reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

dziewczyny mam do was pytanie, otoz jestem po jednym pronieniu i teraz znow w ciazy (6tyg2-3dni) jedyny jaki objaw ciazy mialam to lekko nabrzmiale piersi, i od wczoraj moje piersi sa normalne takie jak przed ciaza... czy to moze byc objaw kolejnego poronienia??

reklama
Kamilaedi, zrób betę albo scan. Na tym etapie powinno być już bijące serduszko - będzie wiadomo co i jak. Wiem, mam schizę, ale dla mnie zanik objawów to powód do paniki. Z tym że czasem objawy na chwilę się wyłączają, typu piersi nie bolą, ale pozostają powiększone - tak miewałam i zaliczałam lekką panikę - potem ból powraca.

Witam was w niedzielny dzionek :-)
U mnie dzisiaj zimno brrr wpadlam wam tylko zyczyc milej niedzieli :tak: :-)
Kamilaedi tak jak juz klaczek pisala wyzej najlepiej idz zrobic bete albo scan,i nie denerwuj sie bo to nie pomaga i mysl pozytywnie :tak: 3mam kciuki &&&& :-)
Milej niedzieli dziewczyny :-)

Kamilaedi - warto zrobić betę (o ile tam macie coś takiego) albo po prostu wizyta u gin, na forum są dziewczyny, które nigdy w życiu nie miały żadnych objawów ciąży a mają zdrowe dzieciaczki, są takie które na początku tylko troszkę i potem nic i też mają swoje dzieciaczki. Ja przy pierwszym poronieniu miałam objawy do końca, mimo, że serduszko nie zabiło, ja i tak nadal miałam mdłości, więc tzw. objawy ciążowe nie są wyznacznikiem. W 6tc niekoniecznie musi bić już serduszko, zdarza się, że bije ono 7-8tc dopiero. Trzymam kciuki by wszystko było ok i wiary kochana, wiary w dzidzię i w siebie.
Anastazja1m - trzymam kciuki by to bociek przyleciał pomimo mrozów :-)

Witam dziewczynki!

anastazja, tez bym chciala zobaczyc jakis nowy suwaczek, i nie tylko u mnie :)
moze akurat jestes w ciazy?

Mnie dzis mialo nie byc, jechalismy do tesciów, tesc jest chory, ma alzhaimera a tesciowa twierdzi ze to jego ostatnie dni i musimy przyjechac. Niestety w drodze samochód nam sie popsul. Przyjechalismy spowrotem na lawecie.

Milej niedzieli!

eh tu bety nie robia niestety... ani ginekologa niema :((
dzwonilam do szpitala i powiedzieli, ze jak nie zaczne sie czuc w ciazy do poniedzialku mam zadzwonic jeszcze raz wiec na ban zadzwonie moze zrobia scan... ale to tez nic pewnego... dzieki za slowo wsparcia dziewczyny ::)

Cholercia... Nie wiedziałam że bety też nie robią... Chyba faktycznie w poniedziałek rżnij do szpitala. W razie co to jak powiesz że miałaś objawy ciąży i już nie masz, a @ też nie masz, to chyba ten cholerny scan raczą zrobić? Wkurza mnie tutejsza służba zdrowia.

kamilaedi walcz o ten scan,wydzwaniaj do nich az cie przyjmna :tak: ja wywalczylam 2 razy scan wiec warto ich nekac ;-) a jak nie to poszukaj moze w okolicy jest jakas polska przychodnia do ktorej bedziesz mogla sie zglosic :tak:
Ja ostatnio znalazlam kolo siebie 2 przychodnie polskie jedna prywatna w Manchester. a druga to przychodnia i jest w Sheffield no ale wszystko oczywiscie jak dla mnie za pozno znalazlam ale na przyszlosc wiem gdzie isc :tak:
Milego wieczorka zycze :-)

smutno mi znowu myśle o tym, że nie ma moich maleństw przy mnie, jakaś pustka mnie ogarneła :( nawet nie mam ochoty spać choć się zmuszam ostatnio tylko śnią mi się dzieci... tak mi przykro jest.

reklama
kłaczek - i jak foczki? wzięłaś sobie do domku jedną ?;-)
Lilijanna - dzięki:-) Jeśli to jest ciąża będę szczęśliwa, ale też mam tyle obaw. Ale jak mam gorsze dni patrzę na Wasze dzieciaczki i wierzę że mi się też uda:-)
Emy - nie szukam objawów, ale czasami się po prostu nie da, np. brzuch mnie swędzi (tak jak z Nelcią, nigdy więcej tak nie było), testów więcej nie robię, do czwartku jakoś dotrzymam:) jakby coś to na Wigilię będzie prezent dla wszystkich, choć prezenty i tak już kupione:)
kamilaedi - Ja o 1 ciąży dowiedziałam się dopiero u gina,objawów nie miałam w ogółe, no oprócz braku okresu i ok 10 tyg zaczął mnie brzuch swędzieć. Myślę że to kwiestia organizmu, ktoś od początku ma mdłości, bolące piersi itd, a inni nic - tak jak Ja, ale lepiej jak pójdziesz do lekarza- Ty będziesz spokojna i maluch będzie zdrowo rósł:)
andrzelika1989 - przytulam gorąco

Do góry