reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć przepraszam że tylko o sobie ale doła mam i czasu nie mam .@ jeszcze nie przyszła ale zrobiłam test i niestety tylko jedna kreseczka...:no::no::no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ehhh znowu sie zawiodłam najbardziej to boję się że to znowu będzie trwało ponad pół roku :eek::no::-:)-:)-:)-:)-(

Ja też się starałam długo, bo 11 miesięcy! I znowu się boje, że będzie powtórka z rozrywki.
Któraś z babeczek pytała się, czy warto zbadać męża i jego żołnierzyki? Pewnie, że warto. U mnie okazało się, że to tylko wina leniwych żołnierzyków! Po tabletkach na poprawę ruchliwości po dwóch tygodniach zaszłam w ciążę!

A co do trzymania testów z poprzedniej ciąży. Ja też w kopercie mam kartę ciąży dwa zdjęcia z USG i testy, bo to jedyne, co zostało mi po moim aniołku. To pamiątka i jedyne jego wizerunki! Nigdy tego nie wyrzucę. Uważam, ze to normalne. W końcu to moje dziecko!

Pozdrawiam Was wszystkie. Mam urwanie głowy, bo mój M jutro organizuje urodziny, a jeszcze dzisiaj odwiedziła nas teściowa!

Aga prześliczna ta Twoja córcia! Pozdrowionka

Wczoraj minęły 3 miesiące od odejścia mojego Aniołka (*):sad:

reklama
Jankesowa szkoda ze test wyszedl negatywnie ale jezeli nie ma @ to jeszcze szanse sa:-) glowka do gory kochana;-)
Aga gratulacje sliczna jest twoja coreczka!!!!:-) I oby wiecej takich zdjec na naszym forum sie pojawialo:-D:-D:-D
Zjola przytulam mocno i trzymam kciuki aby tym razem poszlo o wiele szybciej:-)

A u mnie ladniutki dzien slonce swieci bylam juz z pieskiem na dluuugim spacerku a teraz pora na odpoczynek;-) i poczytanie forum:-). Dlamnie karte ciazy oddali a testy niestety wyrzucilam zaraz po stracie maluszka a teraz tego zaluje...

Witam Was kochaniutkie w ten deszczowy dzionek. Obiadek ugotowany więc zabieram się za czytanie ale zupełnie nie wiem od której strony mam zacząć nadrabianie zaległości:-)

Mnie się niby co w brzuchu dzieje jak na @ niby ale potem nic... dziwne to wszystko.. u nas dziś słońce świeci na całego więc pewnie burza przyjdzie znając życie... a jak już ma @ przyleźć to niech przyłazi i spada jak najszybciej...

dziewczyny dziękuję wam za wsparcie co ja bym bez was zrobiła... chyba sznurek i na strych... jesteście niezastąpione :tak::tak::tak:

Witajcie zacznę od nowej mamusi:

Naddie- ja bardzo żałuję ,że posłuchałam poprzedniego lekarza i nie robiłam badanek , bo tu na forum znalazłam wiele rad i za nimi poszłam poczytałam co warto zbadać i najprawdopodobniej przyczyną była bakteria, którą już szczęśliwie wyleczyłam jeszcze wyniki M zostały do odebrania, wyczytałam ,że nie leczenie tego ustrojstwa powoduje nawracające poronienia, przedwczesne porody, pęknięcie błon płodowych i wiele innych paskudnych powikłań, uważam ,że jak najbardziej warto odebrać wyniki histo ja takich nie miałam bo trafiłam na złego lekarza ,ale to dłuższa historia, obecny lekarz dobrze mnie pokierował i jestem na dobrej drodze do zielonego światełka dla staranek.
Histopatologia pozwala np wykryć czy był stan zapalany bo jeślu był to znaczy jakiś czynnik spowodował zapalenie i wtedy można sie zorientować w jakim kierunku sie badać.Przytulam kochana jeszcze raz.

Ewcia bardzo sie cieszę ,że wszystko ruszyło z kopyta i trzymam kciuki.

Maruszka - mojego M nabyłam u brata pracowali razem w cukierni co wyjaśnia zapał do pieczenia , M potrafi piec ciasta, torty i robić np torciki bezowe, jak sie spotykaliśmy to przywoził mi takie w kształcie serduszek:tak:, potem z powodów zdrowotnych został kierowcą bo mu mąki w cukierni nie służyły, a teraz awansował jestem ciekawa czy poprawi sie sytuacja wypłatowa, mam taką nadzieję bo zimą jest strasznie krucho , nie ma zbytu na napoje bo M pracuje w hurtowni piwa i napoi.

Jankesowa co ty gadasz nadzieja umiera ostatnia;-), ja robiłam test w terminie @ bo niby objawy na @ były ,ale coś mi nie pasowało test pokazał jedną kreseczkę, ale mi dalej coś nie grało po tygodniu dopiero testy zaczęły cokolwiek pokazywać:tak:,a brzuch ćmił do samego końca jak na@. Więc wiesz wszystko jest możliwe.

Just jak samopoczucie nóżki nie puchną za bardzo?
Kasikz jak tam sie czujesz mam nadzieję ,że odpoczywasz jak najwięcej:tak:.
Niucha- to super ,że wróciła Ci odwaga i dolegliwości ustąpiły, to już prawie 15 tydzień, nieługo może okaże sie jaka jest płeć , będziesz chciała wiedzieć, a jeśli tak to pochwalisz sie nam????????:tak:
Zjola- przytulam.:-(

A mnie odwiedziła siostra ,która ma już 3 letniego malucha, i tak od słowa do słowa chyba wychodzi ,że obie za rok będziemy sie starały :-).
Wczoraj wpadłam w "panike" wbiegłam do pokoju tam siedział M i mówie :
"jak nie zaczniemy sie niedługo rozmnażać to nie zdąże dorabiać sie potem emerytury!"
na co M
"to co już robimy?:-);-)"
,ale ja mam @:sorry2:, a tak na poważnie to trzymamy sie suwaczka kolejna wiosna to będzie dzwonek do działania,poprzednio stosowaliśmy metode na wyskok i nawet to nie przeszkodziło fasolce więc chyba M ma mocną ekipę , nie palił nigdy ,a jeśli pije coś to najczęściej piwko ,ale i tak go namówiłam ,że przez 3 miesiące przed wywaleniem gumek i "totalną orgią":cool2: ja biorę folik ,a M coś na żołnieżyki:tak:

Witam ,
Aga34-cieszę się że napisałaś do nas:-) , dzięki! Gloria cudna , gratuluje serdecznie ! A jak ty się czujesz po wszystkim ? jak świeżo upieczony tata? i babcie? teściowa wreszcie zadowolona?
She - Asiu współczuje sytuacji z Ex twojego partnera. Takie związki z psychicznymi Exami w tle są trudne i wiele trzeba, żeby żyć we względnym spokoju. Też jestem taką EX chociaż w innej wersji chyba , bo nie mam żadnych rządań , dziewczynki dostają po 300zł alimentów i w zasadzie to tyle. On jest za granicą , ale jak przyjeżdża to stale mamy jakieś jazdy z jego strony - teraz nie dołożył się do stoju komunijnego i straszy obniżeniem alimentów bo dzieciak mu się urodzi niedługo.
Powiem Ci tak , ślub zawsze można wziąć , miłość miłością a ty zrób tak żeby tobie i Emi było dobrze. Z tego co piszesz to on dużo daje dziecku , nie ulegajcie jej kaprysom , musicie się w końcu postawić bo wam wejdzie na głowę , i tak ją nauczycie. Oboje maja te same prawa i obowiązki. Mam pytanie , dlaczego chłopiec nie spędza czasu u Was , tylko osobno z ojcem? Przecież musicie małego przyzwyczaić do tego że jesteście razem i niedługo będzie dziecko. A jak juz się urodzi Emi to dalej te weekendy z synem będą osobno? Asiu to się nie sprawdzi.
Mam nadzieje że cię niczym nie uraziłam , jak nie chcesz to mi nie odpisuj , ale chciałabym żebyś podjęła dobrą decyzję. Sciskam cię mocno!

Kobietko, oj nogi powoli zaczynają się rozkręcać w puchnięciu ;-) tak teraz pomyślałam, że zdziwi się w poniedziałek ginka jak będę próbowała zarzucić takie słoniowate nóżki na te podnóżki przy fotelu ;-)

reklama
Ola mi wyszła ureaplasma i robiłam z wymazu testem urogin.
Braliśmy jeden antybiotyk przez 10 dni i wygląda na to ,że sie udało:-)mam nadzieje ,że wynik M będzie taki sam jak mój czyli ,że nie wykryto tego paskudztwa będe dzwoniła w sprawie wyniku w czwartek.
W sumie na badania wydałam już 1000zł.:szok:

Just oj biedactwo , ale już niedługo w sumie nie znasz dnia ani godziny ,a jeśli mogę spytać to co trzeba pakować do torby z takich niezbędnych rzeczy?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry