiedza jak dligo, zwyczajnie nas w danej chwili nie stac. Po prostu. S. pali. Cholercia pytal czy moze przy otwartym oknie w pokoju... No powiedzialam, ze jak bedzie smierdzialo na dom, to mu powiem. Wiem, mam nos jak detektor, ale mnie smierdzi. Brrr... Moge mu spokojnie powiedziec ile wypalil i kiedy.:zawstydzona/y:
EwelinaK, jak sadze B wie ze S. mieszka u nas. Jak sie wczoraj z domu wyprowadzal, na pewno jej powiedzial. Zadzwonie do niej, sprobuje z nia pogadac - nie zeby tam wtykac nos w nie swoje sprawy, ale zeby dogadac wlasnie sprawe naszych relacji w zw. z mieszkaniem S. u nas. Nie chce zgrzytow. Lubie B.

http://www.youtube.com/watch?v=EdmZYu9Lths&feature=player_embedded#at=112

Ostatnia edycja:
hej dziewuszki!!!
ewelina biegnij do laboratorium beta-HCG to jest u mnie 50 zl kosztuje, mam nadzieje ze ci na popoludnie zrobia, a jak nie to powiedz ze ci strasznie zalezy.....ja zawsze nastawiam jak najszybciej bo wiem jak sie czeka (no chyba ze ktos mowi ze za 2 dni przyjdzie to pozniej), ....pamietam jak sama sobie robilam, sama sobie krew pobralam, no troche skompilkowane ale da sie zrobic, nastawiam, a tu................:szok::-)

onaxxx 50zł!!!!! Zdzierstwo w biały dzień!!! Ja robiłam prywatnie i coś koło 20zł.
ewelinka26 bete można zrobić praktycznie w każdym laboratorium. Najmniej przyjemna część to pobieranie krwi ,ale max 1dzień i wiesz na czym stoisz. Jeśli beta jest powyżej 5mlU mówi się o ciąży.
Trzymam &&&&&&&&&&&&&&&
kłaczku no to głupia sytuacja zwłaszcza jak zna się obie strony.

Ja wczoraj zalałam doła delikatnie winkiem :-(

reklama
No ale tutaj naskrobałyście przez weekend
Olusia81- kciuki zaciśnięte
bibiana- super ze kontakty z mężem się poprawiły.Teraz tylko będzie lepiej.Pójdziesz do tego zakonnika pogadasz moze ci pomoże.
A super te ulotki kurcze 800 zl za dzien ekstra.
emy
- lez kochana robisz to dla dziecka.A jeszcze sie nachodzisz:)
Ewelina26K- kciuki zaciśniete i czekam na wiadomośc
karolcia81- z całego serca życze udanego urlopu i powory juz w trojeczkę
kasia8481- no tabletki reguluja okres bo bierzesz je przez 21 dni potem 7 dni przerwy i w tym okresie powinien wystapic okres i potem zaczynasz
kolejne opakowanie.Jesli chodzi o ceny to sa rózne.Wiesz najlepiej to pogadaj z ginem o tym.Niech ci zrobi proby watrobowe bo tak najlepiej dobierze ci tabletki
ja osobiscie od kiedy pamietam to bralam Cilest.(ok 20 zł)moze nie sa tanie ale ani nie utylam dobrze sie czulam ale wiadomo kazdy organizm jest inny.
a u mnie ok.goraco.ale ja lubie taka pogode.
dzis mam zebranie w przyszlej szkole małego ciekawe co beda gadac.
No ale nie wiem czy on tu pojdzie czy zostawie ggo do konca u rodziców.sama nie wiem wszytsko sie okaze jak urodze małą.

Ostatnia edycja:
Do góry