reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam was dziewczyny :-)
Anulka198424 kciukasy zacisniete &&&& i glowa do gory na pewno wszystko jest ok a malenstwo na pewno uroslo,mysl pozytywnie i nie denerwuj sie za bardzo :tak: :-)
klaczku nie zalamuj sie i nie obwiniaj sie o to ze cos zostalo.Czasem naturze trzeba pomoc i na to nie ma winnych wiec glowa do gory i nie zalamuj sie...
Za testujace 3mam kciuki &&& zycze wam tlustych dwoch kresek :tak: :-D

Weekend minal dosc szybko jak zawsze,u mnie staranki ciag dalszy zaczelam kolejny nowy cykl ehhh i z kazda @ coraz to wieksze rozczarowanie i coraz to wiecej pytan dlaczego ?? na ktore nie umiem sobie odpowiedziec.Staram sie jakos zajac,nie myslec zbytnio,zaczelam troszke cwiczyc i moze strace jakis kg :-D.
Nie mam pojecia co tu dzisiaj gotowac dziewczyny :eek:
Milego dnia wam zycze :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Kłaczku tylko mi tu nie wyjeżdżaj z łamagą, bo ja wcale poronić nie mogłam bez ingerencji. Bez zabiegu, to chyba bym do dzisiaj czekała! Nasz organizm nie jest idealny a my na wiele rzeczy nie mamy wpływu niestety. Pozbędziesz się tego czegoś, obojętnie jakim sposobem, a potem znowu podejmiesz próbę, tak jak np. Kaira, która tu śmiało może służyć za przykład. Nie poddawaj się! Uszy do góry! Trzymać pion!

Ewelinko no trzeba troszkę o koleżankę geriatryczkę zadbać :) A lampę kupiłam, z tej samej firmy, tylko ociupinkę inną, bo mojemu M bardziej się podobała :)Lampa, lampka S - masa perłowa, WYPRZEDAŻ - AWAI (1402376994) - Aukcje internetowe Allegro

Ssabrinaa ja mam dzisiaj naleśniki z serem :)

Witajcie Babki !
Nie bywałam na BB kilka dni ,bo moje panny wyjeżdzały na ferie i musiałam jeszcze się nimi nacieszyć. Teraz mam tydzień na nadrobienie pracy , dłużej mogę pojeździć i nadrobić trochę obrót. I oczywiście czas na BB:-D

Lilianna , pytałaś o spotkanie moje i AS w Cz-wie . Otóż AS będzie na początku lutego i myślę że się spotkamy . Natomiast Ty jak widziałam planujesz wyjazd na 11 02 , oczywiście znajde czas i jak tylko bedziesz chciała to się gdzieś na kawusie umówimy. Wyślę Ci na priva moj nr. A co do mojej rozmowy z T , spytałam w końcu : Czy my się w tym roku staramy ? No to on : O co? O to żeby mieć więcej kasy -oczywiście! Normalnie ręce opadają ... Wiem że dobrze wie o co pytałam , odpowiedział żartem i z uśmiechem na twarzy .... Ale niestety konkretu zero . Już nie spytam:wściekła/y: Buziaki dla Aduni , fajnie że ząbki tak bardzo nie daja wam w kość.
AS - też mam taką chandrę ostatnio - ledwo zwlekam się z łóżka do pracy . No i napisz mi co by Ci poszukać , jaki nocleg , pod jakim adresem masz to szkolenie , bo na tej stronce to nie pisdało.

aha - schudłam pół kilo , prawie nic- ale tak to jest jak się notorycznie żre :no:w nocy

Anulka , fajnie że jesteś! Wszystko będzie ok , nic się nie martw
Serdeczne buźki dla mojego "teatrzyka -geriatrzyka" - Zjoli i Kłaczka:-p
Nowe dziewczyny na forum pozdrawiam szczególnie ! Niestety nicków jest tak dużo , że nie sposób wszystkie wymienić - Nie jesteście same - piszcie tutaj.

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny:)
Wszystkiego pewnie znów nie ogarnę, ale za to wszystkim Wam kibicuję i staram się regularnie czytać, co u Was.

Kłaczku - najpierw do Ciebie. Tylko bez łamag proszę. Przecież to nie Twoja wina, że nie wyczyściło się wszystko! Tak jak pisała Zjola, czasem trzeba pomóc oganizmowi. Mam nadzieję, że będzie dobrze i że wkrótce skończą się Twoje problemy. Daj znać, co z Tobą.

Trawa - dla mnie chwilowo ćwiczenia odpadają, bo od tego kręgosłupa kręci mi się w głowie. Ale może kiedyś kawa :-)...

As - jako ciało pedagogiczne wróżę Ci, że maturę zdasz i tyle! Innej opcji nie będzie:tak:

Ssabrinaa - ja mam niewielkie doświdczenie w testowaniu, bo udało mi się zajść w ciążę przy pierwszej próbie. A teraz do testowania jeszcze trochę czasu. Ale widzę po moich znajomych, że im większa presja, tym gorzej. Wiem, że ciężko do tego podejść na luzie, ale mam nadzieję, że uda się Wam wyluzować i w końcu będą jakieś efekty.

Karollciu - mam nadzieję, że wypoczynek poskutkował. Bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki za efekty:-D

Witajcie Babki !
Nie bywałam na BB kilka dni ,bo moje panny wyjeżdzały na ferie i musiałam jeszcze się nimi nacieszyć. Teraz mam tydzień na nadrobienie pracy , dłużej mogę pojeździć i nadrobić trochę obrót. I oczywiście czas na BB:-D

Lilianna , pytałaś o spotkanie moje i AS w Cz-wie . Otóż AS będzie na początku lutego i myślę że się spotkamy . Natomiast Ty jak widziałam planujesz wyjazd na 11 02 , oczywiście znajde czas i jak tylko bedziesz chciała to się gdzieś na kawusie umówimy. Wyślę Ci na priva moj nr. A co do mojej rozmowy z T , spytałam w końcu : Czy my się w tym roku staramy ? No to on : O co? O to żeby mieć więcej kasy -oczywiście! Normalnie ręce opadają ... Wiem że dobrze wie o co pytałam , odpowiedział żartem i z uśmiechem na twarzy .... Ale niestety konkretu zero . Już nie spytam:wściekła/y: Buziaki dla Aduni , fajnie że ząbki tak bardzo nie daja wam w kość.
AS - też mam taką chandrę ostatnio - ledwo zwlekam się z łóżka do pracy . No i napisz mi co by Ci poszukać , jaki nocleg , pod jakim adresem masz to szkolenie , bo na tej stronce to nie pisdało.

aha - schudłam pół kilo , prawie nic- ale tak to jest jak się notorycznie żre :no:w nocy

Anulka , fajnie że jesteś! Wszystko będzie ok , nic się nie martw
Serdeczne buźki dla mojego "teatrzyka -geriatrzyka" - Zjoli i Kłaczka:-p
Nowe dziewczyny na forum pozdrawiam szczególnie ! Niestety nicków jest tak dużo , że nie sposób wszystkie wymienić - Nie jesteście same - piszcie tutaj.
Czarna zmienili termin szkolenia na 2 kwietnia.:tak::-):-)
Sporo jeszcze czasu ,więc spoko.
Dla mnie lepiej ,bo 13 lutego z młodym do Koszalina na turnus diagnostyczno-terapeutyczny chcę jechać.:tak:;-):-):-)
2.000 za tydzień + catering ,ale co zrobic?
Zdrowie i rozwój najważniejsze .
Pomorskie Centrum Terapii pedagogicznej

Fajnie ,że schudłaś .
Każde 10 dag cieszy ;-):-):-):-).
Ja za to bardzo mocno schudłam,aż za bardzo i teraz ciało jest takie bleee:crazy::crazy:
Otwierają niedaleko mnie YOUR FITNESS ,więc już jestyem zapisana na jogę i pilates
zobaczymy co z tego wyjdzie.;-):-):-)

Cześć Dziewczyny:)
Wszystkiego pewnie znów nie ogarnę, ale za to wszystkim Wam kibicuję i staram się regularnie czytać, co u Was.

Trawa - dla mnie chwilowo ćwiczenia odpadają, bo od tego kręgosłupa kręci mi się w głowie. Ale może kiedyś kawa :-)...

As - jako ciało pedagogiczne wróżę Ci, że maturę zdasz i tyle! Innej opcji nie będzie:tak:
Jak masz kłopoty z kręgosłupem to też powinnaś robić odpowiednie ćwiczenia .
U nas w YOUR FITNES nazywa to się zdrowy kręgosłup ;-):-):-)
A ja na temat matury napiszę Ci tak :
Jak znów będzie analiza wierszy i porównanie to po prostu oddam kartkę i wyjdę ,bo mi szkoda czasu będzie i sił na pisanie farmazonów .
Nienawidzę tego robić !!!!:crazy::crazy::crazy::crazy::-D:-D:-D:-D:-D:-D
Za rok też moźna podejść do matury ;-):-):-D:-D:-D

As - robię w domu delikatne ćwiczenia. Kiedyś dostałam taki zestaw na rehabilitacji i staram się go co dzień powtarzać. Dziś dostałam skierowanie na rehabilitację, więc teraz pójdę walczyć o swoje. No i dowiedziałam się, że na to, co mi się dzieje, mogą mieć wpływ również nerwy. Dr kazała mi się wyciszyć... Przyznam, że to najtrudniejsze będzie...:(
A z maturą ci się nie dziwię. Jestem polonistką, ale nigdy nie lubiłam analizy wierszy. Mogę pisać na każdy temat, byle nie byłaby to analiza porównawcza.

Hej dziewczynki,
Witam serdecznie, ja po drugim fostimonie, oj marnie to widzę, marnie, czuje sie kiepsko lekko ujmując. No i chyba moje jajniki ostro pracują bo cos mi sie tam kotłuje ciagle.
Tylko jak ja sie tak mam czuc caly czas to jak my mamy sie zabrac do roboty, na siłe??? Cholera, zawsze cos nie tak.

Trzymajcie sie dzielnie,
zycze milego wieczoru
Buziak

Zjola, to nie do końca tak. Zdecydowałam się na proces naturalny żeby nie czekać wieki po zabiegu... Liczyłam się z bólem, brałam pod uwagę "niewygodę" takiego wyjścia, ale chciałam uniknąć noża. Nadal chcę uniknąć - dlatego zdecydowałam się teraz na farmakologię. Pielęgniarka z którą rozmawiałam potwierdziła że to lepsze wyjście niż zabieg jeśli chcemy się znów starać. Sposób nie jest mi obojętny. Miałam nadzieję że mam to za sobą, że tylko czekamy aż przestanie się paprać...
Miśkam, jak wyżej... Nie sądziłam że taka rzeźnia z jaką się odbyło właściwe poronienie, cokolwiek będzie w stanie pozostawić.

Sytuacja wygląda tak: Jutro mam się zgłosić po pigułę. Chciałam dziś, ale nie będą mieli łóżek na oddziale, a to się wiąże z hospitalizacją. Ok... Jutro o 01.pm piguła, w czwartek na oddział i powtórka z piguły. Oni się boją krwotoku. Z resztą stad ta zmiana decyzji - lekarz po obejrzeniu wyników stwierdził że po pierwsze to mogę dostać krwotoku w drodze lub w Polsce (od takiego strzępka??) po drugie uważa że tu już się rozwija infekcja i trzeba się tego pozbyć najlepiej wczoraj. O ile wiem, hospitalizacja kilkugodzinna ledwie, kwestia upewnienia się że krwawienie cichnie. Trochę mi się jedno nie widzi... Tydzień temu poleciałam z niezłym krwawieniem, widziałam swoje wyniki morfologii dziś - dla Anglików no problem, dla mnie hemoglobina poniżej 10g/dl to już powód do wtranżalania rdzy ze starej rury.;-) Mam 9,35. Norma jak pamiętam od 12. I jak się teraz dodatkowo odpompuję to ja nie merci - i tak ledwie łażę - będę zbierać jak nie d... to hemoglobinę miesiącami do pionu. Jak by się nie obejrzeć d... z tyłu.

Czesc dziewczyny, przepraszam ze nie bede uzywac nikow ale jestem tu w miare swieza i nie pamietam :-).

Klaczek bede trzymac kciuki i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze...zreszta co ja mowie na 100% bedzie dobrze. Ale co sie nameczysz to Twoje, biedna. My kobitki jestesmy twarde, glowa do gory.

Do dziewczyn ktorym maly aniolek rosnie pod serduszkiem: bardzo wam gratuluje i ciesze sie ogromnie. Zycze wam duzo spokoju ;-) i pogody ducha. Teraz nie wolno wam sie stresowac bo maluszki odczowaja nastoj mamusi, dlatego duzo usmiechu.

Do testujacych: trzymam kciuki i dajcie znac jak wam poszlo. Gratuluje cierpliwosci, ja to bym odrazu zrobila ze dwa testy:-D. Cierpliwosc nie jest moja mocna strona...niestety.

A co do odchudzania, to nie mam dobrych wynikow. Odkad przyjechalam do Irlandii kilka lat temu przytylam 10kg i nie udaje mi sie zrzucic. No coz, ja poprostu lubie jesc haha. Ostatnio odkrylam nowego bloga kulinarnego: KWESTIA SMAKOW.PL. Narazie wybrobowalam tylko gofry i mojemu m smakowaly (ja wolalam sie do nich nie zblizac). Polecam.

Sciskam was mocno kobitki i zycze milego wieczorku.

reklama
Witam dziewczyny ja też chora ,ale chyba bez goraczki byłam u lekarza coś tam dostałam ,ale do pracy śmigam bo M leży z gorączką to chociaż ja zarobie całą pensje, no i dostałam nową umowę jest podwyżka:tak:

Kłaczek- kurcze straszne to współczuję Ci tych przejść:-(

Trzymam kciuki za wizyty staranka i fasoleczki papa

Do góry