reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam
Karolciu trzymam mocno kciuki, zobaczysz będzie dobrze:)
Wszystkim dziewczynom życzę powodzenia, trzymajcie się dziewuszki:)

reklama
karlolcia, to niech małżonek śmiga szybko po teb wynik :-)

tulipanek1208, takie plamienie/śluz podbarwiony krwią jak najbardziej może być po badaniu ginekologicznym czy po sexiku, a nawet po zbyt mocnym podtarciu się papierem po wizycie w toalecie. pochwa i szyjka są w ciaży mocno przekrwione i wrażliwe. często sie zdarza ze przy badaniu gin czy sexie powstanie amłę zadrapanie na ścianie pochwy czy na szyjce - i z tąd moge pojawiac sie kolorki w wydzielinie z pochwy.
co do ruchów - nie wiem która to twoja ciąża na takim etapie (nie zrozum źle - chodzi mi o ciąże, w której już czyłaś ruchy), jesli pierwsza - masz prawo nie czuć jeszcze ruchów, albo odczuwac je spradycznie. dziecko jest jeszcze na tyle małe, ze nei kazdy jego ruch jest odczuwalny przez matkę.
jesli się niepokoisz - pójdx do gabinetu ginekologicznego posłuchac serduszka, albo spraw sobie detektor tętna i podsłu**** w domu (koszt urządenia ok 200 zł na allegro)

Ostatnia edycja:
karlolcia, to niech małżonek śmiga szybko po teb wynik :-)

tulipanek1208, takie plamienie/śluz podbarwiony krwią jak najbardziej może być po badaniu ginekologicznym czy po sexiku, a nawet po zbyt mocnym podtarciu się papierem po wizycie w toalecie. pochwa i szyjka są w ciaży mocno przekrwione i wrażliwe. często sie zdarza ze przy badaniu gin czy sexie powstanie amłę zadrapanie na ścianie pochwy czy na szyjce - i z tąd moge pojawiac sie kolorki w wydzielinie z pochwy.
co do ruchów - nie wiem która to twoja ciąża na takim etapie (nie zrozum źle - chodzi mi o ciąże, w której już czyłaś ruchy), jesli pierwsza - masz prawo nie czuć jeszcze ruchów, albo odczuwac je spradycznie. dziecko jest jeszcze na tyle małe, ze nei kazdy jego ruch jest odczuwalny przez matkę.
jesli się niepokoisz - pójdx do gabinetu ginekologicznego posłuchac serduszka, albo spraw sobie detektor tętna i podsłu**** w domu (koszt urządenia ok 200 zł na allegro)

karolcia dzięki za otuchę;-)
Elżbietka stokrotne dzięki za konkrety. To jestm moja druga ciąża, ale pierwszą niestety straciłam w 8 tygodniu, dlatgeo jestem w tych sprawach zupełnie zielona a każdy niepokojący objaw napawa mnie wielkim strachem. Nie umiem sobie z tym poradzić... Tera poleżałam trochę i już nie mam żadnego śluzu, więc mam nadzieję, że to faktycznie tylko po badaniu. Co prawda odczuwam takie lekkie pieczenie w plecach ale czesto takie coś miewam i gin zawsze mówił, żeby się tym nie martwić, więc teraz muszę się pozbierać i przestac o tym myśleć! Tobie jeszcze raz BARDZO dziękuję... Naprawdę trochę mnie uspokoiłaś!!!

Ikka gratuluję serdecznie
Jankesowa - super wiadomość (proszę daj znać, czy moja prywatna wiadomość do Ciebie dotarła, bo sobie coś z tym chyba nie poradziłam, to znaczy z wysyłaniem i boję się, że nie doszło)
Karolcia trzymam kciuki, będzie piękna wysoka beta, zobaczysz

A u mnie jeszcze nie widać @, mam nadzieję, że może w weekend przyjdzie i odetchnę, chyba że brzuch będzie bolał

ola** dziękuję ślicznie, ja za Ciebie już od dawna trzymam ;)

dziękuję!!! bardzo miło mi to słyszeć! w takim razie trzymamy dalej bo tym razem musi nam się udać

Karolcia ja już pisałam na wieściach ale jeszcze raz gratuluję!!!!

Tulipanek ja tak miałam ale nie pamiętam w którym tyg.ale to dosłownie dwa razy po plamce. dz mówiły,żeby się podmyć i sprawdzić pałeczką do uszu ile tego jest i czy to z pochwy na pewno

ola** - bo mnie tak wszedzie pełno....bo chcę być tu, na wieściach...i jeszcze na kwietnóweczkach....to i słowa otuchy i gratulacje zbieram hurtowo...

Kaśka - a ja dziś na suwaczku mam 4 tydzień i 4 dzień......czyli te 4 są chyba szczęśliwe...Ty wiesz o czym mówie!!!!

karolcia - a jakie masz normy progesteronu?? Tak jak pisałam na wieściach ja miałam na początku ciąży 27,43 przy normie od 11,22 do 90,00 i moja pani doktor stwierdziła że słaby jest progesteron i od początku brałam dupka 2x1 i tak biorę do teraz. Gin też nie miał zastrzeżeń co do dupka.Więc może lepiej jednak udaj się na wizytę i skonsultuj. Ja biorę dupka cały czas jeszcze.

reklama
Witam was dziewczyny,tak w skrócie po tygodniu plamień-krwawień,czekania i modlenia się i dwóch USG na których widziałam moją fasolinkę i jak biło jej serduszko w środę zaczął się mój koszmar krwotok z silnymi bólami brzucha wczoraj na USG powiedziano mi że nie ma oznak życia dziecka.Straciłam swoją kruszynkę w 10tc a jutro jeszcze muszę wrócić do szpitala bo nadal coś mam w środku i szyjke mam nadal zamkniętą,boję się tego bo nie wiem co mnie czeka zwłaszcza że nie jestem w pl tylko w Anglii.W szpitalu już mi dali przed wyjściem jedną tabletkę a jutro mają mi podać kolejną ale już dopochwowo no i czekać w szpitalu aż się zakończy to co się zaczęło.

Do góry