reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

witam dziewczyny
w zeszlym tygodniu pisalam Wam ze zrobilam test i wyszedl pozytywnie , bylam u lekarza ale powiedzial mi ze ciązy nie widzi i ze moze to byc bardzo wczesna ciąża zlecil mi Beta-HCG miala tak któraś z was? zaznaczam ze bylam 8 dni po spodziwanej miesiączce:(

A jakie długie masz cykle?
To prawda lekarz mógł jeszcze nic nie widzieć. Zrób bete będzie wszystko jasne.

reklama
Agniesia - ja robilam - p/p karidiolipinie IGG i IGM i razem z nim miałam rozpatrywany LA(antygen tocznia
:((( - może byc jeszcze na tyle wczesna ciąza , ze nic nie widac, u mnie dopiero bylo cos widac prawie w 6 tc

Witajcie

:((( kochana ja zrobiłam test tydzień po terminie @ i na usg pierwszym też nie było widać więc głowa do góry betahcg to poziom hormonu ciążowego w organiźmie, na jesgo podstawie można potwierdzić lub wykluczyć ciąże głowa do góry ,
Marc ja bym sie zapisała na twoim miejscu do ginekologa żeby wyjaśnić tą tajemniczą @.
Tasiulka witaj przytulam i zapalam śwaitełko (*).
Agatko jak tylko odpisze tutaj lete do zdjęć nie mogłam sie doczekać potem ta żałoba dopiero teraz wracam do życia:tak:Gratuluje ci jeszcze raz i życzę przyjemnego spacerku z maleńką.
Agniesia ja nie robiłam niestety tych badanek.
Lucyf no napewno tam dzidzi rozrabia i mówi tym sposobem " mamo jestem tutaj":-D
U nas już 8 dzień kuracji w środe ostatnie tablety i można iść do ginka na przegląd ,a potem zależnie od badanka zobaczymy czy zaczekamy 3 tygodnie do kolejnego wymazu czy jeszcze coś wcześniej będzie trzeba zażyć musze jeszcze do końca wykorzystać nystatyne żeby nie było paskudnego grzyba po antybiotykoterapii.Lece oglądać dzidzie Agatki.:-):-D

Witam:biggrin2:

Miałam zajrzeć za kilka dni, ale jak tu się oprzeć jak jest już komputer z internetem podłączone:-D:-D

A więc u mnie remont ZAKOŃCZONY i dziś pierwsza noc na nowym:biggrin2:- już nie dawałam rady z tym remontem...

Wyniki badań odebrałam i są świetne:biggrin2::biggrin2:
Zmieniłam lekarza z czego jestem bardzo zadowolona:biggrin2::biggrin2: Jest naprawdę super, w ogóle nie czułam, że byłam u lekarza, rozmawialiśmy przede wszystkim o drugim Dziecku i o tym co się stało. O DZIWO! nie bronił tamtych lekarzy!!! Po wyjściu z gabinetu patrzę na zegarek i bite 40 minut siedziałam, ale babki musiały być wkurzone:-D:-D

No i niestety kwiecień ze starankami odpadł... Najpierw powiedział mi, że dwa lata trzeba odczekać, gdzie zaraz oczywiście pokazały się łzy w oczach:-:)-( 2 lata a dlatego, że nie wiadomo było jak była cięta macica- najprawdopodobniej wzdłuż z tego względu, że to był 25 tc. Jeżeli byłaby wszerz, to po wakacjach można się starać, no przymrużając oko sierpień...
oczywiście było pytanie czy mogę się tej informacji dowiedzieć i tak można. Na drugi dzień pojechałam do szpitala. Straszne to było powracać tam:-:)-( Jeszcze w dodatku był tam tak chamski lekarz i jedna z pielęgniarek, która mnie olała no i automatycznie wspomnienia wróciły:-:)-:)-( od nich nie dowiedziałam się niczego gdzie mam iść i w ogóle gdzie się tego dowiedzieć. Po 5 minutach poszłam na recepcję i babka pokierowała mnie do statystyk, tam musieli zawołać lekarza, bo tylko przy lekarzu mogę zajrzeć w kartotekę, ale na szczęście przyszedł już taki sympatyczny. Powiedział mi wszystko, oczywiście zobaczyliśmy jak była cięta i ani tak, ani tak, a dokładnie wszerz i przedłużone na bok o literę J, ale dodał, żeby poczekać jeszcze z 3 miesiące. Mój doktorek także powiedział, że na moją korzyść i że w sierpniu się widzimy, ale pójdę w lipcu, gdyż wspomniał, że da mi jeszcze parę badań do zrobienia:biggrin2:
A w tym dniu co byłam w szpitalu w ogóle nie cieszyłam się z tego, że w sierpniu, dlatego, że jak wcześniej napisałam wspomnienia wróciły i całą drogę płakałam:-:)-(
Na szczęście chyba już tam nigdy się nie pokażę- przynajmniej mam taką nadzieję...

Wow ale się rozpisałam:szok::szok:

Przepraszam, ale skopiowałam ze staranek:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Agatko- Alunia jest prześliczna:tak::biggrin2:

Doveinred – zerknij w podwieszone wątki – badania po poronieniu
Niucha79 – kochana zaplanuj sobie wszystko z tą komunią by nie było niepotrzebnych nerwów, powodzenia ;-)

Tasiulka – witaminek jest masa, musisz wybrać dobre dla siebie
Karola – jak tam? :-D

Magdaz832 – to tylko dobrze się wyleczcie, co by było raz i koniec. No jest nas dużo za dużo, :-( ale dzięki temu możemy sobie nawzajem pomagać no i się poznałyśmy :tak:

Marc – niektóre dziewczyny miały słabsze @, kurcze nie poradzę, ja miałam normalnie, mam nadzieję, że ktoś pomoże, może wizyta u gina? :sorry2:

Agnieszka0240 – przykro mi, lecz się szybciutko :tak:

She – ja już z tą opinią spotkałam się wcześniej i to nie od jednego lekarza, temat w Poznaniu był dyskutowany

Anetha81 – witaj, może mają po prostu przesunięcie i tyle, warto wierzyć by było ok., trzymaj się, będzie dobrze ;-)
Zjola – o widzę, że i do Ciebie zajrzało słoneczko :laugh2:

Ewcia3004 – czy remont tak Cię pochłania? No i masz ja tu sobie skrobię, a Ty w międzyczasie mnie ubiegasz. Ewcia a sprawa w sądzie coś ruszyła?

Mlodam – super, że @ przyszła terminowo, no myślę, że po tych badaniach co chcesz zrobić będziesz już wiedzieć więcej
Karolcia81 – super, że się wybawiłaś :tak:

LucyF – Ty tu Mądralo wpadasz raz na jakiś czas i widać zmiany na Twoim suwaczku w tempie błyskawicznym :-D

Agniesia82 - przykro mi nie pomogę :zawstydzona/y:

; ((( - to jest tylko pobranie krwi i badają przyrost betki, jak jesteś w ciąży to betka będzie Ci rosła bardzo szybko, badanie powtarzasz po dwóch dniach, powodzenia ;-)

Kobietak22 – a co u Ciebie?

U mnie sezon grillowy rozpoczęty, wczoraj byli znajomi z Bydgoszczy i z Poznania i siedzieliśmy sobie w ogrodzie, wcinaliśmy grilla i pogaduchy bez końca - normalnie bajka. Dzieciaki zagłaskały mi prawie królika na śmierć :-D:-D:-D Zwierzak też miał święto i zastał wypuszczony na trawę.

Lilijana u mnie stara bida piszczy:-), no łykamy prochy i mam nadzieje,że sie uda jak najprędzej pokonać to paskudztwo, doszedł mi wczoraj ból zęba i dopiero tabletka pomogła jeśli wóci to musze sie wybrać do dentystki miałam iść dopiero w lipcu na kontorl ,ale chyba pujde wczesniej , ja nic nie widze na ząbku ,ale może to ukryte np pomiędzy zębami , w kazdym razie dało mi w nocy poaplić i powieki same mi opadają.

Hello ,
Ewcia , to teraz po remoncie częściej zaglądaj do nas! Tak bym chciała zacząc staranka z tobą w wakacje , ale nie wiem czy mi dane będzie :(
Anetha , będą dobre napewno te wyniki
Lucy , suwak nieźle pędzi , a co bedzie córa czy syn?
Pati , co u Ciebie jak staranka?
Missiiss zaciążyła po jakiś zółkach (ziołopijki) ale pewnie nam się tu nie pochwali , bo obrażona.
U mnie bez zmian , T nie przejawia chęci zostania tatą , narka Pozdrawiam

Witam Was kobietki!

Ja dziś sobie wolne zrobiłam. Bo wczoraj byliśmy z moim K na 50-leciu ślubu jego dziadków. To wspaniali ludzie, przeżyli ze sobą tyle lat i nadal są zgodnym i kochającym się małżeństwem:)
Wiecie co i tak mi się smutno tam zrobiłam, bo sobie pomyślałam, że gdyby nie zły los, bylibyśmy tam wczoraj z dwoma 2-miesięcznymi maluchami:(

ewcia - to super, że remont zakończony i że znalazłaś dobrego lekarza!To podstawa!

Lilijanna - ale mi ochoty na grilla narobiłaś:)

kobietka - oby kuracja przyniosła rezultaty!

Agatko - śliczna jest ta Twoja Alicja:)

Kaska, karola - a co u Was??

missiiss - gratuluję!:)

Dziewczynki pozdrawiam Was wszystkie bardzo ciepło!

Witajcie dziewczynki my nadal w 2w1. Dziewczynki żaden czop mi nie odchodzi i siedze jak na szpilkach w nocy mam skurcze ale takie nie porodowe i szlak mnie powoli trafia że jeszcze nic się nie dzieje.a normalnie córka tak szleje w brzuchu że nie mogę dać sobie z tym rady:-( bo tak boli.
Jutro jadę na kolejne ktg i zobaczymy co z tego wyjdzie ale coś czuje że znowu lipa :-(

reklama
Wiolka_1982 - no to smutne i niesprawiedliwe, ech na pewno byliby szczęśliwymi pradziadkami, a w dzisiejszych czasach mieć i prababcię i pradziadka to rzadkość
Karola - no bo Zuzia jest punktualna, za dwa dni będzie po krzyku, życzę Ci tego bardzo ;-)
Czarna76 - może wakacje w jakimś stopniu spowodują rozluźnienie u niego i się przełamie, to taka bardziej leniwa pora roku, trzymam kciuki :tak:

Upiekłam placka, drugi się piecze, szukam chętnych do konsumpcji, bo ja lubię tylko piec :-p Pewnie zamrożę i będzie na wszelki wypadek jak nagle na następny dzień goście się zapowiedzą :laugh2:

Do góry