reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

cześc kochane....

a mnie od kilku dni dokucza ząb....ukruszył się jak rwałam w zeszłym roku zęby mądrości....i teraz chyba też juz muszę go usunąć....bo boli jak cholera....i jest nieźle nadkruszony.....i zrobił sie siny....więc....
umówiłam się już do chirurga.....znowu na narkoze....bo muszę coś z nim zrobić przed starankami.....bo jak mi da w kość w najmniej odpowiednim czasie, a tu tabletek sie nie da, leczyc się nie da, rwac tym bardziej.....

to tyle....u mnie.....
no i byle do czerwca......

buziaki....

reklama
Witam dziewczynki :)
Z przyjemnością ogłaszam, że godzinę temu ujawniła się DRUGA KRECHA na teście ciążowym :):):)
Nadal w to nie wierzę, że się w końcu udało i aż mi się łezka w oku zakręciła...
Jestem mega szczęśliwa i naładowana samymi pozytywnymi myślami :) a to co złe odpędzam daleko, daleko...

a_gala, wielkie gratulacje!:-)
A ja zaczynam się steresować. Chociaż jest pęcherzyk w macicy potwierdzony w USG to mam skurcze macicy, bezbolesne co prawda i nawet przyjemne:-D, ale czy to normalne to nie mam pojęcia.Zaczęłam braćw związku z tym nospę. Lekami jestem obstawiona ze wszystkich stron. Ze względu na zespół antyfosfo biorę heparynę-zastzyki robię bez mrugnięcia okiem,encorton i aspirynę a ponadto luteinę dopochwowo, która powoduje jakieś dziwne upławy i utrogestan-potężna dawka progesteronu-tak na wszelki wypadeksię przyda- jak twierdzi lekarz. Martwie się czy to wszystko nie zaszkodzi ciąży. Poza tym wokół wszyscy mi doradzają jak mam o siebie dbać. Jedni radzą by pic dużo soków, inni dziwią się kiedy piję sok pomarańczowy bo cytrusy w ciązy są ble, ogórki ble bo nafaszerowane chemią...mleko blee, aż dziwne że jeszcze nie mam mdłości...

a gala MOJE GRATULACJE SUPER:-)
U nas pogoda dzis brzydka tak wieje i zaczyna kropic deszcz:-(.Ja za tydzien na usg to juz bedzie 13tc musi byc wszystko oki:-)
KAROLCIA a ty robilas sobie badania prenatalne???

A_Gala mega gratulacje!!

Tofika ja w ciąży też brałam duże leków i zaliczałam szpitale, zastrzyki....martwiłam się bardzo o Filipka, że może to za dużo, ale gdybym nie miała tych leków to bym go nie urodziła zdrowego i silnego, więc powtarzaj sobie, że to dla dobra dziecka:tak:
jedz i pij to na co masz ochotę ;-)

karolcia współczuję z zębami:baffled: ja też bym musiała iść do dentysty:baffled:

Kłaczku śnił mi się Twój syn:confused: czy on śpiewa??

Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy...teraz się załamałam ale podniosę się i pójdę dalej...na chwilę się muszę zatrzymać....

Emy jestem wierząca...tylko czasami mam chwile zwatpienia...ja nie chce mieć po śmierci łatwiej...nie za cenę życia mojego dziecka...chyba się obraziłam na Boga.....

Ostatnia edycja:
Karolcia dziekuje za odpowiedz ja narazie poczekam do piatku co wyjdzie na usg.
Tofika ja jem na to na co mam ochote tylko miesa nie jem bo mnie odrzucilo cos mi nie smkuje soki pije jakie tylko mi wpadna w rece ogorki tez jem..A co do lekow to tez mam luteine ale podjezyk bo tez mialam na poczatku takie skurcze i brzuch mnie pobolewal i jeden dzien zaczelam troszke plamic wiec mi przepisali wlasnie luteine.Nic sie nie martw bedzie ok to wszystko dla dzidzi.

a_gala Mega Gratulacje !!!!! 3malam mocno kciukasy za Ciebie:-D szczesliwej ,spokojnej i bardzo nudnej ciazy Ci zycze moja droga ;-)
Ja ostatnio dziewczyny mam problem ze spaniem :eek: budze sie kolo 4 rano i juz nie moge spac,i jest mi strasznie goraca czasem nawet duszno ehhh meczy mnie takie cos powoli:tak:
Za oczekujace 2kresek 3mam mocno kciuki ;-):-)
Milego dnia dziewczyny :-D

reklama
Emy, nie. Mam w zyciu kartki do ktorych nie chce wracac, kartki tak bolesne ze chcialabym zapomniec. I nie mowie tu o poronieniach nawet - uwierz mi, sa gorsze aspekty macierzynstwa. Nie chce wracac do tych spraw, choc od czasu do czasu one i tak wracaja do mnie. Kiedys myslalam o blogu, ale nawet nie wiedzialabym jak sie za to zabrac.
Zjola, moj tekst prawie! My jestesmy wariaci, ale norma jest nudna.
Mart, ja mam piatke doroslych dzieci. Dwojke jeszcze "na stanie", czyt. na utrzymaniu, choc w zasadzie na utrzymaniu 3 bo Adam jest w UK z nami i nie pracuje. Dwojka kompletnie na swoim. I owszem, chce, urodzic kolejne dziecko - po stadku drobnych, pojedyncze to jak wakacje na Hawajach.
Karolcia, zrob koniecznie! Mnie dowalal zab "zrobiony" a Polsce przed wyjazdem. Brrr...
A_gala - suuuper!!

Do góry