reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam :)

Edytko- jak się cieszę, że nadal jest Was troje i mam nadzieję, za co będę się modlić oby już tak zawsze było:tak:
odpoczywaj, odpoczywaj i odpoczywaj. Jak będzie trzeba, to nawet przeleż te 6 miesięcy;-)

Kasikz, LucyF- będzie dobrze;-)

Agniesia82- płacz, bo to pomaga może niewiele, ale jednak. Tulę mocno

Agamati- przykro mi, że i Ciebie dotknęła ta tragedia, ale wierzę, że i my kiedyś zostaniemy szczęśliwymi Mamusiami. Zaglądaj tu na forum, bo ono potrafi zdziałać cuda. zapalam
[*] dla Aniołka

Agas32- Twój mąż także cierpi, więc może porozmawiaj z Nim szczerze co czuje, co Ty czujesz, co Cię boli. Mi taka rozmowa z K. pomogła choć nie kłóciliśmy się...
Cieszę się, że zaczynasz myśleć o drugim Dziecku:tak:

Lina82- ja po porodzie łapałam się na tym, że mówiłam w dalszym ciągu MY- gdzie jak przychodziło opamiętanie po prostu nie mogłam w to uwierzyć. Tak samo łapałam się za brzuch jak wyszłam ze szpitala. Chyba jest to normalne

Lilijanna- oj będziesz na pewno dobrą mamą:tak::tak:
Ślub, to załatwiliście ekspresem:szok: ja jak jeszcze mieliśmy mieć w konkordacie, to zespołu szukałam 3 miesiące:-D:-D sukienkę szybko, bo w pierwszym salonie znalazłam;-)

Czarna76- mam nadzieję, że mąż zdecyduje się i w wakacje zaczniecie staranka:tak::tak:

Agatko- Ty na tym forum jesteś takim dobrym duszkiem:tak::tak:
To dzięki Twoim ostatnim postom zaczęłam się brać w garść. Po tym jak napisałaś, że na przeszłości nie zbudujemy przyszłości zaczęłam innaczej myśleć, choć wiadomo, że Maciuś na zawsze będzie w naszych serduchach i zawsze będziemy o Nim pamiętać i będą także te gorsze dni, ale wiem, że zaczynam walczyć o nasze drugie Szczęście i jak tylko się uda będę się cieszyć każdą chwilą. Dziękuję Agatko

Ostatnia edycja:
reklama
Witam! Dziewczyny mam pytanie, czy będąc w ciąży bez obaw można brać Duomox??? Kurcze złapałam zapalenie tchawicy i dostałam ten antybiotyk, plus calcium...boję się tak bardzo, że może znowu coś zaszkodzi dzidzi... i jak tu być spokojnym...

Jankesowa, bardzo dziękuję Ci za Twój post. Wezmę przykład z Ciebie i znajdę coś, co będzie symbolizowało mi moje Maleństwo. Właśnie czegoś takiego mi chyba brakowało, bo straciłam coś, czego nie dotknęłam, nie całowałam, nie mogłam pozanać, a jednak to bardzo boli, bardzo. Kiedy zmarł mój Tatuś na głównej półeczce regału postawiłam jego wielkie zdjęcie i codziennie z nim rozmawiam, a nie mam pamiątki po Dzieciątku. Zdjęcia USG i badania też ukryłam głęboko. Myślę, że bardzo pomogłoby mi posiadanie małego przedmiotu uświadamiającego mi, że mój Aniołek jest przy mnie, razem z Dziadkiem :-(

Lilijanna, Twoje słowa sa także pokrzepiające. Wierzę, że będziesz super mamuśką!!! Trzymam mocno kciuki!:-)

Tulipanek, z tego co się orientuję Duomox to bezpieczny antybiotyk o szerokim spektrum, przyjmują go również dzieci bardzo często, ale lepiej zapytaj swojego gina.

Lila i Ewcia3004, dzięki!

Jeżynka – dzięki, teraz muszę ja jeszcze w siebie uwierzyć :-)

Czarna76 – który to już Twój plasterek? Trzeci? :dry:

Jasminekg – ja zrobiłam podstawowe badania, morfologia, badania ogólne moczu, TSH wszystkie. No i u nas było tak, że A, potrzebował czasu, a ten czas wyszedł nam rok. Aczkolwiek ja nie raz fiziowałam, że chcę już dziecko, ale był nieugięty. Potrzebowaliśmy właśnie tyle tego czasu – rok – tak mi się wydaje teraz. A pytałaś gina o te spadki temperatury? Co on na to? :sorry2:

Lila001 – super, że Ty tez wierzysz we mnie :zawstydzona/y:

Ewcia3004 – no cóż decyzja, że chcemy być razem i koniec. Następna pełna wiary w moje możliwości matczyne, hehe jestem ciekawa jak to będzie.;-)
Tulipanek – ja też brałam duomox, poproś tylko jeszcze o coś dopochwowo zapobiegawczo na grzybka, mi zapisali clatrimazolum :tak:

Witam:)
Liljanna nie pytałam się o te spadki temperatury ponieważ mierzę ją dopiero od 3, niespełna 4 cykli.. Jak byłam w PL w marcu to lekarz dał Nam do czerwca czas i powiedział, że jak się nie uda to zaczniemy badania i się temu już przyjrzymy blizej.. Tylko szkoda, że nie przemyślał, że jak już zajdę to co mam robić - naprawdę byłam teraz pełna nadziei, że tym razem będzie dobrze i że będzie dobrze. Nie miałam żadnych leków na podtrzymanie, nic - zaczęło się i byliśmy z mężem zdani tylko na siebie, pielęgniarka tutaj powiedziała, że mam czekać na rozwój i sprawdzać testem czy już po wszytskim :( To chyba było najgorsze , ta bezsilność i niewiedza.. tak naprawdę po tym wszytskim nie byłam jeszcze badana..

Tulipanek ja właśnie jestem po 6-ciodniowej kuracji duomoxem. Pomógł. Mój lekarz pierwszego kontaktu powiedział, że dla babek w ciąży albo duomox albo augumentin. Konsultowałam to z moim ginem nim zaczęłam łykać i on potwierdził, że jak najbardziej można, bo choroba bardziej szkodzi Maleństwu niż antybiotyk.

A który to u Ciebie tydzień?

Witajcie kochane moje:)

Lina witam Cię u nas na forum zapalam światełko dla twojego aniołeczka i dla taty jest mi bardzo przykro (*) przytulam. dziewczyny pięknymi słowami płynącymi z głębi serca Cię przywitały i dały napewno iskiereczkę nadzei że będzie dobrze z nami kochana ta iskiereczka robi się coraz większa:) Także zostań z nami napewno w chwilach słabości i zmartwień damy ci wiarę na lepsze jutro:)

jankesowa i ciebie kochana również witam spotkałam się niestety tak jak i ty z bencwałem który podobnie mnie potraktował tak pisały dziewczyny brak słów niestety nie polecę ci lekarza bo nie mam zaufania do żadnego!! Poprostu nie spotkałam kompetentnego lekarza który jest także człowiekiem zapalam światełko dla twojej kruszynki(*)

kasiawd nie wiem kochana co napisać łączę się z tobą w bólu(*).....

Agamati zostań z nami pisz odpowiemy na każde twoje pytanie Zapalam światełko dla twojego aniołeczka (*) przytulam Cię mocno i ja w 19tc straciłam mojego Michałka ojjjj :(

Marta 35 witaj u nas to forum jest lepsze od najlepszych lekarzy na tym świecie dało mi nadzieję i wiarę na lepsze jutro....... Dla twojego aniołeczka(*)

aniołki zaciśnięte mocno &&&&&&&&& Będzie Dobrze:)

EDYTKO tak bardzo się cieszę kochana i serdecznie gratuluję maleństwa pod serduszkiem będę się modliła o szczęśliwe rozwiązanie za 30tygodni!!!!!!:):)

Liliana będziesz wspaniałą mamą a tak wg co za głupoty ci przychodzą do głowy????:/ JUŻ JESTEŚ WSPANIAŁĄ MAMĄ KOCHASZ I DBASZ a to dla Ciebie Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę Jestem przy Tobie od pierwszego grama Tyś moje dziecko a ja Twoja MAMA

No a u mnie czas zapiernicza mój Kacperek Lucyferek rośnie jak na drożdzach ma 5 lat a nr buta 32;/ na zamówienie niedługo będe musiała mu buty kupować hihihih i nadal rozrabia to moje szczęście Staramy się z moim Albertem ale no cóż narazie ni widu ni słychu;/ mineła 3@ zobaczymy teraz... Postanowiliśmy kupić dom do remontu no i pewnie całe lato będziemy dłubać hehehe ale efekt będzie piorunujący po zakończeniu zaprosze was na parapetówę :):)
Miłej nocki Kochane choć żadko zaglądam i się udzielam ale pamiętam i codziennie na mailu czytam co tam u was Buziaki :):)

ewcia a co tam u ciebie jak rozprawa się toczy?? Całuję:)

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny, wpadlam tylko na krotko sie przywitac, moje kochanie wrocilo z Polski wczoraj wieczorem i musze sie nim nacieszyc.:-) Jutro postaram sie nadgonic to co mnie ominelo.

Jezynka, slub tutaj w Dublinie i mamy nadzieje ze jeszcze sie uda tego roku... Wszystko juz mamy tylko daty jeszcze nie bo troche spraw na glowie...

Lilijanna
Rozmawialam z bratowa ale nie znaja tego nazwiska, tam ponoc 10tys mieszkancow, moga sie nie znac, podam ci nazwisko na priv.

Pozdrawiam

dziekuje dziewczyny za odpowiedzi!!! tak tak odprawiam takie rytualy ale tak mi lepiej... aniolek wie ze pamietam... a ten na szyji to dla mnie najwiekszy skarb.... :-(

reklama
Do góry