Isza, moim motorkiem jest wiek. Nie mam czasu na kombinacje czy już chcę, czy może jeszcze nie - jeśli mam jeszcze urodzić to muszę się streszczać. No, to się streszczam. Czy się nie boję? Dziewczyno! Ja jestem usr...a po pachy! Poza obawą że historia się powtórzy, jest obcy kraj, obce procedury i "znakomita" renoma tut. służby zdrowia. & świadomość że dla nich wczesna ciąża nie istnieje. Nie ma przebacz - musze i już.
A_gala, się zobaczy co z tego wyjdzie. Swoje zrobił, może jechać.
Ja mam jeszcze 5 dni do @... Jajo zniosę, zniosę jajo... Już je czuję na wylocie...
)
Ola** - nie każdy musi wszystko. Ludzie mają swoje talenty, na szczęście różne. Ja szycia nie ogarniam ni cholery.
)
A u nas... Wq... się. Mam bliznę pod okiem - motocykl, lipiec ub. roku, konfrontacja morda vs bruk. Poszyte powieki, pod okiem zostało takie niewiadomoco, ale smarowałam Cepanem i nawet zmalało. Ba! Nawet dolna powieka wróciła do gałki ocznej, co nie jest takim głupim pomysłem. Ostatnio ta blizna mi się ściąga - nie wiem co jej odwaliło po ponad roku, ale zaczyna mi odstawać powieka i mam uczucie ściągania jak diabli. Co robi człowiek w takiej sytuacji? Idzie do apteki po Cepan albo coś podobnego. Poszłam. Mniej więcej wytłumaczyłam niewieście za ladą o co mi chodzi, a ona mi że musze z tym isć do gp (lekarza) po receptę. Żarty?? Polazłam do drugiej apteki, już uzbrojona w młodego którego angielski jest całkiem tutejszy już. Panienka zawołała farmaceutkę z zaplecza, ta polookała na bliznę i... Ona nie ma nic na blizny w okolicach oczu, może być tylko krem... nawilżający. :8 O, matko pokemonów! Jaki?? Chyba natłuszczający!! Generalnie blizny się natłuszcza i masuje, masuje masuje... Nawilżający krem do ryja to ja mam - się nie nadaje. Wkurzyłam się podwójnie - raz że nie można zwykłej maści na blizny bez recepty kupić, dwa że farmaceutka takie pierdoły mi wciska.