reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja ogolnie nie przepadam za serami:-pdlamnie zwykla golda jast najelpsza hehe:-D ale ja to wyjatek:-D
a co do klimatu jest super chociaz w te lato w Polsce nie bylo gorzej;-)

reklama
a_gala ja takze mam 2dc wiec moze bedzie wysyp dzieci i nam sie uda i akurat bedzie ten czas swiateczny i noworoczny klimat inny,myslenie takze wiec moze i nam sie uda i doczekamy sie naszego malutkiego cudu :-) bede 3mac kciuki a_gala,karolcia33 za nas:-D;-)
Ja to od wczoraj jakos kiepsko sie czuje wczoraj taki okropny bol glowy jak nigdy a dzisiaj znowu zaczyna bolec i taka slaba sie czuje :-( mam tylko nadzieje ze zadne chorupsko mnie nie bierze :eek:
lila001 tak samo jak Ja zwykly zolty golda wystarczajaca :-D pamietam kiedys ze kolezanka poczestowala mnie kiedys plesniowym serem :eek: no poprostu nie potrafilam scierpiec zapachu a co dopiero go zjesc :oo: zolta golda wystarczajaca :-D. Hmmm Wlochy :-D ale ci fajnie cieplejszy klimat :-)

ssabrina - ja tez troche zle sie czuje, glowa pobolewa, do tego podbrzusze i kregloslup, ale to u mnie normalne na poczatku @.

powiedzcie mi dziewczyny jak u was wyglada plodny sluz? macie taki typowy czyli przezroczysty i rozciagliwy? bo u mnie ostatnio bardzo slabo z iloscia i moze tu jest przyczyne, od dzisiaj zaczne brac olej z wiesiolka i siemie lniane na poprawe...

a_gala ja prowadze sobie kalendarzyk i pamietam ze ten 1 i 2 cykl po stracie to wlasnie mialam problem ze sluzem malo co no i dluzsze te cykle byly niz normalnie a ten 3 cykl byl juz taki normalny jak przed ciaza co zawsze mialam i tempki normalne no i sluz byl taki przezroczysty i rozciagliwy jak bialko kurzego jaja :-) wiec u mnie widze juz powrot do normalnosci :-) a ten olej i siemie nie zaszkodzi wiec zazywaj moze ci cos pomoze :-) ja to musze poszukac po angielskich aptekach moze znajde gdzies jakis odpowiednik tego olejka.

Skierka, jak to dlaczego tak dziwnie? CIĄŻA to się nazywa. Do tego stres związany ze stratą podświadomie budujący napięcie... Więc jak tylko małe coś to ryk = norma.
O! Gratki dla Oli! Super!!
Lila001, dzięki za współczucie, ale powiem Ci że cieszy mnie nawet rzyganko. Może nie w tym wymiarze bo z lekka przesadza z natężeniem, ale jako objaw ciąży cieszy bardzo.

A u nas... Rajmund mi zwariował. Pomijam już fakt, że mieliśmy się nie chwalić dookoła faktem "zajścia", a on po ciężkiej nocy spytany skąd taki zmarnowany jego stan powiedział ze inkubator mu się zepsuł i pół chałupy zarzygał... Szczegół. Dziś miał mnie odebrać z pracy bo pogoda pod zdechłym Azorkiem - deszcz ze śniegiem i zimny wiatr. Dzwonię, melduję ze skończyłam a on mi że nie może bo na licytacji siedzi. Znaczy tam gdzie zaraz po przyjeździe meble kupiłam. Okazało się że wyczaił jakiś fotelik dziecięcy do samochodu, taki od początku, ale że jakoś "rośnie" razem z dzieckiem. WARIAT! Pognałam oczywiście do domu aukcyjnego żeby gościa w porę za krawat przytrzymać i zastałam go w trakcie licytacji... akumulatorowego motocykla policyjnego. Takiego dla dwu-trzylatka. Pytam grzecznie co zrobi jak urodzę dziewczynkę a on że to nic nie zmienia, też będzie jeździła. Na szczęście poszło za grubszą kaskę i odpuścił

klaczek witam cie i widze ze humor dopisuje :-D ten Twoj maz jest cool po prostu niezly jest a co juz na raty zakupy rozklada zeby pozniej wszystkiego na raz nie trzebalo kupowac :-D
Pogoda u mnie taka jak u Ciebie deszcz z wiatrem a teraz doszedl do tego snieg :eek: nic tylko siedziec w domku przed kominkiem z kubkiem cieplej herbatki :-D:-D:-D

Wariat. Jeszcze się pochwalił że omal nie kupił takiej stojącej huśtawki - stelaż z bujanym leżaczkiem dla maluszka - która sama się buja. Tylko bardziej mu zależało na foteliku bo to konieczna niż na zabawce, a huśtawkę licytowali przed fotelikiem i nie wiedział czy mu kasy starczy, za ile pójdzie fotelik. I on mi mówi że ja jestem szalona??

reklama
Cześć Dziewczyny!
Podczytuję Was cichaczem, ale jakoś nie mogłam się zabrać do pisania. A widzę, że tu tradycyjnie dużo się dzieje.
Tak na początek to moje gratulacje dla Oli PM.Cieszę się, że tu robi się coraz bardziej optymistycznie i każdy tydzień niesie nowego maluszka, a wraz z nim trochę nadziei.
As -dobrze, że u Ciebie powoli wszystko się stabilizuje:) Dużo zdrówka Ci życzę!
Kłaczku - Twój Rajmund mnie rozbroił:) Przed Tobą jeszcze kawał ciąży, więc ciekawa jestem, co przez ten czas postanowi zakupić:) Nieźle zaczął, więc myślę, że może być bardzo ciekawie:)
A-gala - skoro tym razem się nie udało, to może jednak uda się świąteczno-noworoczny prezent! Bardzo Ci tego życzę. Tym bardziej szczerze, że kiedy czytałam posta o tym, jak straciłaś swojego Maluszka, to czułam się, jakbym ten scenariusz u siebie czytała. Też dowiedziałam się o ciąży miesiąc po ślubie. Tyle że troche dłużej w niej "przetrwałam", bo do 5 miesiąca. A teraz czekam na pierwsze małżeńskie święta, które miały być takie radosne:(
Co do śluzu to też mam słaby i zawsze mam problem z rozpoznawaniem go. Gdyby nie ból jajnika, miałabym duże szanse na przegapienie owu. A jednak w ciążę zaszłam bez problemów.
Skierka - zmianami nastrojów się nie przejmuj. Ja ryczałam przez kilka tygodni ciąży z byle powodu i wszystko doprowadzało mnie do szału. Hormony działają i to dobrze. I niechaj działają i trzymają Twoje Maleństwo!
SSabrinaa - trzymam kciuki za owoce noworocznego klimatu!

Zmykam Dziewczyny i idę produkować bombki. Znalazłam sobie zajęcie odstresowujące i maksymalnie pochłaniające i póki co staram się w to angażować, żeby za dużo nie myśleć. Efektami obdaruję rodzinę:)

Do góry