reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

owieczka, moj gin spędził pół zycia w kanadzie i stanach, tam tez sie dokształcał. Tez nie sprawdza szyjki i wiem, ze moze gdyby ją sprawdzal nie musialabym przedwczesnie rodzic, jednak nie mam do niego pretensji, bo to akurat uratowało mi zycie.
Nie wiem co by bylo gdyby zaszyli mi macice razem z tym kosmowczakiem, pewnie wykrwawilabym sie wewnetrznie pewnego pieknego dnia i tyle!

Powiedzial ze w nastepnej ciazy obowiazkowo szew, wtedy pewnie bedzie badal sytuacje regularnie

a aniunnia mnie martwi, mam nadzieje ze jest ok i cieszy sie z malego serduszka i zwyczajnie nie ma czasu na bb

reklama
Hej Kochane!
Jak tak czytam o systemach i niekompetencji lekarzy to mi się nóż w kieszeni otwiera :no::wściekła/y: Sama padłam ofiarą nieuka!:no: Teraz jestem bogatsza o pewną wiedzę i mam zamiar słuchać siebie po prostu. Będę robić tak jak uważam za stosowne. Oczywiście lekarz jak najbardziej, ale zanim posłucham i wykonam, to 5 razy się zastanowię i zaczerpnę wiedzy innych. Zbyt wiele jest do stracenia... Na razie wsłu****ę się w objawy ciąży, tempka rośnie, cycuchy bolą mega, pyszczek mam wypstrykany i to jest ważne, bo znaczy, że Kropek rośnie. A za 3 tyg. mam nadzieję ,że ujrzę jego serce bijące jak dzwon!!!!:tak:

Anniunia, a jak u Ciebie???

Jestem dziewczyny..

Ale tak mega wkurzona, że szok.. non stop rycze.. Czemu jestem wystawiana na takie próby?? Niby rośnie, niby wszytsko ok.. Ale echa jeszcze nie ma :-( To dla mnie za duży stres.. Strasznie się denerwuję.. Powiedziała, że jakiś zaczątek echa jest , ale jeszcze go nie ma i znowu mam iść za tydzień.. Jakbym mało stresu przeszła to jeszcze ta ciągła niepewność i czekanie... Nie dam rady...

isza ja leczę to samo co Ty.. Co bierzesz na tarczycę? JA euthyrox.. Oczywiście, że to się bierze i w ciąży tylko najpierw przed sprawdziłabym czy wyniki tsh i ft4 wróciły do normy, bo o to przecież chodzi.. A bromergon nadal biorę tylko w mniejszej dawce.. Niby nie wolno w ciąży , ale moja gin. mówi, że należy w takim przypadku, żeby z nienacka prolaktyna znowu nie skoczyła..

Ostatnia edycja:
Isza, nie przepraszaj -pismo to cholernie ubogi środek przekazu i bywa że się źle zrozumiemy. Ok. Skoro lekarz Wam dał pozwolenie, to ja się bardzo cieszę. Super! W takim razie tylko czekać jak zaskoczysz, tylko... daj sobie czas i spokój. Wiem że bardzo chcesz, ale nie tylko ja twierdzę że im większy luz tym łatwiej. Z resztą i mnie udało się dopiero jak wyluzowałam - na ciśnieniu ni czorta nie chciało zapalić.
Oho! Lina w postawie bojowej!:tak: I tak trzymaj!
Właśnie... Co z aniunnią?
Pisałyśmy jednocześnie. Aniunnia, który to tydzień? Bo ja z matmy tróję miałam...

Jak ładnie! To się uspokój. Niby serce już powinno być, ale wiesz jak się czasem z tym wiekiem faktycznym dzieje... Poczekamy tydzień twardo trzymając kciuki i zobaczymy co będzie. Kurcze, tylko spokojnie.
Isza, to może się zabezpieczajcie jeśłi nie masz pewności czy chcesz teraz mieć dziecko... Kurcze, trudno coś wymyślić, ale jeśli nie czujesz że jesteś gotowa... Bo mam wrażenie że jesteś trochę na huśtawce - chcesz i nie chcesz, a co miesiąc masz totalną nerwówkę zastanawiając się czy zaszłaś czy nie. Nerwów szkoda na pewno. Nie wiem.

Ostatnia edycja:
A Tobie coś się dzieje? Objawy są? No, to spoko. Masz dokładnie tak jak ja, tylko próbując wczesnego scanu narobiłaś sobie strachu - wyluz. Jeszcze mogło nie wyjść. Z resztą sama Ci ginka powiedziała że jest coś jak cień echa - czyli jak cień drugiej kreski na teście - byłoby wyraźnie jakby się mamusi nie śpieszyło i dała dojrzeć. Czekamy!
A ja wcale nie tak spokojnie, najchętniej to bym sie podpięła do usg 24h/d.:-D Tyle że nie mam możliwości poszaleć i jest jak jest. I tak będziesz miała scan za tydzień, a ja dopiero 10.01. Spryciara. Spokojnie - posłuchaj objawów, pogadaj z (u mnie to Pasożyt, u Ciebie pewnie coś milszego) i się nie stresuj.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry