reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

dziewczyny mam do was pytanie, otoz jestem po jednym pronieniu i teraz znow w ciazy (6tyg2-3dni) jedyny jaki objaw ciazy mialam to lekko nabrzmiale piersi, i od wczoraj moje piersi sa normalne takie jak przed ciaza... czy to moze byc objaw kolejnego poronienia??

reklama
Kamilaedi, zrób betę albo scan. Na tym etapie powinno być już bijące serduszko - będzie wiadomo co i jak. Wiem, mam schizę, ale dla mnie zanik objawów to powód do paniki. Z tym że czasem objawy na chwilę się wyłączają, typu piersi nie bolą, ale pozostają powiększone - tak miewałam i zaliczałam lekką panikę - potem ból powraca.

Witam was w niedzielny dzionek :-)
U mnie dzisiaj zimno brrr wpadlam wam tylko zyczyc milej niedzieli :tak: :-)
Kamilaedi tak jak juz klaczek pisala wyzej najlepiej idz zrobic bete albo scan,i nie denerwuj sie bo to nie pomaga i mysl pozytywnie :tak: 3mam kciuki &&&& :-)
Milej niedzieli dziewczyny :-)

Kamilaedi - warto zrobić betę (o ile tam macie coś takiego) albo po prostu wizyta u gin, na forum są dziewczyny, które nigdy w życiu nie miały żadnych objawów ciąży a mają zdrowe dzieciaczki, są takie które na początku tylko troszkę i potem nic i też mają swoje dzieciaczki. Ja przy pierwszym poronieniu miałam objawy do końca, mimo, że serduszko nie zabiło, ja i tak nadal miałam mdłości, więc tzw. objawy ciążowe nie są wyznacznikiem. W 6tc niekoniecznie musi bić już serduszko, zdarza się, że bije ono 7-8tc dopiero. Trzymam kciuki by wszystko było ok i wiary kochana, wiary w dzidzię i w siebie.
Anastazja1m - trzymam kciuki by to bociek przyleciał pomimo mrozów :-)

Witam dziewczynki!

anastazja, tez bym chciala zobaczyc jakis nowy suwaczek, i nie tylko u mnie :)
moze akurat jestes w ciazy?

Mnie dzis mialo nie byc, jechalismy do tesciów, tesc jest chory, ma alzhaimera a tesciowa twierdzi ze to jego ostatnie dni i musimy przyjechac. Niestety w drodze samochód nam sie popsul. Przyjechalismy spowrotem na lawecie.

Milej niedzieli!

eh tu bety nie robia niestety... ani ginekologa niema :((
dzwonilam do szpitala i powiedzieli, ze jak nie zaczne sie czuc w ciazy do poniedzialku mam zadzwonic jeszcze raz wiec na ban zadzwonie moze zrobia scan... ale to tez nic pewnego... dzieki za slowo wsparcia dziewczyny ::)

Cholercia... Nie wiedziałam że bety też nie robią... Chyba faktycznie w poniedziałek rżnij do szpitala. W razie co to jak powiesz że miałaś objawy ciąży i już nie masz, a @ też nie masz, to chyba ten cholerny scan raczą zrobić? Wkurza mnie tutejsza służba zdrowia.

kamilaedi walcz o ten scan,wydzwaniaj do nich az cie przyjmna :tak: ja wywalczylam 2 razy scan wiec warto ich nekac ;-) a jak nie to poszukaj moze w okolicy jest jakas polska przychodnia do ktorej bedziesz mogla sie zglosic :tak:
Ja ostatnio znalazlam kolo siebie 2 przychodnie polskie jedna prywatna w Manchester. a druga to przychodnia i jest w Sheffield no ale wszystko oczywiscie jak dla mnie za pozno znalazlam ale na przyszlosc wiem gdzie isc :tak:
Milego wieczorka zycze :-)

smutno mi znowu myśle o tym, że nie ma moich maleństw przy mnie, jakaś pustka mnie ogarneła :( nawet nie mam ochoty spać choć się zmuszam ostatnio tylko śnią mi się dzieci... tak mi przykro jest.

reklama
kłaczek - i jak foczki? wzięłaś sobie do domku jedną ?;-)
Lilijanna - dzięki:-) Jeśli to jest ciąża będę szczęśliwa, ale też mam tyle obaw. Ale jak mam gorsze dni patrzę na Wasze dzieciaczki i wierzę że mi się też uda:-)
Emy - nie szukam objawów, ale czasami się po prostu nie da, np. brzuch mnie swędzi (tak jak z Nelcią, nigdy więcej tak nie było), testów więcej nie robię, do czwartku jakoś dotrzymam:) jakby coś to na Wigilię będzie prezent dla wszystkich, choć prezenty i tak już kupione:)
kamilaedi - Ja o 1 ciąży dowiedziałam się dopiero u gina,objawów nie miałam w ogółe, no oprócz braku okresu i ok 10 tyg zaczął mnie brzuch swędzieć. Myślę że to kwiestia organizmu, ktoś od początku ma mdłości, bolące piersi itd, a inni nic - tak jak Ja, ale lepiej jak pójdziesz do lekarza- Ty będziesz spokojna i maluch będzie zdrowo rósł:)
andrzelika1989 - przytulam gorąco

Do góry