reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
nie nastawiam sie i nie bedze bo co ma byc to bedzie mnie cieszy ten seksik z wkladem (i w odpowiednim czasie boboseksik )po tylu miesiacach na ucieczke to troche u mnie nie gralo bo ja nie lubie tak a mundurku nie moze moj zakladac bo ja mam uczulenie a tabletek nie bralam nigdy i nie bede brac mam nadzieje tylko ze luzko nie strzeli:-D:-p

Karolcia, albo za duzo piwa, albo Ty w ciazy jetes!:tak: Ladny brzuszek, ladny - bedzie jeszcze ladniejszy.
Kasia, o te piep..a menopauze biega wlasnie! Nie znam dnia ani godziny, c'nie? Moge sie rozgladac po rodzinie - mamuska dobrze po 50-tce pozegnala sie z @@, ale cioteczke dosc szybko natura rozliczyla, a ja jestem fizycznie w typie cioteczki, wrecz do zludzenia. Wlasna matka mnie z nia pomylila po glosie oceniajac. + kolorystyka, cechy budowy (poza wzrostem, psiakrew!), typ urody. A ciotka poszla po linii swojej matki (matki mojego ojca), gdzie byla silna domieszka wloska i to mi nie pasi bo poludniowcy dojrzewaja szybciej i szybciej koncza. Jedyne co pociesza, to ze ja pierwsza @ mialam w 16 r.z, czyli nieszczegolnie wczesnie. Ale moja mamuska w 19!:-D Wojenne, niedozywione dziecko.
No, Ty na meble uwazaj!:-D

Witajcie dzieczyny
tofika- gratuluję!

Lady MK- w skrócie: wysoka prolaktyna obniża LH, co zaburza owulację.
Ale kliknij na ten likn, ktory ci wysłałam tam jest tez o wszystkich badaniach hormonalnych
Przestudiuj te info, na pewno zrozumiesz. U mnie przede wszystkim był wysoki poziom testosteronu i estrogenu, co podwyzsza prolaktynę, co nie produkuje progesteronu. mam nadzieje ze nie pomyliłam. Przeczytaj info o wszystkich hormonach bo one sa od siebie zalezne i bada je sie w konkretnych dnach cyklu
https://www.babyboom.pl/forum/staramy-sie-f66/o-badanich-hormonalnych-dla-starajacych-sie-2398/

Kłaczek, gdyby tak łatwo mozna bylo sobie zycie zaplanowac! Dziecko pojawia się w najmniej oczekiwanym momencie. Szukaj pracy, nie wariuj, jak sie przytrafi ciąża i nie bedziesz mogla pracowac to się zwolnisz i tyle. Wiesz, ze musisz znalezc prace, a zdrugiej strony boisz sie do niej isc, bo co jak bedziesz w ciazy?! Ja tak mialam, zupelnie bez sensu, odmawialam super ofert, bo sie staram o dziecko i w kazdej chwili moge zajsc. A teraz żałuje, bo zdążylabym sie napracować

U mnie dziwna ciąza dziwna. W poprzedniej mialam zawroty głowy i bylam dosc otępiała i głowa mnie strasznie bolała, w tej jak narazie w pełni władz umysłowychi calkiem przytomna, cos mnie gniecie, kłuje, mdłosci nawet przeszły, tylko cycki mam ogromne i caly czas rosną, skora mnie swędzi... chyba musze sie pozegnac z moim B na dłuższy czas. I boje sie jak rozmiar B wróci to zostaną mi psie uszy a nie piersi, przeciez ta skora nie zniknie...

Słowo daję, są wieksze niz ostatnim razem po porodzie z nawałem pokarmu

I opryszczka mi wylazła, trza będzie na nią uwazac.

Ostatnia edycja:
Emy, wielkie dzięki, na pewno poczytam... Szczerze mówiąc próbowałam coś dziś wyłuskać z neta na ten temat, ale chyba tylko się podschizowałam, jak zaczęłam czytać o tym, że zbyt niski stosunek LH do FSH wskazuje na niewydolność podwzgórzowo-przysadkową... masakra jakaś :szok::shocked2: Mam nadzieję, że to tylko tak jakoś groźnie brzmi... :-(

tak tylko brzmi,
Po prostu musisz troche w necie poszperać i trafić na prosty tekst, tak zeby normalny człowiek zrozumial.
Ja ci tego teraz nie wytłumacze bo wałkowalam te tematy ponad 2 lata temu, ale pomagały mi strony amerykanskie, bo tam raczej prosty lud mieszka i wszystko opisane dosc prosto

Zajzyj na ten link ze staraczek, wszystko logicznie zapisane

Emy, szukam. Tym bardziej, ze jesli znajde normalna prace (jeszcze zeby nie przez agencje!) to potem te 9 mies. platnego "macierzynskiego" jest. Agencja nie placi of course bo i po co? Kurcze, ja sie juz nie zastanawiam jaka oferta, tylko zeby sens miala - moge sprzatac i pucowac kible, byle to nie bylo 15-18h/tydzien bo to lipa nie praca. Za malo godzin, a najnizsza stawka, wiec g.. nie pieniadz a blokuje szukanie. Szukam czekokolwiek, moze byc najnizsza krajowa, ale pelny wymiar. Na tymczasem nawet jakies roznoszenie ulotek w pizzerii, tylko tu mam problem sie dogadac, a moglabym smialo - jestem dobry lazik, a ruch by mi sie przydal coby d... szybciej klesla. Cos tam pomalutku chudnie zgodnie z planem z reszta. Biustem sie nie martw - jak poprzednia ciaza nie dala mu rady to i ta nie poradzi, a ze rosnie to normalne. A ze po ciazy piersi sie zmieniaja to norma przeciez - chwale tego co biustonosz wymyslil, bo dzieki niemu nie depcze sobie po cyckach.
Z ciekawostek technicznych... W UK placa przez 9 miesiecy od urodzenia dziecka, potem mozna jeszcze wziac 3 mies. bezplatnego. Po roku wracasz do pracy albo sie zwalaniasz. Jak dla mnie cudne - roczne dziecko do zloba? A gdzie ksztaltowanie wiezi? Zawsze uwazalam ze "odstawic od cycka" mozna nie wczesniej niz po dwoch latach - wtedy dziciak zaczyna lapac relacje spoleczne poza najblizsza rodzina.

Ostatnia edycja:
tofika gratulacje!!!!
karolcia33 cudny brzusio!!! ja też powoli rozglądam się za spodniami z gumką, bo narazie chodzę w rozpiętych :)

Tofika , gratuluje !!! Ale sie fasolkowo zrobilo ?!
Karolcia81 , to gdzie na wczasy lecisz??
Magnusik , no i widzisz wszystko dobrze jest i suwaczek widzę -bardzo ładnie :)
Lenka , po tym genetycznym to i u ciebie suwaczek będzie , co?
Kłaczek , szukaj pracy i sie nie przejmuj , jak zajdziesz to sie zobaczy... powodzenia

Kobietka22 - odezwij sie?!

u mnie bez zmian. czekam na @ i wracam do plasterków :( cicho sza w temacie starań

reklama
Zeby to bylo takie proste, czarna, to by mnie szlag nie trafial. Tu nie ma upros - nie ma na rent, to wypad, landlord sie pierniczyl nie bedzie bo i nie ma powodu. A dziecko to miedzy innymi koszt. Ano, spokojnie - pozyjemy, zobaczymy.

Do góry