reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
karolcia super betka:-):-) a na progesteronie też się nie znam..
mysza84 czyli Ty zaszłaś zaraz po poronieniu? bez 1@??? a miałaś zabieg? czy sama poroniłaś?
elżbietka słyszałam różne opinie o tym urządzeniu, niby ok..ale nie zawsze sama potrafisz znaleźć serducho i niepotrzebne nerwy..bo np. nic nie słychać..lepiej iść do lekarza, jak cos niepokoi..ja pamiętam, ze kilka razy wydawało mi się w pierwszej ciązy że Iga się nie rusza, zaraz dzwoniłąm do gina i jechałam do szpitala..zawsze było wszystko ok, mała poprostu była spokojna albo spała..nie zawsze dzieciaki kopia i szaleją..tulipanek takze nie panikuj..skoro jest ok, to dobrze i tego się trzymaj..pogadaj z brzuchem, popukaj moze Ci odpowie, moja tak nieraz robiła:-)
ssabrinaa bardzo mi przykro...wiem co czujesz..zaglądaj tutaj..wszystkie jesteśmy po takich przejściach..zawsze ktoś powstrzyma na duchu..czyli w UK nie robią łyżeczkowania? tylko leki? ale może do jutra jeszcze sama się oczyścisz..ja np tak miałam..czekałam na zabieg, a udało się bez..trzymaj się cieplutko..

Ostatnia edycja:
Karolcia progesteron masz całkiem ładny, tylko może rzeczywiście warto dodatkowo ten Duphaston brać tyle, co lekarz zaordynuje
SSabrinaa wiem co czujesz, też miałam nadzieję mimo krwawień i plamień, że jednak będzie dobrze, ale potem beta była dużo niższa i musiałam się pogodzić ze stratą. Będzie dobrze. To jest bardzo trudne pogodzić się z tym, potrzeba czasu i zaglądaj tutaj, jest nas więcej, a wielu się udało ponownie zajść w ciążę i ją szczęśliwie donosić

Ktoś pisał jakiś czas temu że bierze Duphaston w trakcie starania się o dzidzię od 16 do 25 dc. Chciałam przestrzec, ale nie straszyć, warto Duphaston brać około 3 dni po owulacji, żeby nie zablokował zapłodnienia, chociaż to nie jest pewne że działa jak antykoncepcja przed owulacją, jednak może warto chodzić w tym czasie do lekarza na badania owulacji lub mierzyć temperatuje/ stosować test owulacyjny (do kupienia w aptece). Chcę się sama jeszcze o to lekarza podpytać, to co napisałam znalazłam gdzieś na innym forum, a mi lekarz jakiś czas temu powiedział tylko, że Duphaston może działać jak antykoncepcja.

Są wyniki.....

Beta HCG 635,3
progesteron 27,08

co o tym myslicie?

gratuluję dorodnej betki. progesteron ciutkę za niski, ja miałam ponad 30 i musiałam brac luteinę.
jeśli masz duphaston czy luteinę - łykaj, nie zaszkodzisz tym. najlepiej weź 2x1, a później możesz zmniejszyc do 0,5x2 ewentualnie 1x1

aniawos - ja w pierwszej ciąży miałam taki detekor. tylko miałam inne podejscie wtedy - słuchałam z ciekawości i dla przyjemności, a nie dla sprawdzenia czy serducho bije....

SSabrinaa przykro że musiałas tu dołączyć.... przytulam

calogera co do duphastonu mi miał wywołac okres bo sam mial nie przyjsc ,w ciazy nie bylam,a okresu nie doczekalam się mimo tego i na duhastonie zaszłam w ciąże zamiast dostac okres więc u mnie na pewno nie działał jako antykoncepcja tylko wręcz przeciwnie.

Ssabrinaa bardzo mi przykro! trzymaj się zwłaszcza jutro! i wróc tu do nas będzie łatwiej.co do tych tabletek i jak to jest neistety ja nie pomogę

Ostatnia edycja:
calogera co do duphastonu mi miał wywołac okres bo sam mial nie przyjsc ,w ciazy nie bylam,a okresu nie doczekalam się mimo tego i na duhastonie zaszłam w ciąże zamiast dostac okres więc u mnie na pewno nie działał jako antykoncepcja tylko wręcz przeciwnie.
Rzeczywiście też gdzieś ktoś napisał, że ponoć Duphaston jest za słabym hormonem, żeby zablokować zapłodnienie. To jedno drugiemu nie przeczy. Może brałaś Duphaston po owulacji. Tylko piszę, co gdzieś przeczytałam i co lekarz mi powiedział. Najlepiej pytać swojego lekarza. Ja przy pierwszym i przy drugim staraniu się o dziecko brałam później niż od 16 dnia cyklu. Teraz chcę dokładnie przepytać lekarza, jak to z tym jest.

Karolcia gratuluję ślicznej bety, co do progesteronu to jest ok, ale każdy ci lekarz nawet powie coś innego, ja miałam 17 i dzidzia też się rozwijała ale dostałam duphaston bo mój był na granicy, ale znam sytuacje gdzie dziewczyny miały nawet 9 i było wszystko ok, dzieci książkowo się rozwijały więc jak wynik cię zestresował to po prostu idź do gina i niech on zadecyduje.

gratuluję wszystkim nowo zaciążonym, cieszę się razem z wami, a za czekające na II kreseczki trzymam bardzo mocno kciuki

Annas81 co u ciebie kochana??

Karolcia gratuluję! ja w 31 dniu cyklu miałam progesteron aż 147,5, ale ja mam jakieś inne normy, w fazie lutealnej od 5,3 do 86,0 norm dla ciąży nie podali, ale chyba wynik był dobry. Niemniej biorę dupka:)
Ilonko u mnie chyba wszystko dobrze, zaszłam w trochę niespodziewana ciąże, ale to dopiero początek, więc wiesz... Jestem w 5t3d od @. czuję się w miarę dobrze, a nawet trochę ciążowo, bo mi często niedobrze. Moja beta była bardzo wysoka, dziewczyny czy któraś z was tak miała?
w 31dc 1407
w 35dc 6804
a w 37dc 28290
Martwię się wszystkim, co wykracza poza normę, może mnie pocieszycie?
Pozdrawiam ciepło.

reklama
Do góry