reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Anius masz pięknie przyrastającą betę, możesz być tylko dobrej myśli, zajrzałam do norm 6-7 tygodni po miesiączce może być nawet do 31 800. A może ciut wcześniej zaszłaś w ciążę niż w 14 dniu cyklu, tak się zdarza. No i w pierwszej chwili też pomyślałam o bliźniakach. Tu się tylko cieszyć:)))

reklama
Oj dziewczyny chciałabym, żebyście były "wiedźmami" i trochę zaczarowały.
Tyle tu dla mnie "nowych" dziewcząt witam was wszystkie a "stare" baby przytulam po sporej rozłące.

Ssabrinaa ja mialam zabieg robiony w UK i najpierw kazano mi odczekac 2 tygodnie ze organizm powinien sam sie oczyscic,ale ja skonsultowalam sie z lekarzem z polski i kazal to mi szybko usunac.No to ja wrocilam do szpitala i poprosilam o zabieg,ktory mialam po 8 dniach od poronienia.przed zabiegiem dano mi te tabletki i kazano odczekac w poczekalni jakis czas -ok.godziny.Po ten godzinie blagalam aby mnie juz wyczyszczono bo te tabletki wywoluja skurcze-mysle iz one pomagaja przy czyszczeniu,ulatwiaja. Po zabiegu wstalam po 20 minutach i pojechalam do domu, bez boli bez niczego.Do dzisiejszego dnia jestem przekonana iz oni inaczej czyszcza niz w Polsce.Jest to przykry zabieg ale fizycznie Ci pomoze.Nie odbieraj tego iz ja Cie strasze!!!

Oj dziewczyny nie wyzywajcie... chyba pamietacie co bylo w zeszlym cyklu nie chcialam znowu sie zawiezc bo tak dostalam po psychice ze szok.. swoja droga ponad 2 tyg temu nad naszym domem latało 9 bocianów... mnie w domu nie było ale mąz widział i dzownil więc chyba jakis zlot musiały miec...ja czuję sie dobrze prócz spania do nic mi nie dolega... dziś zadzwonie umowic sie do lekarza (chyba sama nie wiem kiedy mam pojsc) jeszcze do konca nie wierze... ostatnio bylam w 7 tyg a teraz nie wiem co robic.
Pozdrawiam was moje drogie i trzymam kciuki

Mysza a mi sie wydaje że faktycznie jakoś w miare szybko ten czas leci, ale i tak mam wrażenie, że ten Twój suwaczek to szybciej od mojego leci :-), dopiero co pisałaś, że są 2 kreseczki a tu prosze, jeszcze troszkę i wchodzicie w ostatni trymestr, super! Cały czas Wam kibicuje i 3mam kciuki.

Są wyniki.....

Beta HCG 635,3
progesteron 27,08

co o tym myslicie?

Karolcia, no to piękna beta, i faktycznie odpowiada 4-5 tygodniowi. Jeśli chodzi o progesteron to nie znam dokladnie norm, ale powinno też to pisać obok wyniku. Ja specjalnie się zapisałam do lekarza ginekologa-endokrynologa i myślałam, że on zanim mi przepisze duphaston to zleci badanie poziomu hormonów a on bez niczego mi przepisał na pierwszej wizycie jak tylko powiedzialam o poronieniu 2x1 duphaston i 2x1 lutke, wiec wydaje mi sie ze to moze nawet bardziej profilaktycznie, a jak trafilam do szpitala to mi dali 3x1 dukpa i 3x1 lutke, no i co zrobić, wcinam jak witaminy byle bylo wszystko ok :-) może w czwartek na wizycie mi zmniejszy ta dawke.

Ikka gratulacje!

Bo wszyscy dają progesteron dla świętego spokoju -nie zaszkodzi a może pomóc -a tak naprawdę moze wcale nie być potrzebny...

Ja się witam 13go w piatek:-)

no bo każdy gin zazwyczaj jak słyszy hasło poronienie to czy trzeba czy nie dupka daje, ja w poprzedniej ciąży dostałam dupka i fatalnie się po nim czułam, co najlepsze tak mi powaliły się po ciąży hormony, ze od zabiegu co miesiąc tworzy mi się na jajkniku cysta i przy @ pęka, więc lipa

Annas słoneczko, gratuluję i trzymam kciuki, mówią że jak jest tak wysoka beta to bliźniaki, więc poczaruję troszkę i może a nóż widełki będziesz miała dwie fasolinki :)

KAROLCIA Super wynik!!!!!!!!!!!!!! Maleństwo jest mocne zdrowe i chce Twojej wiary i miłości!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
co do progesteronu to zależy od lekarza do którego w końcu wybierzesz do niego to wszystkiego się dowiesz!!
JA miałam raz niższy raz wyższy od 2 poronienia dostawałam profilaktycznie. A ostatnio zażywałam od 20 tc.
Przyszłam zobaczyć tylko wyniki Karolci dziś się coś słabo czuję takie to są uroki.Pozdrawiam Was wszystkie

reklama
Do góry