reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

IZW, w tym składzie co podałaś jest Wit A wyszczególniona (czwarta od dołu)

Co do witamin to są różne szkoły - ja miałam zakaz ich łykania (oprócz kwasu foliowego na początku). Ogólnie mam "gęstą" krew, co nie jest dobre w ciąży, bo naczynka fasolki są cieniutkie i jak krew jest za gęst to może nie wszędzie dotrzeć. A witaminy by dodatkowo krew wspomagały i zagęszczały. Tak więc miałam powiedziane, że póki wyniki sa dobre to nie ma potrzeby łykania witaminek. Tak więc uważajcie, żeby nie przedobrzyć

As, trzymam kciukasy za Tatę z całych sił

reklama
Ale tez zauwaz, ze kiedy nam zycie solidnie dopier... i dowiadujemy sie ze komu innemu tez i jeszcze komus podobnie, to jakby skala naszego dola zaczyna malec. Bo skoro inni dostali w d... i zyja to czujemy sie moralnie zobligowani do pozbierania d... w pion. To tez nie jest kiepskie.

no tak racja, czyli terapia krzyzowa z jednej strony różowo/niebieskie bezproblemowe ciąże i świadomość że jest ich dużo więcej niz ciąż z powikłaniami z drugiej strony tragedie ludzkie i świadomość tego że oni dali radę sie podnieść i walczyć - to my też nie możemy lamić, życie biegnie dalej i nie jesteśmy w stanie zmienic tego co nas spotkało i jak to sie mówi co nas nie zabije to nas wzmocni, trzba iść w zaparte, a jak sie człowiek potknie - bo doły łapiemy czesto i bedziemy łapać - trzeba sie umieć z nich podnieść, czasem potrzebujemy pomocnej dłoni - ja mam tą pomoc od męża i od was, bo z rodzinką i znajomymi staram sie już o moich problemach nie rozmawiać i udaje ze jest ok - fakt faktem z różnym skutkiem, ale staram sie nie zgłębiac tematu.

just79 "w tym składzie co podałaś jest Wit A wyszczególniona (czwarta od dołu)"

mi chodzi o ten Fembion Natal 1 - tam czwartym składnikiem od dołu jest Biotyna ( inaczej witamina H zwana też witaminą B7), więc chyba o inny zestawik ci chodzi pewnie ten od Kłaczka Prenatal, zreszta spoko " przewikipedjuje " spobie ten skład kiedyś na spokojnie :D, obadam też jak to wyglada z ta analizą pierwiastkową w moim mieście, moje laboratorium od maja nie bedzie istniało bo babeczka kończy działalność.
A tak ps któraś robiła tą analize pierwiastkową?

czesc dziewczyny:) to moje pierwsze kroki na forum... poronilam 10 marca... samoistnie w 4 tygodniu...:(

Witaj...światełko dla Twojego Aniołka...

u mnie też mój kopci ile wlezie , a rzuca codziennie ale nie bardzo mu to wychodzi:-Dtertaz jest moda na nie -palenie, ja myśle że przed lipcem musze:szok:przestać .Wstyd jak cholera w dodatku:-D

Mój też kopci...i nie wiem, jak mam go tego oduczyć...ja natomiast jakoś nigdy nawet nie chciałam próbować...i tak jakos zostało, że nawet raz nie miałam w ustach papierosa...
my z M zawsze tak bawimy się z synem nad morzem budujemy zamki i wille i bierzemy też koparę i spychacz itp a potem dołaczają się inne dzieciaki a ich rodzice patrzą się na nas jak na Marsjan :-D zamiast sie przyłaczyć- ale by były budowle
kłaczek a co masz bliźnięta???
bo ja sama mam siostrę bliźniaczkę więc chyba na ciążę mnogą nie mam co liczyć:(

Ja mam też siostrę bliźniaczkę...a mój G. ma brata bliźniaka...:)

u mnie właśnie jest co drugie pokolenie z obu stron ze strony babci
tylko tam się rodzą bliźniacy a my jesteśmy pierwsze dziewczyny podobne bo potem jeszcze są dalsze krewne ale nie podobne

ja ciąże straciłam 9 dni po tobie:(
u nas tez wszystko ok więc tym bardziej jak się uda radośc ogromna a potem tylko smutek i zal:(
byłaś już na kontroli u gin. mówili cos o 3miesięcznej przerwie ???? ja właściwie zamierzam zapytac się mojego o acard koleżanka do mnie wczoraj dzwoniła że jej kol. z pracy 2 ciąże tak starciła teraz jest w ciązy bierze acard i jest dobrze:szok:
u mnie w pracy reorganizacja p. dyrektor szaleje i "gaciami" trzęsie chociaż ona pracę ma więc może dlatego tak się stało u mnie i jeszcze jak jej powiedziałam że pójdę na zwolnienie to wcale mi nie pogratulowała tylko powiedziała że ją dobiłam i takie tak mówię wam takie wyrzuty sumienia mi narobiła a teraz wcale się do mnie nie odzywa tylko mnie omija chyba się boi że jej wygarnę:wściekła/y: bo aż mnie skręca jak ją widzę

Ja myślę, ze acard należy brać, kiedy wyjdą źle badania na przeciwciała antyfosfolipnowe...bo wtedy gorsze jest niebranie niż branie...ale lepiej podpytaj lekarza...
u mnie link nie działa :-:)-(

Witam się czwartkowo.
Dziś kończę 35 lat i planowałam sobie ,że na 35 urodziny trzeci dzieciaczek będzie z nami.
Niestety wyszło jak wyszło :-:)-( widocznie taka wola Boża ...
Może jeszcze będzie mi dane tulić do serducha takiego małego szkraba.;-)
Tymczasem na pocieszenie dostałam od męża z samego rana taki piękny urodzinowy bukiet .:tak::tak::-D:-D

Dziewczynki ,ja tylko na sekundkę.
Trzymajcie kciuki MÓJ TATO !!!!
szpital ,coś nie tak
więcej później

Kciuki za Twojego tatę...napewno wszystko będzie dobrze...

I wszystkiego naj...oby upragniona fasolka niedługo zawitała...
Ja w nastepnym tygodniu kończę 30stkę...zawsze planowałam do tego czasu mieć już dwójkę dzieci...ale widać życie potoczyło się inaczej...ale do 31 urodzin to juz musi być dzidzia...:)

Dzień dobry wszystkim...Ja od rana próbowałam nadrobic...ale tyle mam pracy, że dopiero teraz udało mi się znaleźć chwilke, by dobrnąć do konca i odpisać...i przez ten czas połowę zapomniałam, co chciałam napisać...:)

gala gestosc krwi - oznacza sie czas i wskaznik protrombinowy PT, czas APTT

ja dzis ide do szkoly rodzenia:-)fajnie jest, wesolo, a najlepsze sama nie wiem skad ja wiem tyle rzeczy....sama siebie zaskakuje....chyba w poprzednim wcieleniu bylam ginekologiem, albo polozna albo duzo dzieci mialam.....z tym ostatnim to moze w nastepnym wcieleniu cos sie :-(

as przykro ....zdrowia dla taty oby nic powaznego

onaxx skrabnico wiedzy ty nasza :D czy PLT ze zwykłej morfologi może już nam cos powiedziec o gęstości? czy jest to taki "suchy" wskażnik
Ps bardzo się cieszę że optymiz i radość znalazła miejsce w twoim serduchu :D

IZW do optymizmu i radosci w sercu daleka droga, a rana chyba sie nie zablizni....no chyba zjawi sie jakis maluch i poskleja wszystko do kupy
jaka tam skarbnico wiedzy:-).....z ta krzepliwoscia to skomplikowane.....plytki odpowiadaja za uszczelnienie naczynia w przypadku jego uszkodzenia, kiedy plytek jest duza ilosc, duzo ponad norme moze dojsc ale nie musi do powstawania zakrzepow, nie doczytalam wczesniej co pisalas wiec troche nie wiem w jakim kontekscie ta gestosc krwi, ale na gestosc to PT i APTT

onaxx :D a co nie skarbnica znasz odpowiiedź na każde pytanie :D a z tą gestościa to just79 ma zbyt gęsta krew i z tego powodu miała problemy i w jej kontekście cała nasza dyskusja

Czytam właśnie o tej analizie pierwistkowej i wszedzie pisza ze lepiej wykonywać ta analize z włosa a nie z krwi co jest dla mnie małym zonkiem bo babka w lab gdała mi o badaniu krwi - troszke mi sie skołowała łepetyna i tak musze znaleźć nowe laboratotrium to sie tam dopytam dokładnie o to

ok zmykam szykowac jakis objadek, zaraz M wstaje po nocce no to papa i do wieczorka
AS mam nadzieje że tata ma sie dobrze i trzymam kciuki

reklama
robi sie analize pierwiastkow z wlosa ale wiadomo musi on byc nie farbowany itd i badanie to wykonuja tylko specjalistyczne laboratoria, w krwi tez mozna zrobic badanie poziom magnezu, sodu, potasu itd.....

Do góry