reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Bibiana, stawialabym na dzieciece porazenie mozgowe raczej - musialo byc silne, skoro taki byl stan wyjsciowy, ale tez matka odwalila kawal roboty. Byl moment, ze zazdroscilam matkom "porazeniowcow" - ich dzieci mozna bylo rehabilitowac, mogl z nimi byc tylko coraz lepiej, podczas kiedy nam lekarze obiecali powolna smierc. Eh, stare czasy. Nawiasem mowiac, Marynia to blizniacza siostra Wojtka - 25 minut starsza, 25 dag ciezsza. Wiesz co? Nie dziwie Ci sie ze masz ochote natrzaskac lekarce. Mnie sie kiedys zdarzylo dac w ryj lekarzowi, satysfakcja jest calkiem odczuwalna. Dostal za partactwo oczywiscie - mial malego pod opieka od 3 tyg.z., w zw. z podejrzeniem wywichniecia stawow biodrowych (posladkowy porod). Chodzilismy na kontrole, ogladal, wyznaczal kolejny termin. RTG zlecil w szostym miesiacu, stwierdzil dysplazje. Dopiero w szostym! Czas leczenia dysplazji = 2x od urodzenia do rozpoczecia leczenia. Wsadzil dziecko w poduszke Frejki na 8 miesiecy. Ufalam mu - glupia. Potem na 3 miesiace w gips - taki z listewka miedzy nozkami. Potem powiedzial ze maly powinien zaczac chodzic. Zaczal ale sie ciagle przewracal, zapominal przestawiac nozki... Wiec ja znow do lekarza. Kazal puscic malego na ziemie, maly sie wywrocil... Powiedzial ze "jego trzeba na wozek bo sie zabije". Dostal w ryj i poprawke z bani. Wcale mi nie jest wstyd.
Linnea, to moja oczywiscie. Owszem, ma duzo ze mnie - nie dobrze.

reklama
karollciu bardzo się cieszę,że z Twojego maleństwa to taki akrobata:-)
isza bardzo, bardzo gratuluję,teraz to będzie tylko lepiej, ja niestety nie mam jeszcze umowy na czas nieokreślony
miki - dobrze, ze ja nie byłam świadkiem takiej sytuacji, bo dziewuchę od aborcji rozszarpałabym gołymi rękoma:angry:

Cześc Wam Moje laseczki
EMY!!!!!:):):) mi lekarz powiedział że nie pękają mi pęcherzyki i nic w tym kierunku dalej nie robi:( to było w styczniu ale @ mam normalne i wydaje mi się że mam dni płodne bo je poprostu czuje mam pełno śluzu i jajnik mnie napierdziela zawsze w okresie dni płodnych ale ja się nie znam:( Póki nasza sytuacja finansowa się nie ustabilizuje nie mogę sobie pozwolic na badania prywanie:( ale będzie dobrze tak czuję:) Kochana niech twoje dziecko rośnie zdrowe!!!! I w 40 tygodniu będziemy ci kibicować za szybki poród:):)
poroniona84 mamy podobnie ja na swoją 1@ po poronieniu czekałam 63dni i też lekarz mi pokazywał ciemną plamkę która pokazywała @ i przyszła więc nie martw się, a co do widoków mam z wózkami czy w dwupaku tez to mam bardzo się cieszę z ich szczęścia ale troszke im zazdroszczę:zawstydzona/y:
kaira24 zdrówka dla córeczki kochana i wam wytrwałości
ewcia3004 :):):):) Buziaki
karolcia81 mi też wszyscy naokoło mówią że czemu nie starcie się o drugie dziecko jedynak to niedobrze mam ochotę im walnąć nie chce mi się mówić że nie możemy że nie wychodzi aaaa szkoda gadać wiesz o co mi chodzi...
isza88 gratuluję to teraz o dzidzię pora się starać??? A jak dieta ja dzisia 10 dzień na Dukanie... spadek 4 kg:)
zjola jak w modzie na sukces hehehe ale to dobrze że macie dobre kontakty przynajmniej twój syn ma poczucie że jest ok (tak mi się wydaje) a co do tego roku to sama wiesz co zaplanujemy niech tak się stanie:-)
karolcia33 cieszę się że z dzidzią ok:) Mam nadzieję że u was ok teściowa dała wam chwilę wytchnienia??? Czy dalej dzwoni??
kłaczek własnie się posikałam, i popłakałam ze śmiechu:):) z bani i w mordę ojjj dużo bym dała aby to zobaczyć

A u mnie bez zmian dom praca Kacperek sprzątanie gotowanie i tak wkółko odkąd jesteśmy na swoim mój Lucyferek jest zupełnie inny bardzo się ciesze z tego jest mniej nerwowy częściej się uśmiecha i ma więcej kontaktu z Albertem i ciągle trajkocze że chce mieć braciszka bo wszyscy z przedszkola mają a on nie:-D

BUZIAKI

Ostatnia edycja:
Ewelinko tak jak mówisz, ten rok jest nasz, będzie dobrze i już. Co do młodego, to tak właśnie jest. Jest szczęśliwy, że nikt ze sobą kotów nie drze i mamy wszyscy dobre układy. Nie musi między nami wybierać. Żadne z nas nie opluwa drugiego rodzica. Taka sytuacja satysfakcjonuje nas wszystkich. Jest wesoło i przyjemnie. Życzę tego wszystkim rozwiedzionym jak pragnę zdrowia!
Super, że Lucyferek się uspokaja a rodzeństwo też się znajdzie, sama wiesz :)

Pozdrowionka

Poroniona!Doczytalam Twoje z lekarzem widzenie... Na wstepie pozdrow swoja macice - fajnie ze jeszcze jest.
biggrin.gif
A lekarza bym sprostowala - faza lutealna trwa u roznych kobiet roznie, zasadniczo prawidlowa jest od 12-16 dni, przy czym krotsza niz 10 dni moze skutkowac problemami z zaciazeniem bo @ sie pojawia nim zaplodnione jajo sie zagniezdzi. Bu! Pan doktor opowiadal o cyklu "ksiazkowym", nie biorac pod uwage zaburzen.
EwelinaK, nie ma smiacia - tez bys po ryju walila, jakby Ci lekarz poltora roku dziecko prowadzil (odczekalam do sierpnia dajac dziecku czas na opanowanie chodzenia), a potem powiedzial ze jego to trzeba calkiem na wozek. Dysplazja to banal! Tylko on unieruchomil nogi malego na 11miesiecy, w czasie kiedy mozg "uczy sie" ciala, po czym zamiast wyslac nas do neurologa, albo na rehabilitacje nawiazujaca stosowne polaczenia miedzy mozgiem a nozkami, proponuje wozek? Maly mial klasyczny niedowlad - dwa lata metoda Vojty i wyszedl z tego. A ze pan doktor taki posampas byl to i z bani bylo blisko.

Z pamietnika emigrantki: Royal Mail to instytucja. To firma ktora co rusz zadziwia mnie swoja powaga, godnoscia, skutecznoscia i szybkoscia doreczen. Zdziwienie moje siegnelo zenitu, gdy dzis znalazlam pod drzwiami list, ktory nadalam wczoraj na poczcie... Do mojej mamy, w Polsce.

cześc dziewczyny jutro wracam do pracy trzymajcie za mnie kciuki !choć najbardziej boje sie pytań koleżanek , mam nadzieje ze bada taktowne.Dzwoniłam dziś do gina i termin mam 15 kwietnia a potem badania no i mam nadzieje DO DZIEŁA:tak:

Hej babeczki!

Linnea- dokladnie tak mam, wczoraj wyslalam mojego do apteki po duphaston, przychodzi, w drzwiach daje mi lek, ja go odkładam na szafkę (o czym zupelnie nie wiem) a potem idę za nim przez cale mieszkanie, przerywam mu w polowie zdania i pytam się z żalem dlaczego mi nie kupił tabletek?! spojzal na mnie jak na wariatkę,no przeciez ci je przed chwilą dałem... :)

Ewelinka- oczywiście trzymam za was caly czas kciuki&&&&&&. Dzięki za zyczenia, tak sobie wymyslilam ze moze moje dziecię mogloby się urodzic 11.11.2011??? Fajna data

poroniona- daj sobie jeszcze kilka dni na @, wiem ze łatwo się mowi, ale moze jak odpuscisz to szybciej się zjawi

zjola, tymira, kłaczek, karolcie dwie ,Bibiana i wszystkie niewymienione pozdrawiam

Milego dnia!

Witam srodowo:-)
dzisiaj spedzilam 3 godziny na cmetarzu stawiali domek mojemu aniolkowi jest sliczny zrobie zdjecie i wkleje tutaj kurde rozmawialam z tymi panami ktorzy robili pomniczek i wyobrazcie sobie ze niektore kobiety sa psychiczne opowiadali mi w jakich okolicznosciach zabierali dzieci do zakladu pogrzebowego to ze zabierali ich ze smietnika i piwnic to jeszcze nic najbardziej mnie roz****lo jak powiedzieli ze nie tak dawno temu wyciagali maluszka z kibla i to tak ta matka wcisla to malenstwo ze nie dali sami rady go wyciagnac az mnie sie niedobrze zrobilo i nie potrafie sobie tego wyobrazic jak w jaki sposob przeciez jest to nienormalne :wściekła/y:jak bym ja dopadla to osobiscie bym jej macice wyrwala golymi rekami
poprostu porazka jakas

Ostatnia edycja:
Horror... Pomyslec, ze gdyby zdecydowala sie takie dziecko oddac, to mialoby szanse na dom i normalna rodzine. Podobno noworodki z pewna sytuacja prawna to "chodliwy towar" w adopcjach. Mysle ze zaprzeczenie instynktowi macierzynskiemu ma 2 podloza. Jednym jest uwarunkowanie cywilizacyjne, drugim postrzeganie od poczatku ciazy jako problemu. Jednego i drugiego nie akceptuje, choc moge probowac zrozumiec mechanizm dzialania. Nie akceptuje bo jesli nie chce wychowywac swojego dziecka, to niech je odda, niech sie go zrzeknie, ale niech nie zabija. Tez bym pewnie upier...la delikwentce to i owo.

reklama
Kłaczek macica dziękuje za pozdrowienia i też pozdrawia ;-)
Emy myślisz że z oczekiwanym okresem jest jak z oczekiwaną ciążą? Podłoże psychiczne robi swoje i im bardziej się chce tym bardziej nie ma? Kurcze tylko jak tu odciągnąć swoją uwagę od tych myśli... Już nawet wmawiam sobie od kilku dni okresowy ból brzucha i naprawdę go czuję :szok:
EwelinaK26 63 dni
confused.gif
fiu fiu to chyba jesteś rekordzistką tego forum (do czasu aż Cię pobiję
p.gif
). A może pamiętasz po ilu dniach od zobaczenia "czarnej plamki" na usg przyszła @ ??

Słuchajcie a może wy będziecie umiały coś podpowiedzieć- koleżanka jest w 30 tc i od 2 tygodni słyszy jakby "strzykanie" kości z brzucha. Wyczytała że to dysplazja u płodu i już zaczęła się nakręcać. Może u was w ciąży coś strzykało i nie była to żadna dysplazja?

Do góry