reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

jeszcze raz wszystkim Wam dziękuje za wsparcie! Ciesze się, że tutaj trafilam. Nie ukrywam, że brakuje mi już łez... ból w sercu jest potworny... a fizycznie może odrobinkę lepiej... jak leże, bo jak tylko wstanę to kręci mi się w głowie i mam wrazenie, że sama nie utrzymam sie na nogach. Może faktycznie to po antybiotyku, bo dostałam trzy solidne dawki... no i wczoraj dopiero miałam zabieg, więc pewnie to wszystko ma jeszcze wplyw na moje samopoczucie. Podwyższonej temperatury nie mam - na szczęscie, tylko to oslabienie...
Trochę sie cofnęłam i poczytałam o Was kochane i maleńka iskierka nadziei u mnie sie zapalila... w ogole jak to bedzie teraz po tym lyzeczkowaniu? Kiedy moge spodziewać sie @ Póki co nie mam jeszcze wypisu ze szpitala i nawet nie wiem, kiedy musze iść do kontroli... Jak bylo u Was?
wiola.L ja dostalam @ po ok 5 tyg.. tak bardzo ci wspolczoje.. ja tez fatalnie sie czulam po poronieniu.. jeszcze teraz dochodze do siebie a to bylo 29 marca tego roku .. bylam w 6 tyg ciazy,, cos strasznego..

reklama
Kasienka862 to zupełnie jak u mnie 6 tc... licze na to, że powolutku dojde do siebie - przynajmniej fizycznie, bo psychicznie to na pewno potrwa dluzej...

Julitko - super, że z maluszkiem wsio ok. Cieszę się razem z Tobą:tak: Oby tak już do 40 tc same dobre wiadomości!!!

Jestem dziś od południa bardzo niespokojna; tak mną wstrząsnęło to spotkanie ze starą cyganką. Nie mogę zapomnieć wyrazu jej oczu..........nie wierzę w przepowiednie, ale tą jedną chciałabym aby się spełniła. Zastanawiam się dlaczego podeszła właśnie do mnie.......tyle ludzi spacerowało przy ETC...........aż mnie ciary przechodzą, jak sobie przypomnę jej słowa i wzrok:szok::baffled::confused:

Wiolu ja nie miałam łyżeczkowania, więc dużo nie mogę Ci doradzić. U mnie miesiączka przyszła po trochę później niż normalnie, po ok. 35 dniach i mam wrażenie, że w tym pierwszym cyklu nie było żadnej owulacji...

Ja bym poszła do lekarza za jakiś tydzień, żeby sprawdził, czy wszystko dobrze się goi, wraca do normy... nie masz nic wpisanego w wypisie ze szpitala? ja właśnie miałam zalecenie, żeby zgłosić się w ciągu 7 dni do lekarza na kontrolne USG

Jasminek - to rzeczywiście w takiej sytuacji lepiej chyba nie zmniejszać. Najgorsze we wczesnej ciąży jest to czekanie, niewiele można dzidzi pomóc, musi się sama właściwie bronić...

&Ewcia - tak pewnie w wypisie bedzie napisane, tylko ja go jeszcze nie odebrałam. jutro mój mąż po niego pojedzie i bede pewnie wszystko wiedziala

Wiolu to może niech Twój mąż jeszcze ich dopyta, gdyby nie było napisane, bo wiesz jak to jest w szpitalu, jedni kończą dyżur, inni zaczynają, różnie bywa z przepływem informacji... ale wizyta kontrolna (już u Twojego lekarza, niekoniecznie w szpitalu) jest chyba normą.

Witam wieczorowa porą:-)
Ola cieszę się, że wszystko dobrze. Oby tak dalej:-)
Słodziutka trzymaj się tam, a ja będę trzymała kciuksy za Was. Wierzę, że wszystko bedzie dobrze.
jankesowa za Ciebie tez trzymam. A może jednak....
GosiaLew nie wiem czy juz gratulowałam fasolki. Dawno mnie nie było i juz mi sie wszystko miesza. Życzę udanej ciąży.:-)
doveinred cieszę się, że Wam się udało. Teraz będzie dobrze. Trzeba myślec pozytywnie. Trzymam kciuki.
Wiola.L przykro mi z powodu Twojej straty. Wszystkie wiemy co teraz czujesz. Ale zobaczysz za jakiś czas będzie troszke lepiej. A nadzieję trzeba mieć. Ja wierzę, że kiedyś dla nas wszystkich zaświeci słoneczko ;-)
jasminekg odpoczywaj, odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj. Trzymam bardzo mocno kciuki aby wszystko dobrze sie ułożyło. Czasami tak bywa, że wtedy kiedy kobieta powinna mieć @ to wtedy moga pojawiać się lekkie plamienia/brudzenia. Tak mi powiedział położna. A może warto by było skonsultować to jeszcze z
ginem.
julitko ciesze sie bardzo, że wizyta była udana i z maleństwem wszystko dobrze. Nie powiem jak zobaczyłam zdjęcie to łezka w oku sie zakręciła. I do tego te wspomnienia. Ale juz dobrze koniec marudzenia. Pozytywne myślenie :-) Powodzenia życzę ciężaróweczko :-):-):-) A jak sie w ogóle czujesz?
Przepraszam, że nie odpisałam każdej bo niestety nie potrafię tego ogarnąć i juz mi się wszystko pomieszało.
Życze Wam wszystkim żebyście kiedyś mogły wkleić takie cudne zdjątko jak julitka

Wiolu ja poronilam na przelomie 11 tygodnia i powiem ci ze okres dostalam po ok 5 tygodniach tez mialam lyzeczkowanie i podobnie dzien po czulam sie tak jak ty strasznie krwawilam po zabiegu dostalam lek przecie bolowy dozylnie tak mnie bolalo wszystko tylko taka w tym roznica ze ja lezalam w szpitalu prawie dwa dni bo mieszkam we wloszech i tu tak po zabiegu jest ze zostawiaja na obserwacji zobaczysz kochaniutka wszystko bedzie dobrze glowka do gory

reklama
Wolu jak po zabiegu @ dostałam po 4 tygodniach. Ja również zastałam po tym wszystkim 2 dni w szpitalu. Ale ogólnie czułam sie dobrze i w ogóle nie krwawiłam. Na karcie wypisu powinnaś miec wszystko napisane kiedy do kontroli. A jeśli chodzi o starnka to dobrze by było żeby lekarz Cie o tym poinformował. Bo widzisz mnie w szpitalu powiedziano, że po 6 miesiącach a moja gin że po 3. Także co lekarz to różne opinię. Trzymaj sie kochana.

Do góry