reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

to było 2 raz , za pierwszym razem po prostu nerwy i tyle a dziś ? luzik pełen luzik , nie wiem co go spowodowało ale ciesze sie jak dziecko.Jak egzam. mi powiedział że zdałam to mu powiedziałam Kocham Pana jak jasna cholera!!!!!Starszy Pan ale tak fajny , taki rzeczowy .Wiecie jak mnie duma rozsadza!!!Wasze staranka też opije więc tak naprawde drineczek w słusznej sprawie będzie.

reklama
anulka brawo!!! szerokiej drogi i jakby nie daj co mieciutkich slupow:-)

emy czy ty jestes Rh- bo jesli tak to rodzac chlopcow powinnas dostac immunoglobuline anty-d, najczesciej konflikt serologiczny dotyczy czynnika RH, kontrole p-cial (coombs) wykonuje sie robiac grupe krwi, potem w 12 tyg, 28 tyg i 36tyg, jesli wychodza ujemne to wszystko jest ok jesli zas wychodza to kobiete kieruje sie do instytutu hematologii okresla sie miano tych p-cial i kontroluje ich poziom czy rosna i dalsza diagnostyka juz tam itd ...to tak w skrocie, grupe krwi juz napewno masz oznaczona, jesli jestes Rh- powinnas zrobic Coombasa

onaxxx no a wlaśnie jak to jest z tym konfliktem? Ja też ma rh- i po poronieniu dostałam szczepionke ale czy ta szczepionka gwarantuje mi że przy następnej ciąży konfliktu nie będzie?po pierwszej ciąży nie wiem czy dostałam bo rodziłam na izbie porodowej i nie mam wypisu , nic z tych rzeczy a w ksiązeczce od syna jest tylko opisany przebieg porodu i jak już sie urodził.

anulka wlasnie po to sie ja podaje zeby zabezpieczyc.....jesli rodzi kobieta Rh- to robi sie grupe krwi noworodkowi jesli jest Rh- to szczepionki nie podaje sie, jesli dziecko jest Rh+ to podaje sie szczepionke, podaje sie ja tez po poronieniu, lub gdy jest krwawienie zagrazajace poronieniem, ale zawsze najpierw wykonuje sie kontrole p-cial

Kłaczku fajny taki kurs żeglarski :) Ja niestety za młodu trenowałam skok w dal o kulach, bieg na czas po schodach o kulach i szaleńcza jazda wózkiem inwalidzkim. Nie powiem jaja też były i chociaż cierpiał człowiek, to nie żałuję tych doświadczeń.

Anulka opij kochana te nasze fasolki i twój egzamin, tylko nie przesadź, bo aspirynkę pocztą będziemy Ci przesyłać :)

dziewczyny staram sie jak mogę, chce myśleć pozytywnie, ale jest mi coraz ciężej...im bliżej poniedziałkowej wizyty tym bardziej czuję stracha, ze coś może być nie tak. prawie w ogóle nie mam objawów, poza lekko powiększonymi i bolącymi piersiami i sennością, żadnych mdłości, wymiotów itp....wiem powinnam się cieszyć, że te przykre dolegliwości mnie omijają, ale jak by były to może czułabym się bardziej ciążowo, a tak nic... :-( na grudniówkach czytam, ze dziewczynom pomału robi się ciasno w spodniach z powodu brzuszka, a u mnie? zupełnie nic, tak samo jak przed ciążą...ech...

a-gala będzie dobrze zobaczysz!Musi być!:tak:Ja w pierwszej ciąży nie miałam objawów a wszystko było ok , a w drugiej wszystko sie przyczepiło i skończyło tak jak sie skończyło. Z pierwszym dzieckiem nawet cyce miałam normalne . Głowa do góry , uśmiechaj sie jak najczęściej, będzie dobrze.:tak:Ja też brzuch dostaam dopiero pod koniec 7 miesiąca więc - UŚMIECHNIJ SIĘ

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
A_gala tylko mi się tu nie nakręcaj! Objawów w ciąży możesz nie mieć wcale a co do brzucha, to ja mój zobaczyłam dopiero w 8-mym miesiącu. Właściwie żałowałam, że przez większość ciąży praktycznie nie mogę się nią nacieszyć, czy jakoś widocznie pochwalić. W 7-mym miesiącu mój wykładowca na uczelni złożył mi wyrazy współczucia z powodu poronienia :szok:. Dwa tygodnie przed porodem jak poszłam robić usg, położna zapytała się mnie, czy mam pełen pęcherz, bo w pierwszym trymestrze lepiej widać zarodek przy pełnym pęcherzu! I co Ty na to?
Trzymam kciuki za poniedziałek &&& i mam nadzieję, że jesteś po prostu kolejnym przykładem kobiety, która mogła by grać w programie "Ciąża z zaskoczenia" gdyby jej nie planowała :)

Do góry