reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Kurde, czy Wy dziewczyny czekające na @ po zabiegu, też macie takie koszmarne problemy z cerą? ja to od zabiegu wyglądam gorzej niż 15-latka. Mam pryszcze, robią mi się różne dziwne wypryski, takie bolące kule na czole które aż wystają. Na plecach też nie jest ciekawie, a nigdy nie miałam problemów tego typu. Co rano muszę robić sobie mega tapetę, bo nie mogłabym wyjść z domu. Czy też tak macie? ja już mam dosyć. To chyba te chormony tak buzują, mam nadzieję że okres wszystko ustabilizuje.

reklama
Witam sie i ja:)
Magda_Mr przedewszystkim GRATULACJE KOCHANA niech maleństwo zdrowo rośnie&&&& Coraz bardziej podoba mi sie ten luty:p
agnesss tak jak mówiły dziewczyny że nawet do 24tyg ruchy sie pojawiają także prosimy o spokój kciuki zaciśniete&&&:)
kasia 8481 na wszystko przyjdzie czas, czas pokaże tobie czy będą chęci czy nie, a wiekiem sie nie przejmuj zobacz dziewczyny odp Tobie jakie są niektóre różnice i ja jestem zdania że najważniejsze jest to aby sie rodzeństwo kochało:)
calogera cześć:) dobrze że piszesz:) a o sms nie pamietam:zawstydzona/y: Także pisz kochana u nas śmiało i pozdrawiam serdecznie:):)
aniunia czekam cierpliwie na wieści od twojego gin???? Może nie aż tak cierpliwie:p ale jak będziesz coś wiedziała siadaj i napisz nam bo sie martwimy
Emy jak dobrze czytać że jesteś uśmiechnieta a jak możesz to przyślij nam fotke tego bambusa:-)
onaxx super że humor powrócił bardzo ci kibicuję:) NO i babski wieczór ojjj też bym sobie taki zrobiła :)
lina82aż miło słyszeć (CZYTAĆ) o twoich delegliwościach czy jak zwał kulinarnych upodobaniach:-D pisz nam co tam jeszcze wymyśliły twoje kubki smakowe hihih
lenka29 witaj trzymam kciuki oby teraz tak nie było&&&&
magnusik ja wszystko zapisuję;-)
asia 1987 nie wiem kochana ale jak nie wiem to zawsze mi google pomagają:zawstydzona/y:
kłaczku to do boju razem ruszamy:):)
lilianko nasza a co tam u ciebie????
karolcia33 jak tam kłótnia z mężem poszła w niepamięć???

Pozdrawiam i Ściskam każdą z osobna:)

No i do bani! Wszystko przeczytałam, a teraz muszę iść do roboty i nie zdążę odpisać :( Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu !

Wiek niestety też gra rolę, iza. Po prostu zwiększa ryzyko wad genetycznych, sprawia że nasze komórki jajowe mogą być gorszej jakości, że z powodu cyków bezowulacyjnych jakich mamy więcej niż x lat temu trudniej nam zajść w ciąże, że hormony "już nie te" i może być trudniej donosić. Zwykle jeszcze się podśmiewam, że w moim wieku to już się może próchno przy porodzie posypać.:tak: Zdaję sobie sprawę że kobiety starzeją się różnie - mam koleżankę, która starsza ode mnie o 6 lat, wygląda dużo młodziej, menopauza też dopada nas w różnym wieku, a to akurat jest istotne w kwestii rozmnażania. Pierwsze dziecko urodziłam mając niespełna 20 lat, ostatnie mając 24, potem rozwód, ogólna kicha w kwestiach damsko męskich i w zasadzie byłam wyłącznie matką bo przy gromadce inaczej się nie dało, zwłaszcza że jedno niepełnosprawne, drugie wybitnie zdolne, trzecie muzyczny talent - chwilami nie szło wyrobić. Mój men na początku kombinował bo kombinował - bez jakiegoś zaangażowania, po prostu jak będzie to fajnie, jak nie to nie, ale widzę że zwłaszcza w czasie ostatniej ciąży, kiedy byliśmy już tu razem dzień po dniu (poprzednią nosiłam w kraju, on był tutaj), "dojrzał" w swoim pragnieniu dziecka. Tym bardziej będę kombinować dopóki będę w stanie.
Magda_Mr, absolutnie nie gratuluję, nie cieszę się i nie podskakuję. NIech sobie beta rośnie grzecznie, aj się powstrzymam od fanfar - nie żeby przesądy jakieś ale w puste i niemalowane (czółko własne) z powagą odpukam.
Asia, zapasik na start dla zarodka, zanim zorganizuje sobie dostawy żarełka od mamusi.
Mart, ja po naturalnym ale ani teraz, ani po zabiegu nie miałam jakichś specjalnych prychów. Raczej spokojnie. Ja bym tego nie tapetowała, niech się wietrzy - zatykanie porów nasila "obsyfienie".
EwelinaK, zdecydowanie ruszamy. Nie ma na co czekać.

Dziekuje dziewczyny za wsparcie:)No mam nadzieje ze historia sie nie powtorzy bo doktorka mowila ze to wczesna ciaza a z obliczen ostatniej miesiaczki wychodzi 7 tygodni a taka nie jest powiedzcie czy moze byc taka roznica czy poprostu pozniej zaszlam??

Przesunięcie owulacji? Wiesz... Mnie się tak bliźniaki wykluły, wiem kiedy z nimi zaszłam co do dnia i gdyby w owych czasach ktoś robił usg, ciąża byłaby ze 2 tygodnie młodsza niż to wynikało z terminu miesiączki.

To jest nadzieje u mnie tez zobaczymy w poniedzialek ale ten tydzien bedzie ciezki bo ciagle mam w glowie tamta sytuacje wczoraj jak wyszlam z tego usg to az opadlam z sil moj mezus to mowi ze bedzie oki:)a tak sie cieszy.Trzymacje kochane kciuki.

Spokojnie - stresem niczego nie poprawisz. Co ma być to będzie po prostu. Nie powiem Ci że musisz wierzyć bo mam z tym sama kiepskie doświadczenia, ale spróbuj zachować spokój i zdać się na bieg wypadków. Robisz co można, żeby było ok - reszta w rękach natury.

reklama
Lenko lepiej od Kłaczka bym tego nie ujęła. Trzymam kciuki a co ma być, to i tak będzie. Ja z ostatnią ciążą niestety miałam tak, że wyglądała na 3 tygodnie młodszą i niestety już się nie rozwinęła ale są tu dziewczyny, które pomimo tej rozbieżności urodziły zdrowe dzieci. Czas pokarze. Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko będzie ok. Do poniedziałku rzeczywiście jajko będziesz znosić ale to tak trudno opanować. Sama wiem po sobie. Trzymaj się.

Kłaczku widzę, że tobie bardziej się powiodło ode mnie. Jeżeli można to nazwać jakimkolwiek powodzeniem. Ja niestety musiałam być drugi raz czyszczona i jeszcze to świństwo się przyplątało :( Dobrze, że macie zielone światełko, ja niestety muszę czekać jeszcze ho, ho, ho

Ostatnia edycja:
Do góry