reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

jeszcze raz wszystkim Wam dziękuje za wsparcie! Ciesze się, że tutaj trafilam. Nie ukrywam, że brakuje mi już łez... ból w sercu jest potworny... a fizycznie może odrobinkę lepiej... jak leże, bo jak tylko wstanę to kręci mi się w głowie i mam wrazenie, że sama nie utrzymam sie na nogach. Może faktycznie to po antybiotyku, bo dostałam trzy solidne dawki... no i wczoraj dopiero miałam zabieg, więc pewnie to wszystko ma jeszcze wplyw na moje samopoczucie. Podwyższonej temperatury nie mam - na szczęscie, tylko to oslabienie...
Trochę sie cofnęłam i poczytałam o Was kochane i maleńka iskierka nadziei u mnie sie zapalila... w ogole jak to bedzie teraz po tym lyzeczkowaniu? Kiedy moge spodziewać sie @ Póki co nie mam jeszcze wypisu ze szpitala i nawet nie wiem, kiedy musze iść do kontroli... Jak bylo u Was?
wiola.L ja dostalam @ po ok 5 tyg.. tak bardzo ci wspolczoje.. ja tez fatalnie sie czulam po poronieniu.. jeszcze teraz dochodze do siebie a to bylo 29 marca tego roku .. bylam w 6 tyg ciazy,, cos strasznego..

reklama
Kasienka862 to zupełnie jak u mnie 6 tc... licze na to, że powolutku dojde do siebie - przynajmniej fizycznie, bo psychicznie to na pewno potrwa dluzej...

Julitko - super, że z maluszkiem wsio ok. Cieszę się razem z Tobą:tak: Oby tak już do 40 tc same dobre wiadomości!!!

Jestem dziś od południa bardzo niespokojna; tak mną wstrząsnęło to spotkanie ze starą cyganką. Nie mogę zapomnieć wyrazu jej oczu..........nie wierzę w przepowiednie, ale tą jedną chciałabym aby się spełniła. Zastanawiam się dlaczego podeszła właśnie do mnie.......tyle ludzi spacerowało przy ETC...........aż mnie ciary przechodzą, jak sobie przypomnę jej słowa i wzrok:szok::baffled::confused:

Wiolu ja nie miałam łyżeczkowania, więc dużo nie mogę Ci doradzić. U mnie miesiączka przyszła po trochę później niż normalnie, po ok. 35 dniach i mam wrażenie, że w tym pierwszym cyklu nie było żadnej owulacji...

Ja bym poszła do lekarza za jakiś tydzień, żeby sprawdził, czy wszystko dobrze się goi, wraca do normy... nie masz nic wpisanego w wypisie ze szpitala? ja właśnie miałam zalecenie, żeby zgłosić się w ciągu 7 dni do lekarza na kontrolne USG

Jasminek - to rzeczywiście w takiej sytuacji lepiej chyba nie zmniejszać. Najgorsze we wczesnej ciąży jest to czekanie, niewiele można dzidzi pomóc, musi się sama właściwie bronić...

&Ewcia - tak pewnie w wypisie bedzie napisane, tylko ja go jeszcze nie odebrałam. jutro mój mąż po niego pojedzie i bede pewnie wszystko wiedziala

Wiolu to może niech Twój mąż jeszcze ich dopyta, gdyby nie było napisane, bo wiesz jak to jest w szpitalu, jedni kończą dyżur, inni zaczynają, różnie bywa z przepływem informacji... ale wizyta kontrolna (już u Twojego lekarza, niekoniecznie w szpitalu) jest chyba normą.

Witam wieczorowa porą:-)
Ola cieszę się, że wszystko dobrze. Oby tak dalej:-)
Słodziutka trzymaj się tam, a ja będę trzymała kciuksy za Was. Wierzę, że wszystko bedzie dobrze.
jankesowa za Ciebie tez trzymam. A może jednak....
GosiaLew nie wiem czy juz gratulowałam fasolki. Dawno mnie nie było i juz mi sie wszystko miesza. Życzę udanej ciąży.:-)
doveinred cieszę się, że Wam się udało. Teraz będzie dobrze. Trzeba myślec pozytywnie. Trzymam kciuki.
Wiola.L przykro mi z powodu Twojej straty. Wszystkie wiemy co teraz czujesz. Ale zobaczysz za jakiś czas będzie troszke lepiej. A nadzieję trzeba mieć. Ja wierzę, że kiedyś dla nas wszystkich zaświeci słoneczko ;-)
jasminekg odpoczywaj, odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj. Trzymam bardzo mocno kciuki aby wszystko dobrze sie ułożyło. Czasami tak bywa, że wtedy kiedy kobieta powinna mieć @ to wtedy moga pojawiać się lekkie plamienia/brudzenia. Tak mi powiedział położna. A może warto by było skonsultować to jeszcze z
ginem.
julitko ciesze sie bardzo, że wizyta była udana i z maleństwem wszystko dobrze. Nie powiem jak zobaczyłam zdjęcie to łezka w oku sie zakręciła. I do tego te wspomnienia. Ale juz dobrze koniec marudzenia. Pozytywne myślenie :-) Powodzenia życzę ciężaróweczko :-):-):-) A jak sie w ogóle czujesz?
Przepraszam, że nie odpisałam każdej bo niestety nie potrafię tego ogarnąć i juz mi się wszystko pomieszało.
Życze Wam wszystkim żebyście kiedyś mogły wkleić takie cudne zdjątko jak julitka

Wiolu ja poronilam na przelomie 11 tygodnia i powiem ci ze okres dostalam po ok 5 tygodniach tez mialam lyzeczkowanie i podobnie dzien po czulam sie tak jak ty strasznie krwawilam po zabiegu dostalam lek przecie bolowy dozylnie tak mnie bolalo wszystko tylko taka w tym roznica ze ja lezalam w szpitalu prawie dwa dni bo mieszkam we wloszech i tu tak po zabiegu jest ze zostawiaja na obserwacji zobaczysz kochaniutka wszystko bedzie dobrze glowka do gory

reklama
Wolu jak po zabiegu @ dostałam po 4 tygodniach. Ja również zastałam po tym wszystkim 2 dni w szpitalu. Ale ogólnie czułam sie dobrze i w ogóle nie krwawiłam. Na karcie wypisu powinnaś miec wszystko napisane kiedy do kontroli. A jeśli chodzi o starnka to dobrze by było żeby lekarz Cie o tym poinformował. Bo widzisz mnie w szpitalu powiedziano, że po 6 miesiącach a moja gin że po 3. Także co lekarz to różne opinię. Trzymaj sie kochana.

Do góry