As dziękuje w wolnej chwili poczytam bloga. Mój siostrzeniec niestety też dostał autyzm w "nagrodę po szczepieniu" szczepionka MMR.. i jest w podobnym wieku co Twój synek w marcu tego roku będzie miał 8 lat.Dlatego ja mówię otwarcie nie - szczepieniom. I sama nie szczępię córeczki. Za dużą wiedzę mam na ten temat.
Moja siostra również jeździ i walczy o postepy syna.. jednak w Tarnowie gdzie jesteśmy nie ma wielkiego pola do popisu.. i pozostaje najbliżej Kraków..ale tam spotkania są bardzo rzadko.. pomagają i ukierunkowują jaką drogą iść ale niestety cała praca spada na matkę (moją siostrę) bo panie w przedszkolu specjalnym zachowują sie tak jakby pracowały w przedszkolu zwykłym.. ehh cała smutna histroia się z tym wiąże.. a dużo z tych zaburzeń co Twój synek Kubuś ma i mój kochany siostrzeniec Patryś.. więc rozumiem doskonale przez co przechodzisz..
Tak Słodziutka dokładnie to samo szczepienie MMR II.
70 % dzieci z autyzmem w tej chwili ma powiązania z tą szczepionką.:-
-
-(
Proponuję Ci taki turnus dla Twojego siostrzeńca to najlepszy ośrodek w Polsce w tej chwili. Ja jadę teraz z małym na ferie.
Robią tam pełną diagnozę i mówią co można z dzieckiem jeszcze zrobić,rozpisują za dopłatą program do pracy z dzieckiem na 12 miesięcy.
Pomorskie Centrum Terapii pedagogicznej
Linnea ja proponuję to co Gosia trochę poczekać, pewnie do ok 7-8tc z tą wizytą. A wtedy już usłyszysz pięknie bijące serduszko - najpiękniejszą muzykę ;-)
AS76 jak to po szczepionce ? Co spowodowało komplikacje ?
Kuba miał jeszcze żółtaczkę wcześniaczą i zaszczepili go na żółtaczkę .
Efekt -paraliż cztero-konczynowy .Wyciągnęłam go z tego i stanął przed roczkiem na nóżki !!!
Co było podobno cudem ,bo miał stanąć na nogi w wieku 3 latek a zacząć chodzić jeszcze później.
W wieku 14 miesięcy polecali mi szczepionkę MMR II i to tą wersję neurologicznie bezpieczną -po wielu oporach trwających kilka miesięcy zaszczepiłam małego -efekt Zespół Aspergera.
Do dziś sobie w brodę pluję ....,bo czułam ,że coś będzie nie halo....
,a jednak uległam lekarce...
Cóż życie pisze własne scenariusze ,a my musismy się dostosować..
Najnowszy raport doktorki która jako jedyna w Polsce ośmiela się mówić na temat szczepień.. jak któraś jest chętna to poprosze o maila to wyślę więcej takich info.. i skąd biorę swoją wiedzę na ten temat. (mam też wywiad tej pani ale starszy.. ale nie trzeba czytać) więc zachęcam do lektury tego linku. Naprawdę warto!
http://www.przeklej.pl/plik/autyzm_szczepienia_pdf-0026knbuv03p
Jak dla mnie warto przeczytać i mieć świadomość i prawo wyboru.. tak czy nie.. a nie później "pluć sobie w twarz że mogłam a nie wiedziałam".
Niestety niektóre z nas nie miały tej wiedzy i nie mogły dokonać wyboru..
Nie namawiam Was do nie szczepienia swoich dzieci.. ale może warto poczekać i przełożyć szczepienia aż dziecko będzie większe? Same zadecydujcie
To ja jeszcze dobiję kilka istotnych linków.
Tu jest list otwarty właśnie dr. Majewskiej
Szczepienia, rt i autyzm - skutki szczepie
http://wolnemedia.net/zdrowie/szczepienia-i-powiklania-poszczepienne-u-niemowlat-i-malych-dzieci/
http://pl.wikisource.org/wiki/Niepożądane_odczyny_poszczepienne