reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

aniunia- ja jestem po stracie 9 miesiecy...
nie wiem sama moze rzeczywiście powtórze test za pare dni...
poki co czekam i co jakiś czas sprawdzam czy @ nie przyszła...
takie czekanie to okropne jest ze :szok:
wolałabym wiedzieć co się dzieje:tak:
dzięki dziewczyny za porady...

reklama
hej :)
ja sie nieśmiało pochwale druga slabo widoczną kreseczką
super moje gratulacje :tak::-):-)

witam...
dzieki za pamięć Ilonko,
ja czekam na wyniki z genetyki...maja mi przesłać pocztą...powinny być dziś, najdalej w poniedziałek....a w srodę ide do gina ustalić co dalej....

a i jeszcze z ciekawostek....wygląda na to, że ten gynoflor ładnie ze mnie wypłukuje resztki po metronidazolu...bo sporo mam na wkładkach, a w środku czyściutko.....:)

buziaki dla wszystkich....
jeszcze dwie godzinki i weekend...wolny....bo za tydzień znowy cały w pracy (WYBORY)!!!!

agnessssss - gratulacje....ale fasolkow sie zrobiło...który możesz mieć tydzień, kiedy do gina?
super .!!!
Same dobre wieści :tak::-):-):-)

Agnesssss -gratuluję i życzę Ci bardzo spojnych 8 miesięcy:)

Ja zakończyłam dziś "kolekcjonowanie" wyników badań i teraz muszę umówić się na wizytę do gin. Wszystko wygląda ok, poza jednym wynikiem, który jest dla mnie niejasny. Mianowicie w przeciwciałach antykardiolipinowych mam ujemne IgM i słabododatnie IgG. Czekam więc aż się dowiem, co to znaczy.
Trzymam kciuki .:tak::-):-)

a ja muszę się pożalić zęby ósemki mi rosną i BOLI BOLI BOLI ;( Ja nie chcę być mądra :(
Przytulam

Nosz kurde napisałam i zożarło mi wszystko , wrrr
to od nowa
Agnesss- pięknie! Gratuluje
As , też robiłam to badanie i sie stresowałam - to teraz już do przodu bedzie , a jak próbna poszła?
Ilonka , Pani MGR - jak ładnie brzmi , gratuluje
Kobietka , cierpliwie czekam więc na kolejny test u Ciebie
Isza , współczuje , wiem jak bolą te cholerne zęby , a jak już wylezą to i tak najszybciej się potem psują
Wszystkim Kasiom wszystkiego najlepszego!!!!
Anastazja , witam Cie serdecznie , dla Aniołeczka (*)
Ola* - albo mały czeka do grudnia albo mu wygodnie w domeczku i nie chce wyjść
Malwa , też bym zatestowała za kilka dni

Ja dzisiaj na rozliczeniu miesiąca byłam i niestety nie wiem jeszcze czy przedłużą mi umowę - muszę czekać. Dziewczynki na weekend do babci pojechały ,a my z T sami zostaliśmy. pobyczę się trochę :)
Hahaha próbna poszła do bani.
Mówiłam ,że nie jestem w stanie racjonalnie myśleć.:tak::-):-)
A oni mi maturę kazali pisać .:-D:-D:-D:-D
Angielski zaliczyłam.
Matmy nikt ode mnie z klasy nie zaliczył :-D:-D:-D:-D:-D
polskiego nie pisałam ,bo w niedzielę maż mnie do szkoły nie puścił.:baffled::-D:-D:-D

A ja się pochwalę moją 14 -latką.
Panna zrobiła sobie dziś fotkę do dowodu

Załączniki

• img133.jpg
    img133.jpg
    5,1 KB · Wyświetleń: 34
Hello w ten mroźny dzione.

Agnesss - Jupi jej gratulacje informuj nas dokładnie co i jak (no wiesz kiedy mdłości i tp :))

Ilonka - Gratki ciężko pracowałaś ale teraz się to opłaciło

Anastazja - Witam serdecznie i zapalam swiateło dla twojej kruszynki.Zostań z nami

As - córka to piękna kobitka, a ten wzrok :)

malwa88 - ja po stracie krawiłam pięć dni potem spokuj a za 2 tyg z nowu. Poszłam go gin i okazało się że mam owulkę. Pierwszy okres miałam po 26 ale na następny musiałam poczekać spuźnił się 4 dni. Skoro tes wyszedł z jedną krechą to daj jeszcze czas organizmowi. Dostał niezłego kopa więc teraz trzeba czasu na stabilizację. Jak ci się spuźni jescze tydzień to idź do gin.

A u mnie nudy. Mąż w pracy, kawa u rodziców zaliczona, zakupy zaliczone obiad częściowo naszykowany. I oczywiscie oczekiwanie na @ dziś 18 dc ( a miałam dać sobie luz i nic nie liczyć i nie planować) ale alarm!!! brzusio boli jak na @ od 2 - 3 dni.Albo to moja psycha płata mi figla albo...
W czoraj miałam kolendę. I mój M wygadał się że się nie udało nam. Trochę przykro mi się zrobiło. Na odchodne ksiądz zrobił krzyżyk mi na czole i powiedział że będzie syn. Az mi ciary po plecach przeszły brrrrrrrr. Ksiądz jasnowidz? albo on wie coś czego ja nie wiem. Mimo że to nie on udzielał nam slubu to wiedział że we wtorek.

Hej, laski! Wczoraj spadł śnieg. Pojechaliśmy do Doncaster, odebrać kolegę z lotniska, wracaliśmy już białymi drogami, Rajmund sobie drifty ćwiczył. :)) W samym już Scunthorpe obrazek typowy - dwie laseczki smarkate z dyskoteki szły, jedna w jakichś spodniach i bluzce, druga w... sukieneczce na ramiączkach typu sznureczek, mini, gołe nogi i butosugestie - cieniuteńkie paseczki na obcasie. Ło, matulu... Wyglądała ślicznie, ale przy tej pogodzie... No i szła jak na szczudłach bo jak inaczej na śniegu?
Zrobiłam uczciwe zakupy, pichcę szybko obiad - po tygodniu szybkich posiłków chcę zrobić coś fajnego, więc kurak w jarzynkach. I parówy na parówczaki, a w piekarniku rośnie Zwierzak. Odwalam zaległości w domu.
Poza tym... Ech... Im bliżej tego cholernego "punktu 0" tym bardziej się boję. Usg przed zabiegiem - obumarła ciąża 8t - a de facto tego dnia kończył się 10tc. Teraz to dla mnie jakiś próg - przetrwać chociaż ten 10 tydzień, potem już spokojniej będę liczyć dni. Boję się.

Ostatnia edycja:
Cześć babeczki!

Agness gratulacje!

As piękna dziewczyna z twojej córeczki. Mój synuś w poprzednią niedzielę skończył 18 lat! Rosną te dzieci, tylko my się nie starzejemy ;-)

Linea prorok jakiś cy cuś?

Kłaczku co do pietra nie pomogę. Sama bym się bała! Po naszych przejściach tak już jest. Jedyne co mogę powiedzieć, że strach i tak nic tu nie pomoże, bo będzie co ma być, a musi być dobrze do cholery, bo wystarczy już tych naszych Aniołków!

Ja byłam wczoraj u synusia w szpitalu. Wzięli go w obroty i robią różne badania. Może w przyszłym tygodniu coś się wyjaśni?
Babcia wraca dzisiaj do domu. To też jakiś pozytyw.
A mnie jajnik lewy napieprza od trzech dni. Znaczy się owu jest tak jak po poprzednim zabiegu, tylko ja się pytam, po co mi ona?! Szlag mnie trafia, że jestem taka zdrowa, że mój organizm tak pięknie wraca do normy. Badania o których piszecie wszystkie robiłam i wyszły ok a teraz odebrałam wynik przeciwciał antykardiolipinowych i też ujemny. W ciążę zachodzę a potem mogę się wypchać! Jestem zła!

Ostatnia edycja:
Agness, mega gratki!!!!!!!!i duuuużo spokoju i wiary
Kłaczku, wierzę Ci, że się boisz no i niestety większość z nas nie przestaje się bać do końca, chociaż później to już trochę jakby inny strach, ale tak jak Zjola napisała, co ma być to będzie-sama wiesz, że na pewne kwestie wpływu nie mamy.możemy tylko próbować zachowywać spokój i najlepiej wynajdywać sobie jakieś zajęcia, żeby nie myśleć cały czas o ciąży i obawach.ściskam &&&&&&&&&&&&&&&&&&
ściskam Wszystkie cieplutko w ten zimowopuchowy wieczór

aaaa Ilonka-gratulacje Pani mgr!!!!

dziewczyny jeszcze raz bardzo wam dziękuję za gratki :)

kłaczek, ja też za drugim razem czekałam na przeskoczenie tego 10 tc, wierzę że będzie wszystko u ciebie dobrze!! ale wiem też, że stres na pewno jest, staraj się myśleć pozytywnie

agnessss pewnie hormonki ci buzują i dlatego jesteś płaczliwa :)

u mnie dziś @ miał przyjść, na razie się nie pojawił i brzuch nie boli, ale pewnie jutro mnie zaskoczy
miłej nocki

reklama
Hej dziewczyny!
agnesssss moje gratulacje! zyczę wszystkiego naj naj naj!

anastazja, witaj. zostan dluzej. przykro mi z powodu twojej coreczki. ja starciłam chłopcow w 21tc i chcialam ich zobaczyc i sie pozegnac, bylo to dla mnie wazne. mysle ze byloby duzo gozej gdybym nie miala szansy tego zrobic. oczywiscie kazdy przezywa strate w sobie tylko znany sposob. Wiedz, ze podziwiam twoja determinacje. Ja bym nie wytrzymala.
Teraz wiem, ze zadne dziecko napotkane na ulicy umywa sie przy moich skarbach i nawet nie mam czego szukac w ich buziuniach. Wydaje mi sie ze gdybym nie widziala moich synow to wtedy przygladalabym sie kazdeu dziecku.
Ja przez jakis czas nie moglam patrzec na mojego meza, zwlaszcza kiedy spał, bo przypominał mi naszego synka, sa jak dwie krople wody.
Dla twojej kruszynki
[*]

U mnie ok, chyba mnie jakies przesilenie dopadło, bo od trzech dni nie jem nic na obiad oprocz michy salatki. Teraz mamy tu duzo młodych warzyw, ogorki marchewka, więc wrzucam do michy wszystko co da sie schrupac :) m patrzy na mnie podejzliwie, ale stwierdzil ze przynajmniej mam zdrowy odchył:happy:

aaa! zapomnialabym, chłop wyeksploatowany na maksa... do ostatniej kropli:szok::tak:oby sie udalo
pozdrawiam was wszystkie, kazda z osobna
dobrej nocy
buzka!

Do góry