reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Witam Babeczki niedzielnie i leniwie :-D

MamaAmelusi, trzymam kciukasy za Dzidzię i życzę,żeby bóle kręgosłupa minęły, wiem co to za ból :( Bierz sobie łagodne leki p/bólowe i duzo odpoczywaj!

Ewela, gratulacje ogromniaste!!! Wszystkiego dobrego!!!

A ja spałam dziś do 10:57!!!:-) Jeszcze nigdy mi się tak nie zdarzało. Chyba wykończył mnie ten cały tydzień w pracy, te upały i może troszeczkę staranka ... hihihi ... Do tego jeszcze obudziłam się z TAAAAAKIM głodem, napadłam na lodówkę, jakbym tydzień nie jadła, co zresztą mało mija się z prawdą, bo na diecie jestem... Ale dzisiaj nie umiałam się oprzeć. Zrobiłam przepyszny śniadanio-obiad dla siebie i mężusia i się po prostu opchałam Mam teraz straszne wyrzuty sumienia :eek: No cóż, ja po prosu lubie jeść! Jutro się przegłodzę najwyżej...:sorry:

Buziale

Wróciłam, było super, odpoczęłam i zrelaksowałam się, wszyscy mnie wycałowali i brzuszek też, jakoś im się nie nudziło :-D

Carri – śliczne fotki, bardzo mi się podoba, że jesteś szczęśliwa i super buciki :-)

Anetha81 – kochana ja Ci nie pomogę, bo nie miałam takiego badania, ale jak piszesz warto to z kimś jeszcze skonsultować :tak:

As76 – cudne te Twoje „dzieciaczki” :-D

Aga34 – ta Twoja Mała jest prześliczna, czy ta opaska na głowce to ta co Mississ Ci robiła? :dry:

Onaxxx – dasz radę z tym wentylatorem, tylko instrukcja na wierzchu ;-)

Zjola – wiesz ja mimo wszystko, że wiem że muszę się rozpakować to boję się, więc aż tak bardzo mi się do bólu nie spieszy, aczkolwiek do Mojej Kruszynki już tak :tak:

mamaAmelusi – mi pomagała poduszka pod plecami na noc, tak długa włożona pod plecy tak, że nie leżałam na niej, ale się o nią opierałam, pomogło. W tej chwili nie mam już bólu kręgosłupa, ale tamten ból nie był przyjemny, ciepłą wodę na ramiona jako prysznic-masaż.
V_jolka – kochanie odpuść sobie póki co sprzątanie i inne czynności wymagające minimum wysiłku, ogarnij się do końca, a potem będziesz mogła szaleć, póki co odpoczynek i odpoczynek i odpoczynek i nie marudź, że marudzimy, bo tylko dbamy :-p

Julitka80 – a Ty jeszcze troszkę i prenatalne :szok:

Lilia001 – dzielna babeczka jesteś :tak:

Pozostałe dziewczyny gorąco pozdrawiam :-)

Witam,
nie udzielam się zbytnio publicznie ale często Was podczytuje - byłyście wsparciem dla mnie w trudnych chwilach zwątpienia.
Chciałam się pochwalić że w końcu się udało i fasolka jest. :):) już 6 tydzień.
Co prawda ciążą zagrożona, na lekach i w dodatku w sąsiedztwie z torbielą ale trzeba być teraz dobrej myśli.... Więc trzymajcie proszę kciuki - żeby ból brzucha w końcu minął i nie stresował tak strasznie!!!

Lilijanko - nie wiem jakie są doświadczenia innych dziewczyn, ale ja podczas porodu byłam tak zaaferowana tym co się dzieje, że nie bardzo myślałam o bólu. Nie taki diabeł straszny jak go malują A poza tym dzieciątko rekompensuje wszystko. Tak naprawdę to dla mnie był bardzo wzruszający moment:tak: Trzymam kciuki, żeby nie bolało ;-)

Narfa - kciukasy za fasolkę. Teraz będzie dobrze!

No i sie zaraziłam.
She - tak tak jeszcze roook caaały dłuuugi rok , teraz napewno nie bo czekają mnie te szczepionki w pigułkach przez 3 miesiące a na dodatek gardło znowu mnie boli, ide jutro na wymaz niech zobaczą co to.

As- jak tam matura opowiadaj???

Anetha- kochana ,a może poproście jakiegoś innego lekarza jeszcze o konsultacje w sprawie nasionek może coś zaradzi, a histeroskopia jest też wykonywana pod narkozą dożylną i wtedy nic nie wiesz, moja ciocia miała.

Carii- śliczna fasoleczka , piękne buciki ja też chce takie kupić ,ale jeszcze troszke.

Agnieszka- no to mała próbuje i świczy dobrze dobrze niech kombinuje , pogratuluj jej przewrotu na boczek:tak:

Aga- śliczne fotki , nie dziwie ci sie ja też bym chyba wyła jakby moje malenstwo obok mnie było i tak będzie napewno jeszcze raz gratuluję.

Aniołki - kochana ściskam kciuki i gratuluje będzie wszystko dobrze zobaczysz nic sie nie bój.Życzę ci spokojnej i nuudnej ciąży ,zobaczysz ,że tak bedzie bardzo sie cieszę, nie załamuj sie bo nic nie jest przesądzone to jest gdybanie ,a tak naprawde napewno wszystko jest w jak najlepszym poządku.

Mama Amelusi- jeśli nie są to skurcze to nie powodu do paniki, a jeśli to bardzo ci dokucza to faktycznie weź nospę i zobacz czy będzie różnica, a może taki urok tej ciąży.

Edytko- bardzo sie cieszę ,że jest ok , trzymam kciuki i bardzo mocno wierze w Was.

Onaxxx- kochana ,a nie możesz obuwia na wygodniejsze kapcie zamienić??mnie i od japonek bolą więc to chyba taki urok pracy na nogach , tylko ,że ja w sklepie pracuje.

Vjolka- no i po coś sie babo wyrywała odpoczywaj teraz , a ogólnie jaka była diagnoza?

Ewela - gratuluje kochana malenstwa super wiesci, jak będziesz miała chwilke to napisz do nas i pokaż nam ten cud.

Zjola - trzymam kciuk za Twoja kuzynkę.Jak tam staranka już w toku?bo nie mam czasa doczytać dokładnie.

Julitka- jeśli bardzo ci złe samopoczucie dokucza to może faktycznie weź sobie zwolnionko i odpocznij w tych najgorszych dolegliwościowo początkach.

Lila- życzę udanych zakupów , napewno znajdziesz coś fajnego , ja też długo szukałam ,ale już mam bo my w sierpniu nad jeziorko wybywamy na tydzień, a ostatnio byłam nad wodą z 5 lat temu:szok: i stój był za mały nadawał sie do kosza i był przypałowy taki z czasów nastoletnich.

Lina- kochana ,a podaj przepis na ten śniadanio-obiad? Ja jakoś nie mam koncepcji na śniadanka robie płatki i nic wiecej bo mi nie wchodzi nic innego, ja wstałam o 10 bo do pracy miałam dziś na 12 dopiero, szczerzepowiedziawszy wolałabym iśc od rana niż na południe.

Narfa- kochana gratuluje i trzymam kciuki trzymaj sie dzielnie , napewno będzie wszystko dobrze strach ma wielkie oczy nic sie nie martw masz tutaj tyle kciuków ,że innej opcji nie ma.Życzę szczęśliwego rozwiązania w terminie.

A u mnie ciagły brak czasu , byłam z M wczoraj po pracy u mamy w szpitalu wczesniej przygotowałam jej wałówke, dziś podszykowałam już dietetyczny rosołek na udkach na jutro na obiadek ,a udka jutro podpiekę i będzie jeszcze drugie danie, mamie zostawie gotowane udko, jutro pewnie nie dam rady was podczytać bo od rana wyruszam po mame , potem będe sie starała zdążyć do pracy i jeszcze zrobić wymaz z gardła w międzyczasie, a po pracy chce sobie bezkarnie poleniuchować nareszcie, poczytać książke czy coś obejrzeć na dvd mam nadzieje,że sie nie pogniewacie.Papa.

Mlodam – no poleciał, mi też czas ucieka, kurczy się, tydzień za tygodniem ucieka. A co u Ciebie? :dry:

Narfa – trzymam kciuki by dzidzia była silna, a torbiela sobie poszła won, uda się na pewno, odpoczywaj ile się da, a zobaczyć, że za chwilkę będzie 16tc, 26tc i 36tc. Mocno trzymam kciuki. :tak:
Zjola – takie słowa powodują, że mi dużo lepiej – dziękuję :zawstydzona/y:

Kobietka22 – no to w końcu wykorzystasz ten swój strój i sukienkę „nie-do-lasu”, ja bym chciała zobaczyć Twoja fotkę w tej miniówie ;-)

Jako, że mamy łóżeczko używane po mnie, siostrze i po bracie :-p a złożone już stoi u nas jakiś czas to właśnie się zmobilizowałam i je wyszorowałam, teraz szukam materacyka. :-)

Czesc dziewczynki.
U mnie dzis humor jakis nijaki...Z Arturem cos ostatnio znowu nie mozemy sie dogadac i jestesmy oboje uparci i zadne nie potrafi ustapic...Ach...
Teraz sobie siedze sama z Julcia w domku i mam tyci czasu dla siebie.Moj maz pojechal ogladac mecz z kolegami i kibicowac Niemcom...
Julcia sobie lezy kolo mnie,bawi sie zabawkami i sie smieje:-).Juz nie wyobrazam sobie zycia bez niej.Teraz to jest dopiero wesolo i to dopiero jest szczescie:-)

Aniolki ja trzymam caly czas za Ciebie i Twoje malenstwo kciuki.Wiem,ze wszystko bedzie dobrze:-)
Carii malensto sliczne:-)
Ewela gratulacje!!!

Lila 001,Agniesia 82,Gosia Lew,Lina 82,Liljanna,Aga 34,Zjola,V_jolka,Kobietka 22,Jankesowa,She 1978,Kaska 0201,Slodziutka,Anetha 81,Julitka 81,13x13 Pozdrawiam was wszystkie te wymienione i te ktore mi umknely.

Milego wieczorku

reklama
Narfa, gratuluję serdecznie i masz rację, trzeba być dobrej myśli, torbiele sio, a leki pomogą!!! Odpoczywaj!!! jesli mogę zapytać to jak długo staraliscie się o dzidzię? Wiesz, takie informacje podnoszą na duchu :-):-D

Kobietka22, to nic specjalnego, ale dla mnie wypas po tygodniowym spożywaniu warzyw na parze z białym mięsiwem. Po prostu: frankfurterki i jubilatki gotowane na wodzie, do tego świeżutkie bułeczki pełnoziarniste z masełkiem i świeżym ogóreczkiem pachnącym:tak: i do tego serek żółty z czosnkiem niedźwiedzim :-p. A na deserek świeżuka bułeczka z twarożkiem i konfiturą jagodową :-D I do tego kubas herbaty z cytryną... Polecam, smacznego

Uciekam, jeszcze gości dzisiaj mam i trzeba cóś-nie-cóś przygotować!
Pozdrawiam wszystkie Babeczki!!!!:-D:-):-D

Do góry