reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam dziewczyny
Agamati1
zapalam (*) dla twojej Olenki wiem ze to staszne ale musisz byc silna trzymaj sie kochana.
A co u mnie zrobilam wszystkie hormony i sa w normie tylko ten progesteron troche chyba niski ale w normnie mam 4.7 Karolcia a jak u ciebie wyszedl progesteron?????????
My teraz powtarzamy badania nasienia bo morfologia nie najlepsza byla maz zucil palenie zobaczymy i na poczatku czerwca jedziemy do lekarza liczymy na zielone swiatelko.
A ty Karolcia wybralas juz lekarza bylas juz z wynikami?????
Pozdrawiam was wszystkie
KMilego dnia zycze

reklama
Wczoraj byłam na pierwszej wizycie po zabiegu. No cóż, lekarz stwierdził, że jedno poronienie jest uznawane za coś normalnego, znaczy, że "zdarza się", a gdy go spytałam czy nie trzeba zrobić jakichś badań, stwierdził, że nie. A np. hormony tarczycy? - spytałam (akurat moja mama i siostry mają kłopoty z tarczycą, ale lekarz o nic nie spytał). "A to można" - odpowiedział. Kurcze! Wkurzył mnie.. W zasadzie wyszło na to z całej tej wizyty, że: mam wybrać Gynalgin (zrobił mi się straszny stan zapalny, chyba antybiotyki po zabiegu się do tego przyczyniły), odczekać 3 cykle i można starać się o kolejną ciążę. I tyle.

Witam dziewczyny
Agamati1
zapalam (*) dla twojej Olenki wiem ze to staszne ale musisz byc silna trzymaj sie kochana.
A co u mnie zrobilam wszystkie hormony i sa w normie tylko ten progesteron troche chyba niski ale w normnie mam 4.7 Karolcia a jak u ciebie wyszedl progesteron?????????
My teraz powtarzamy badania nasienia bo morfologia nie najlepsza byla maz zucil palenie zobaczymy i na poczatku czerwca jedziemy do lekarza liczymy na zielone swiatelko.
A ty Karolcia wybralas juz lekarza bylas juz z wynikami?????
Pozdrawiam was wszystkie
KMilego dnia zycze

hej.
Mój progesteron w 22 dniu cyklu wyszedł 11,4 (normy 1,7-27,00)...więc chyba nie tak źle.....zwłaszcza, że Agata pisała, że miała strasznie niski i się udało. Ty też się mieścisz w normach...więc może bez paniki.

A co do gina...to wybieram się do dr. Krzysztofa Kozy, przyjmuje na Mariackiej w Katowicach, albo wrócę do dr. Wieczorka na Łubinową...sama jeszcze nie wiem...wiesz, skoro wyniki wg. norm mam ok. to nie wiem czy pójdę przed starankami do jakiegoś...poprzednio byłam, wyoglądał mnie, wymacał i dał zielone światełko...i co...dupa...więc teraz chyba pójdę na żywioł...zaczniemy staranka....i jak sie uda to super, a jak przez dwa, trzy miesiące nic z tego nie będzie to wtedy zaliczę wizyte kontrolną....tak szczerze to mam serdecznie dośc już lekarzy i ich poglądów...niech mój organizm sam zadecyduje co i jak.
A co do nasionek...to czy morfologia to jest to ogólne badanie nasienia, czy to się robi dodatkowo...bo my robiliśmy ogólne i posiew - to w tym jest morfologia nasienia, bo już zgłupiałam?

Marta 35 zazwyczaj lekarze nie chca robic badan .
U mnie po 1 poronieniu stwierdzil zdaza sie zrobilam tylko toxoplazmoze cytomegale test urogin cytologie wszystko wyszlo super wiec lekarz kazal nam odczekac i znow sie starac jak mowilam o hormonkach i nasieniu mojego Meza to mowi po co pani zachodzi w ciaze.
W listopadzie znow zalam w ciaze w 10 tygodniu na wizycie nie bilo juz serduszko mojego aniolka ,znow to samo szpitall zabieg .Po tym wszystkim mowie zrobmy badania to zrobil mi tylko przeciwciala ,reszty jak stwierdzil nie trzeba.Sama na wlasny koszt zrobilam cala tarczyce hormony ANA przeciwciala genetyczne czynnik Vleida i nasienie.I tu sie okazalo ze morfolgia nasienia jest slaba i dochodzi do zaplodnienia ale pold jest slaby i obumiera.
Teraz zmienilismy lekarza ktory powaznie do nas podchodzi chce rozbic badania powiem tylko jedno ze polod nie obumioera bez przyczyny.A ile cierpienia mozna bylo zaoszczedzic robiac badanie nasienia po pierwszy,m poronieniu nie przezywalibysmy tego wszystkiego.
Wiec Marta warto robic badania sluze pomaca jakie badania ile kosztujamnie tu pomogly dziewczyny z tego forum wspolnie myslalysmy jakie badanie robic.

Karolcia u mojego męza ogólne badania nasiennia i posiew wyszlos uper tylko morfologia czyli plemniczki maja polamane glowki witki itp .To jest osobne badanie my w sumie za nasienie zaplacilismy 110 zl 65 morfologia kosztuje .Warto zrobic bo wtedy facet musi witaminki brac zmiana trybu zycia wyczytalam ze wtedy dochodzi do zaplodnienia a obumarcia ciaza albo puste jjajo plodowe a u mojego prawidlowe formy to 7% na 100 a nieprawidlowe to 93 i najprawdopodobniej mamy przyczyne.Robilam tez ten czynnik V leiden w genetycznej tez mi dobrze wyszedl .My robilismy nasionka w prowicie

Ostatnia edycja:
Mój M przed moją ciążą robił badanie nasienia, bo coś długo żeśmy się starali i nic.
Po badaniu okazało się, że ma słabą ruchliwość. Po 24 godzinach już się właściwie wcale nie ruszały.
Dostał od lekarza Proviron i już po 2 tygodniach byłam w ciąży!
Niestety w 7 tygodniu dzidzia obumarła. Zastanawiam się, czy mogły mieć na to wpływ plemniki mojego męża.
Teraz w czerwcu chcemy powtórzyć badanie i zobaczymy, czy się ruszają czy nie.
Ma też zrobić badanie na boleriozę, bo ma zawroty głowy i nikt nie wie jaka jest tego przyczyna. Ja chyba z tego wszystkiego zrobię badanie na chlamydię, ureoplasmę i mykoplazmę, bo tego wcześniej nie robiłam. Może mamy w organizmie jakąś bakterię, która zaszkodziła naszemu maluszkowi. Wyczytałam, że te bakterie powodują słabą ruchliwość plemników, więc trzeba to sprawdzić!
Może któraś z was miała podobny przypadek?

Pozdrowionka

Mój M przed moją ciążą robił badanie nasienia, bo coś długo żeśmy się starali i nic.
Po badaniu okazało się, że ma słabą ruchliwość. Po 24 godzinach już się właściwie wcale nie ruszały.
Dostał od lekarza Proviron i już po 2 tygodniach byłam w ciąży!
Niestety w 7 tygodniu dzidzia obumarła. Zastanawiam się, czy mogły mieć na to wpływ plemniki mojego męża.
Teraz w czerwcu chcemy powtórzyć badanie i zobaczymy, czy się ruszają czy nie.
Ma też zrobić badanie na boleriozę, bo ma zawroty głowy i nikt nie wie jaka jest tego przyczyna. Ja chyba z tego wszystkiego zrobię badanie na chlamydię, ureoplasmę i mykoplazmę, bo tego wcześniej nie robiłam. Może mamy w organizmie jakąś bakterię, która zaszkodziła naszemu maluszkowi. Wyczytałam, że te bakterie powodują słabą ruchliwość plemników, więc trzeba to sprawdzić!
Może któraś z was miała podobny przypadek?

Pozdrowionka

U mojego Meza ruchliwosc jest dobra 61%a morfologia slaba wiec plemniki zapladniaja ale sa slabe i dlatego plod obumiera tak sobie mysle zobaczymy co lekarz powie.A co do bakteri to robiony mial posiew wiec tam chyba by cos wyszlo .A ja robilam wszystkie badania a urolog powiedzial ze jak ja mam wszystkie zrobione to nie widzi sensu bo mielibysmy te same bakterie

wpadlam wam tylko przekazac ze na styczniowkach 2011 sa dwa trole blondi81 i karolina (jakos tak) blondi mowi ze spodziewa sie trojaczkow, w 5 tygodniu widziala serduszka...-a to jest niemozliwe, mowi ze jej 5miesieczne dziecko oglada bajki w telewizji, mieszka w irlandi - tam usg nie robia tak wczesnie.. aha i teraz jej maz cos pisal ze jest w szpitalu bo dostala krwawienia i moze ciazy nie utrzymac wiec moze tu zajrzy bo sobie poronienie wymysli wiec uwazajcie na nia bo szkoda nerwow ;-)

milego dnia i prrzepraszam ze sie nie odzywam ale nie mam w ogole czasu

papa

Anetha - w sumie to racja, że mielibyśmy te same bakterie. Czekam więc na wyniki mojego M na boleriozę, a potem ewentualnie ja zrobię te inne bakcyle.
Chociaż wczoraj byliśmy razem u lekarza, który leczy te zawroty głowy u mojego M (jest internistą, ale tak w ogóle jest bardzo wszechstronny i dusza człowiek - ordynator szpitala w Toszku) i on powiedział, że musimy sobie zdawać sprawę z tego, że u zupełnie zdrowych ludzi też występują obumarcia płodu, które może spowodować złe dzielenie się komórek po zapłodnieniu i nikt nie ma na to wpływu. Ale badania radził zrobić.

Witam dziewczyny, u mnie słoneczko pięknie świeci.:tak:
Pati witaj i dzięki za ostrzeżenie:tak: Nie rozumiem po co ludzie robią takie numery:baffled:
She bardzo ciekawe jest to co napisałaś o psach. Naprawdę mądre wskazówki:tak:
agamati, przytulam z powodu straty Aniołka i zapalam(*)

reklama
U mojego Meza ruchliwosc jest dobra 61%a morfologia slaba wiec plemniki zapladniaja ale sa slabe i dlatego plod obumiera tak sobie mysle zobaczymy co lekarz powie.A co do bakteri to robiony mial posiew wiec tam chyba by cos wyszlo .A ja robilam wszystkie badania a urolog powiedzial ze jak ja mam wszystkie zrobione to nie widzi sensu bo mielibysmy te same bakterie

A ja Wam powiem, że mi wszyscy lekarze mówili, nawet w genetyce, że jak sie zachodzi w ciąże to plemniki jako takie nie moga być przyczyną poronień...no chyba, że jakaś bakteria - dlatego ważny jest posiew...a jeśli chodzi o ruchliwość, główki, witki itd. to podobno może być problem z samym zajściem...
Nawet pani genetyk-ginekolog mówiła, że skoro zachodzę to znaczy, że nasionka są ok. i jeśli wykluczyliśmy bakterie...to z całą pewnościa nie jest to wina nasienia...bo po prostu uszkodzony plemniczek nie zapłodni - nie wiem ile w tym prawdy, ale tak nam to wyjasniano.

A co do tych bakterii to teraz Ty mi dałas do myślenia...skoro mojemu Z nasienie wyszło jałowe...to znaczy, że jest szansa, że nie mam ureaplasmy i mykoplasmy? Bo by pewnie wyszło coś u niego? Bo skoro to działa w obie strony?

Do góry