reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

tak chodze co chwila do WC, ale coś się marnie rozkręca ta moja @, ale ważne, że jest....

kurcze, ale w poniedziałek mam wizyte u gina....a jak @ się rozkręci...to co? może nie będzie chciał mnie badać, da tylko leki i tyle, bo nie będę odwoływała wizyty bo szkoda mi każdego dnia bez leków na tą bakteriusie!

no pewnie, ze idz...dostaniesz leki i spokojnie szybciutko zaczniesz sie kurowac, co by szybciutko zaczac boj o nowa fasolke :)

reklama
zasiałam panike...a u mnie się przed chwila pojawiło jakies niewielkie palmienie...może to plamienia "przepowiadające" i sie coś w końcu ruszyło....chodze jak głoopia bez przerwy do WC i sobie zaglądam....
To już zaczyna być obsesja jakaś....czekanie na @, czekanie, aż nie przylezie, a potem czy nie ma plamień....ciągłe zaglądanie w majtki...jak zboczeniec jakiś!!!
karolcia81 ja tez tak czasem mam ;-) i nie docierają do mnie żadne racjonalne argumenty, aby zaczekać, nie steresować się samo przylezie... moja pierwsza @ "po" też się zaczęła od dwudniowego niewielkiego plamienia. zestresowałam się, bo nigdy tak wcześniej nie było, ale po dwóch dniach rozkręciło się na dobre i to porządnie!

As 76 no współczuje Ci kochana! Życzę jak najszybszego "po" bo to już może nawet Cyborga zmęczyć.

anulka trzymam kciukasy &&&&&&&&&&& TYLKO NIE PAL!!!

skierka nie słuchaj mamy ani babci, one pewnie chcą dobrze, ale nie wychodzi im... Każda z nas boi się kolejnej ciąży i będzie chuchać i dmuchać dwa razy bardziej niż w tej pierwszej. To całkowicie normalne. Czekamy na dziecko z utęsknieniem, ale o tym, które już było nigdy nie zapomnimy. Zawsze będzie w sercu swojej mamy.

Co u mnie: badania wszystkie wykonane!! (6 stówek nie moje, no ale jak trzeba to trzeba!) Teraz tylko oczekiwanie na wyniki, jedne będą za parę dni, inne za piętnaście a jeszcze inne za 40 dni. Jak to wszystko zbiorę to idę do ginka na usg waginalne no i zobaczymy co powie.
Mi się skrócony macierzyński powolutku kończy, ale przed powrotem do pracy postanowiliśmy się z R. oderwać od tego wszystkiego. Wsiadamy jutro w samochód i jedziemy przed siebie, gdzie nas poniesie, byle na południe Europy. Najprawdopodobniej będziemy musieli zahaczyć o Wenecję, bo wczoraj mój mężuś otrzymał mandacik z tamtejszej policji. W Wenecji byliśmy półtora roku temu, ale w końcu nas znaleźli..., dopadli... i teraz trzeba płacić. No ale wcześniej musimy tę sprawę wyjaśnić czy to na pewno nas dotyczy, bo samochód był z wypożyczalni a oni żadnego zdjęcia z radaru nie przesłali.

a tak poza tym to wzięłam się za siebie i swój kręgosłup, ćwiczę a dziś lecę na jogę wypróbować bo nigdy nie byłam.

pozdrawiam Was wszystkie!!!!!:-)

Ostatnia edycja:
Ollla – witaj, tutaj każda pomaga każdej, tak już działa bb-forum :tak:

Emy – dlatego ja zawsze mam dwa różne testy, bo tak się właśnie czasem dzieje :-(

Karollcia33 – wierzę w te nadrabianie, bo ja też siedzę, dziewczyny przeginają :-p

Kobietka22 – no to niech ten miesiąc szybciutki minie :laugh2:

Magnusik – wiara gór przenosi, no to jedne badanka widzę, że już z głowy i do tego ok. - super :tak:

Aga2323 – no to miłego wizytowania :tak:

V_jolka80 – oby do końca roku, kolejny będzie lepszy :tak:

Mlodam – no trzeba się teraz obserwować, może coś się stało w tym miesiącu, jakieś dodatkowe stresy? :sorry:

As76 – ja wymiekam przy Tobie, :-p kochana ja dostałam taką dawką tabletek na poronienie przez 2 dni i ani rozwarcia, ani skurczy, ani nawet brudzenia nie wspominając o krwawieniu, więc miałam zabieg robiony bez jakiejkolwiek współpracy organizmu, ale lekarz się postarał i jak widać Adrianna jest :tak:

Anulka198424 – no to czekamy i gratulację, nudnej książkowej ciąży życzę :tak:

Skierka188 – stres ma zły wpływ na ciążę, ja tak sobie wytłumaczyłam pierwszą stratę, bo też miałam kilka sytuacji mocno stresujących, :zawstydzona/y: ja też brałam kąpiele w ciąży i co?
Aneczkab23 – to trzymam kciuki za szybkie zafasolkowanie :tak:

Karolcia81 – moja propozycja, idź na masaż, do kosmetyczki, na basen, do fryzjera, z koleżanką na deser lodowy, ale taaaaaaaaaaaki duży i wyluzuj, no może to pomoże organizmowi zaskoczyć ;-)

A_gala – moja szwagierka też zawsze przez A. do mnie gada,:laugh2: jak dostaliście zielone światełko to cieszcie się i korzystajcie, a jak do tego badania wyszły ok. to już w ogóle luzik :tak:

Trawa – super podejście, to teraz czekamy na wyniki badań, Wenecja – super sprawa :tak:

No nadgoniłam, a u nas Adrianna zakapowała do czego służą grzechotki i że z leżaczka-bujaczka można zejść, więc kurczę chyba czas zapinać pasy. Choć schodzić jeszcze nie schodzi, ale już nogi od kolan w dół potrafią zwisać :confused2:

reklama
Do góry