reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Moje kochane :) Na betkę pojdę w pon, jestem po konsultacji ginekologicznej i nic nie wiem.Mam czekać.Nic nie dostałm oprucz głupich komentarzy.Jestem, wq............:wściekła/y:. W przyszłym tyg idę do swojego! Więc tak te antyfosfolopidy nie są tak duże żeby być na heparynie teraz mi wyszły 39.7 IGM, Sama sobie ustawiłam leczenie na ten tydzień biorę luteinę 3x100mg, i mam witaminy prenatal.Biorę oczywiście mój eutyrox 100mg i kwas 5mg, Siofor 850mg mam dziewczyny i sama odstawiłam ten siofor bo w sumie nie mam cukrzycy a po tej wizycie jestem jeszcze głupsza niż przed.I tu pyatnie od którego tygodnia wprowadzono wam clexan???????????Zmykam spać więc więcej info za tydzień o ile dotrzymamy..,

kaira ja dostalam clexane juz w dniu spodziewanej @ na pierwszej wizyty u gina byl to skonczony 4 tydzien.. gin tylko mnie delikatnie zbadal

co do witamin w ciazy to one moga krew zageszczac dlatego niektorzy lekarze zalecaja je dopiero po 12tygodniu, jak masz morfologie ok to ja na twoim miejscu pozostalabym tylko przy kwasie foliowym (tez biore 5mg-czasem 10 bo nie pamietam czy juz bralam tego dnia czy nie... ale wiem ze to nie zaszkodzi).. a luteine dopochwowa ja biore 2*1 po 50mg czyli na dobe 100mg nie wiem co to jest eutyrox i siofor?

reklama
Hej dziewczyny znow mnie nie bylo dlugo ale jakos nie mialam glowy do pisania bylam w gorach odpoczelam z mezem staranka odlozone bo tych wszystkich moich operacjach musze naladowac sily wyobrazcie sobie ze od kiedy stracilismy dzidziusia to nie wrocilam do pracy bo pozniej ciagle inne choroby wiec musze wrocic na jakis czas i dopiero zaczniemy sie starac.A czas leci i juz 29 lat masakra

Cześć dziewczyny!!
kaira gratuluję i wierzę, że Ci się uda.
Ja też clexan brałam od testu i do tego acard.
Ja jestem po wizycie u profesora i jestem bardzo rozczrowana. Nawet nie przejrzał dobrze wyników badań od razu strwierdził, że to musi być problem immunologiczny i że leki które brałam w tej ciązy były bardzo słabiutkie. Kazał zrobić nowe badania na przeciwciał tarczycowe, łożyskowe, plemnikowe, przeciwjądrowe i helicobakter. Oczywiście powiedział, że kwalifikujemy się na szczepionki, które oni robią z krwi męża i wstrzykują kobiecie koszt 3000zł i działają przez 6 miesięcy procent że to zadziała trudno powiedzieć każda kobieta jest inna tak powiedział. wypisał receptę tak, ze w aptece nie chcą jej zrealizować bo nie wiedzą o co chodzi. A i najwazniejsze baadania trzeba zrobić u nich nigdzie indziej. Wizyta trwała 15 minut z czego 10 opowiadał o swojej pracy kawały o kobietach i jakieś dziwne rzeczy. Szkoda mojej drogi z Torunia do Łodzi.
Mam nadzieję, że w Warszawie nam lepiej pójdzie.
Przepraszam, że tylko o sobie. Pozdrawiam

Moje aniołki:
Olek 11.11.2008
[*]

Mikołaj 23.03.2009
[*]

Michał 04.11.2009
[*]

Adam 04.05.2010
[*]

Kaira24 – bo ja Cię zaraz w łeb palnę z tym tekstem „o ile dotrzymamy” :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Zobacz Słodziutka w ciąży, Ty też dasz radę. Błagam Cię zmień ten opis „czy cud się spełni” na „cud się spełni”. :zawstydzona/y: Wierz w to, nie pytaj czy? :tak: Trzymam kciuki bardzo mocno. Walcz kochana, ze swoim ciałem, myślami, przecież już kochasz to dziecko, ono musi to poczuć od pierwszej chwili, wyrzuć zwątpienia i strach na bok, bardzo Cię o to proszę :zawstydzona/y:

(

Lilijanko mój dobry duszku zmienię opis jak miną najgorsze tygodnie obiecuję!!!

kaira ja dostalam clexane juz w dniu spodziewanej @ na pierwszej wizyty u gina byl to skonczony 4 tydzien.. gin tylko mnie delikatnie zbadal

co do witamin w ciazy to one moga krew zageszczac dlatego niektorzy lekarze zalecaja je dopiero po 12tygodniu, jak masz morfologie ok to ja na twoim miejscu pozostalabym tylko przy kwasie foliowym (tez biore 5mg-czasem 10 bo nie pamietam czy juz bralam tego dnia czy nie... ale wiem ze to nie zaszkodzi).. a luteine dopochwowa ja biore 2*1 po 50mg czyli na dobe 100mg nie wiem co to jest eutyrox i siofor?

Więc eutyrox mama na tarczycę siofor dostałam na Policystyczne jajniki stosuję go od lutego.W trakcie poprzedniej ciązy gin kazał mi brać do 300mg luteiny na dobę przez to ze ja mam nawykowe i niski progesteron.Więc chyba dużo mi nie zaszkodzi i tym razem a co do witamin masz rację:)
KASIU- jestem z Tobą myślami codziennie.......

Witam.
Przeczytałam Twój post kasiawd i znów musze napisać. Czy Wy z mężem byliście u dr Malinowskiego w Łodzi?? Chyba dobrze zapamiętałam Jego nazwisko. Mi Go polecono. Czekałam na wizytę.. i przeddzień wizyty poczytałam opinie o NIM i na moje szczęście unikłam z NIM spotkania. Właśnie wszystko o czym piszesz się sprawdziło. Tylko kasa i badania u niego.
I w ogóle dużo mogłabym napisać jeszcze na Jego temat. Znalazłam bardzo dobrą ginkę z Wawy - panią Ewę.. byłam również u sławnej Jerzyk z Wawy ale również i Nam z mężem nie przypadła do gustu za to pani Ewa jak najbardziej.!! Mówiła p. Ewa o Malinowskim że robi te szczepionki ale i daje w ciąży encorton i nie wiadomo czy szczepionki za ileś tam tysięcy skutkują czy encorton który jest sterydem i kosztuje coś ok 5 zł :sorry2: Ale to tak w super skrócie, jak coś zapraszam na priva.
Moim zdaniem nie warto myśleć o takich drogich szczepionkach które i tak nie dają pewności.

Kaira kochana musisz nauczyć się myśleć bardziej optymistycznie. Bo organizm też "odrzuca" płody przez psychikę.. ponoć coś w tym jest.
Dlatego główka do góry. Co do siofor nie pomogę bo nie brałam ale inne koleżanki napewno pomogą.

Agniesia82 to i ja się cieszę razem z Tobą!!!!!

MamaSówka ależ ten Twój Bartuś juz duży chłopczyk! Superaśnie udanych chrzcin Wam życzę.

Lilijanna pozdrowienia.. ;-)

GosiaLew dobrze robisz że nie liczysz. Najlepiej zacznij robić coś co zajmie Ci czas.. i wtedy ciąża sama przyjdzie. Przykładem jest nasza kochana koleżanka ale nie chcę jeszcze zdradzać Jej nicka bo widzę że nie napisała.. odrzuciła myśli i ku swojemu ogromnemu zaskoczeniu jest w ciąży!!!
Trzymam dalej kciuki.

Pati.b nie do końca wszystkim dobrze doradzasz z tymi lekami. Najlepiej nic nie brać na własną ręke tylko znaleźć odpowiedniego gina który się Nami zaopiekuje. Bo zastrzyki z heparyny nie są takie "nie groźne" bo osłabiają naczynia krwionośne i mogą być różne "przygody" w ciązy. Nie zawsze miłe itp. Co do witamin to też na dwoje babka wróżyła. Jak zadzwoniłam do swojej ginki że jestem w ciąży odrazu kazała mi łykać 2x dziennie wit OMEGA MED PREGNA z wodorostów i glonów.. oprócz tego cały czas zażywałam i zażywam kwas foliowy w dawce 15mg i wit b12 w dużej dawce 100qu..

Żegnam się bo mąż chce kompa.
Buziaki.

słodziutka ja tylko napisałam jakie leki ja biore i w jakich dawkach... i nic nie biore na własna ręke, a witaminy niektore na pewno zageszczaja krew np witamina C, wapno a to wszystko jest w witaminach dla kobiet w ciazy i dopuki mi lekarz nie kaze brac witamin to ich nie wezme... a co do clexane to nigdzie nie napisałam ze sa nieszkodliwe dla mnie kazdy lek jest w jakis sposob szkodliwy-nie nalezy przesadzac a jak czegos nie trzeba brac to sie nie bierze i tyle..

mowie juz dobranoc bo juz padam na pysk :-/ papa i milej nocki wszystkim szczegolnie staraczkom ;-)

Witajcie
Dzisiaj wrociłam ze szpitala, teraz bede lezeć w domku. Corcia dzielnie siedzi w brzuszku. Przepraszam że wszystkim wasm nie odpisze ale nie jestem w stanie nadrobic.

Kasiu - przytulam , wiem jak ciężko i co czujesz.

witajcie dziewczyny! mam dzis strasznego dola, czuje sie taka sama i samotna, myslalam ze z czasem bedzie lepiej....ale ja coraz czesciej mysle aby byc gdzies tam z moim dzieckiem, nie wiem co mam robic, to wszystko mnie juz przeroslo............

witajcie dziewczyny! mam dzis strasznego dola, czuje sie taka sama i samotna, myslalam ze z czasem bedzie lepiej....ale ja coraz czesciej mysle aby byc gdzies tam z moim dzieckiem, nie wiem co mam robic, to wszystko mnie juz przeroslo............
Kochana nie możesz wogóle tak myśleć twój Aniołek na pewno by chciał żebyś się nie smuciła i uśmiechała nie poddawaj się!!Może spróbuj iśc do jakiegoś psychologa, albo wypłacz się najlepszej przyjaciółce to pomaga.
Życzę Wam miłego dnia zmykam do pracy

reklama
Lenka29 – super, że odpoczęliście, wróć sobie do pracy na spokojnie, a dzidzia i tak przyjdzie do Was. Rozumiem, że już wszystko ze zdrowiem ok, tak? ;-)

Kasiawd – Kasiu, a nie szło go palnąć monitorem w łeb? Co Cię kawały interesują, TY chcesz usłyszeć dogłębną analizę swoich wyników. Denerwują mnie tego rodzaju „lekarze” :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Kaira24 – trzymam za słowo, tylko proszę Cię wierz w to dziecko od początku całą sobą, postaraj się zapanować nad strachem i zwątpieniami. Ostatnio pisałaś o blokadzie głowy, odblokuj ją całkowicie.Trzymam kciuki i mocno wierzę :tak:

Słodziutka – trzymaj się kochana i nie przemęczaj ;-)

MamaSówka – powodzenia w chrzcinach, pierwsza ważna impreza Bartusia ;-)

Onaxxx – Twoje dziecko patrzy na Ciebie i zastanawia się co ta moja mama wygaduje, przecież jej czas jeszcze nie nadszedł, Ono się smuci, gdy widzi Ciebie płaczącą, musisz się podnieść i zawalczyć o braciszka lub siostrzyczkę. Wiem, że Ci ciężko, ale niektórym tu na forum pomaga taka myśl „że nasze dzieci w niebie tracą skrzydełka, gdy widzą nasz smutek i płacz, a one są Aniołkami i te skrzydełka pozwalają im tam żyć, bawić się, być radosnymi” Więc musimy przestać płakać dla dobra naszych Aniołków :tak::tak::tak:

A ja się dowiedziałam kilka dni temu, że poroniła siostra mojej koleżanki, popłakałam się. To jej druga strata. Dopytywałam się w miedzy czasie czy bierze to czy tamto, ale koleżanka wiedziała ogólnikami. Mam troszkę żal do siebie, że nie cisnęłam mocniej :zawstydzona/y: No, ale podobno była pod dobrą opieką. Teraz dałam im namiar na mojego lekarza, idzie do niego 7.06, dzisiaj dam jej listę badań do zrobienia, żeby nie poszła z pustymi rękami już, tylko coś już wiedziała, a po drugie szkoda czasu, bo niektóre badania trzeba zrobić już. A dodatkowo ich młodsza siostra ma termin jak ja, może być jej teraz ciężko, albo jak pisała Kasia będzie cieszyć się maleństwem siostry jak diabli.

Do góry