reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

linnea Ja wczoraj jak wchodzilam na usg to nogi mi sie tak trzesly ze strachu taka obawa juz w nas jest bo jak ktos nie przezyl tego co my wszystkie to niewiem jakie to uczucie przed kolejna wizyta.Bedzie bilo jak dzwon:-)A u ciebie wychodzi prawidlowa ciazy z miesiaczki i na usg tez taka jest czy jest jakas roznica??

reklama
Witam wszystkie w ten mroźny dzień.

Emy
- prześlij nam trochę słoneczka błagam.
Magda-Mr - beta baaardzo ładnie przyrasta, pęcherzyk przemieszcza się w odpowiednie miejsce, jest świetnie!!!! Cierpliwości Ci życzę, za wcześnie się dowiedziałaś o ciąży i stąd tyle nerwów teraz.
linnea - trzymam kciuki za serducho jak dzwon &&&&&&&&&&:tak:
onaxxx - u mnie też mróz a niby wiosna już miała być brrrrr
mikusia - witam i zapalam swiatełko. Jakieś działania wczoraj były?;-) widziałam że czekałaś w wyrku na mężusia:)
kłaczek - co Twój mężczyzna zrobił z okiem? Podglądał Cię?;-) Swój biznes fajna sprawa, od niedawna też się w to bawię, są plusy - nie ma szefa nad duszą który wiecznie jest niezadowolony z pracy pracownika, minus - chyba tylko jeden , na początku trzeba poczekać na zyski:-) A z językiem - nauczysz się, Ja po 8 latach po polsku mówię tak że nikt nie wierzy że nie jestem z Polski, a wszystko przez to że gaduła ze mnie straszna i od samego początku starałam się dużo rozmawiać:-)
aga2323 - tylko bez stresu i nerwów, trzymam kciuki żeby wszystko było OK &&&&&&
aniunia - jak się czuję mąż? Przecież to jest chore że człowiek idzie do szpitala a tam mu mówią że nie ma lekarza!!!! Głupio zabrzmi ale gratki ze @ przylazła.

Dziewczyny nie wiem czy mam się martwic czy nie , ale dostałam juz w @ po zabiegu, pierwszą dostałam 29.01 a drugą 19.01 i tak że , za przeproszeniem, krew mnie zalewa. Zawsze miałam raczej dłuższe cykle 30-34 dni ,a tu 20 dni ??? Czy to jest normalne?

Dziewczyny błagam nie wymieniajcie postów zdanie po zdaniu, dodatkowo Kłaczek - Aga2323 - przenieście się z wieściami jak uruchomić 'przedszkole' na PW proszę, w sensie jakby co tam to sobie przekażcie dalej szczegóły co i jak.

Lenka29 - gratuluję serducha :)
Magda_MR - beta ładnie rośnie, więc zamiast nerwów - - - > radość :)
Zjola - no to jak będziecie gotowi to warto działać, ale może jednak zrobić tą genetykę?
Czarna - ech tyle powiem :/
Anastazja - to jest normalne, organizm się jeszcze ustawia, ja po porodzie mam wszystko rozjechane, cykle, @, wcześniej zero oznak, że @ idzie, teraz ból 3 dni wcześniej niesamowity.

Ostatnia edycja:
Witam serdecznie po dłuższej nieobecności. :sorry: Przyszło mi szukać innej pracy. Bardziej stabilnej.. Taka to prawda, że z jednej wypłaty jest ciężko..
U mnie 21dc. Owulację podejrzewam, że wystąpiła między 12-14 lutego.
Martwi mnie trochę od kilku dni zawroty głowy, zgaga, "niestrawność" i zmienne upodobania kulinarne! Nigdy nie jadałam fasoli teraz potrafię zrobić sobie fasolkę po bretońsku wsunąć bez mrugnięcia okiem.. Z zupy warzywnej też wybieram sobie fasolkę zieloną strączkową... (mimo, że dla mnie zielone w zupie to złooo:szok:). Nie wiem czy to ma coś do rzeczy..
Wyznaczyłam sobie nowe cele..
-nowa praca
-nowa szkoła~studium 2letnie "opiekunka dziecięca"
Mam dziwne przeczucie, że akurat mnie trafi błogosławieństwo w najmniej oczekiwanym momencie.. Wręcz można, by powiedzieć, że w najgorszym momencie..
Ni w pi.... i w oko za przeproszeniem.. Nie przestałam pragnąć maleństwa.. Po prostu wyznaczyłam sobie nowe cele...

Ostatnia edycja:
Karollcia, mnie tam wsio ryba czy maluszki czy ciut wieksze. Nawet z wiekszymi prosciej bo grupke zorganizujesz, zabawy, czytanie bajek, jakies zajecia plastyczne, muzyczne i sa zajete. Spoko - to akurat na dalsza przyszlosc myslenie, na razie musze zajac sie podstawami.
Aga, pytalam ostatnio w styczniu, wlasnie w bibliotece, odpowiedziano mi ze nic takiego na razie nie ma. Popytam znowu tam bedac - jestem regularnie bo wertuje polke z polskimi ksiazkami.:tak: Skurczybyki maja nawet kilkanascie pozycji somalijskich.
Widze ze masz bojowe nastawienie do sluzby zdrowia - i dobrze. Jak mozesz, zrob scan za tydzien-dwa i zobaczysz co Ci wyjdzie. Pewnie serduszko malego czlowieczka.
Linnea, w pracy mu cos wpadlo do oka... Dostalam paniki ze jakis wior aluminiowyalbo cos w tym stylu bo on w takich "klimatach" pracuje. Na szczescie samo wylazlo, tylko poranilo po drodze. Jest ok.
Anastazja, ja juz bylam "na swoim" w Polsce i znam ten rodzaj chleba. Swoja droga nie sadzilam ze nie jestes urodzona Polka - wypowiedzi w pismie masz bezbledne.
Ops.. Liljanna, sorry. Smy sie zapedzily cokolwiek.
Boox2, sluszna uwaga - masz duze szanse zaskoczyc skoro przestalas nad tym usilnie pracowac.:tak: Inne cele nie przeszkadzaja macierzynstwu, gorzej w druga strone.:-)

Witam bardzo cieplutko!
Widzę, że liczba fasolinek pięknie rośnie! Gratuluję! Długo mnie nie było a tu tyle do nadrobienia.... :) Chciałam zapytać was co sądzicie na temat wczesnych testów ciążowych??? Bo mnie wczoraj jakiś diabeł podkusił i kupiłam taki test...:shocked2: Chociaż farmaceutka wręcz odradzała mi go, to ja oczywiście uparta jak osioł potanowiłam spróbować:wściekła/y:I co? Nic! Wiem, ze taki test bardzo może się mylić ale jednak straciłam nadzieję. Chociaż korzystałam z testów owu i pięknie wyszły 14 i 15 lutego ( akurat w walentynki:) ale pęcherzyk mógł nie pęknąć:( Hhhmmmm.... Mam malutki płomień nadziei, że jednak @(3 marca) się nie zjawi.... I byłby przepiękny prezencik na dzień kobiet i urodzinki mężusia. :-)

kłaczek-bobosexy były nie mówię, że nie.;-)
@ szacuję na 28l-5m. Jeśli nie no to testuję. :-) Może na dzień kobiet wyjdzie szydło z worka hihi.
Czasem sobie myślę teraz tak, że może lepiej żeby teraz nie było bobo..Finanse.. Ale zdaję sobie sprawę, że to tak o sobie na zamówienie nie działa hihih.:-D Po za tym kasę zawsze się da zorganizować. Wiecie co chyba po raz pierwszy jednakże się troszeczkę obawiam.. Ale ponoć tylko wariat się nie boi.

Ostatnia edycja:
Witam. Mam nadzieję, że pozwolicie mi się tu zadomowić:-)
Postanowiłam przeczytać wszystkie posty, choć ze względu na ich ogrom, idzie mi to powoli (na razie dotarłam do 120 strony). Napawają mnie optymizmem i nadzieją, że wszystko jest możliwe, potrzeba tylko czasu.

reklama
Boox, przede wszystkim jak na zwariowane smaki to za wczesnie. To sie zwykle w ciazy pojawia kolo 3-4 miesiecy, a na tak wczesnym etapie jakis bol piersi, dziwne "ciagniecie" w brzuchu... Najwyzej. Mysle ze zima spowodowala jakies niedobory i Twoj organizm cos sobie uzupelnia warunkujac takie a nie inne preferencje pokarmowe, co oczywiscie nie wyklucza obecnosci partyzanta. Co do strachu - ja to znam w wersji "tylko glupiec sie nie boi" i jak najbardziej zgadzam sie z Toba. My juz mamy strach wpisany w zyciorys.
Achax, twardziel z Ciebie. Ja nawet nie probowalam calego watku czytac jak zobaczylam ile go jest.

Do góry