reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

To ja przyjedziesz do Pl to ugotuj sobie barszczyk czerwony,no chyba że Ci prześlę taki w proszku, ale tam pewnie po burakach tylko kolor został:)
No to dzisiaj masz spokój, a jutro trzymam kciuki &&& za pomyślne zakończenie sprawy.
A ja mam pytanko do Was, wiem ze każda się stara o dzidzie i nie myśli o tabletkach anty, ale my postanowiliśmy poczekać do czerwca, no i nie wiem czy jakbym przez luty-maj brała te tabsy jakie są szanse na zajście w ciąży? Łatwiej - trudniej? Kompletnie zielona jestem w tym temacie ale może któraś z Was wie?

reklama
przyznaję sie bez bicia ,że tylko pobierznie Was przeleciałam (hi hi:-D), bo mi gorączka rośnie narazie 37,6 ,ale musze sie trzymać bo współpracownica padła i leży więc ja już tylko zostałam , dobrze mieć laptopa to można chciaż okno na świat mieć:tak:buziaki i trzymam kciuki

Silentenigma- kciuki za kariotyp trzymam:tak:

Anastazja w proszkowym to faktycznie tylko kolorek... Jeśli chodzi o pigułki anty i ew. potem starania, to bywa różnie, ale ja miałam po odstawieniu trochę jakby problem z zaskoczeniem.

kłaczek nie bede pocieszac bo tego nie chcialas
ja mialam wywolane poronienie tabletkami i tez mialam je podane 4 dowcipnie i potem doustnie po 2 co kilka godzin chyba co 4 godziny przez 3 lu 4 dni, ronilam dwa tygodnie, 4 dni bylam w szpitalu i tez mialam resztki ktore nie chcialy ze mnie wyjsc ale wypuscili do domu i w domu wszystko sie skonczylo tzn poronilam do konca. mysle ze jak ci podaja tabletki dowcipnie to juz zadziala skoro te doustne zadzially to dowcipne tym bardziej. a bajka ktora wymyslilas piekna i wcale nie taka bajka bo mysle ze tak naprawde jest jak ty wymyslilas.. ps sprawdz sobie krzepliwosc krwi moze tu tkwi problem-zbyt gesta krew, zespol anytfosfolipidowy (karolcia81 robila szczegolowe badania w tym kierunku).

co do tabletek anty.. ja bym nie brala bo odczekac trzeba zeby organizm spowrotem wrocil do normy a ile trzeba odczekac to zalezy od organizmu, niektorym starcza 3 miesiace innym 6 a innym rok, a inne zaskocza odrazu ale to nie znaczy ze to dobrze bo czesto traci sie ciaze po tabletkach anty jak sie nie odczeka...takie jest moje zdanie i poki co ja jestem przeciwna tabletka, planuje jeszcze drugie bobo wiec jak sie zdarzy chocby teraz to nie widze problemu :-)

pozdrawiam was wszystkie

Ostatnia edycja:
Chyba jednak nie będę ryzykować, skoro 2 lata nie "wpadaliśmy" to jeszcze 5 mies. też się uda, a jak się nie uda to też dobrze będzie:-)
kobietka - to nic tylko leżeć, ale ja to bym poszła do lekarza bo teraz ta świńska grypa, osobiście jej się boję.

branża ?? gastronomia oczywiscie :) jestem z wykształcenia kucharka :) :) no spoko jezeli warunki byly by dobre to chce tam isc no bo w tej pracy atmosfera super ale kasa po pierwsze mala po drugie nie wyplacaja jej ja za grudzien mam jeszcze 700 zl dostac a z banku sie upominaja i w ogóle i zostalam zmuszona pracowac w dwóch pracach czyli na tydzien mam tylko 1 dzien wolny i jestem bardzooo zmeczona ... mysle ze fasolke tez musze przelozyc ... ale chce dziecku po prostu cos zapewnic ...

Ja też chciałam pójść się uczyć na kucharza , ale jakoś mi się odwidziało, ale musisz robić wywijasy mężowi w kuchni, pewnie zadowolony z takiej żony:) Jak kasa jest lepsza i atmosfera nie jest najgorsza w tej nowej pracy to bierz. No niestety my też przełożyliśmy aż na czerwiec, bo trzeba trochę podreperować budżet, ale ... co się odwlecze tonie uciecze, damy radę. A widzę że kg stoją w miejscu? Rzuciłaś dietę?

Ale Ci dobrze, tez powinnam zrzucić jakieś 10 kg, ale boję się tej diety Dukana, może jak już będę miała więcej czasu i siły to dołączę do trawa - pójdziemy na aqua aerobik albo basen (co prawda ja pływać nie umiem). Może krakowianki się zbierzemy razem, najpierw ćwiczenia odchudzające a później ćwiczenia zachodzące - tylko każda w swoim domu;)
trawa - a ten le premier to jest gdzieś na wadowickiej dobrze kojarzę?

reklama
Do góry