reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wcięło mi posta:wściekła/y: więc zaczynam od początku

Mysza nic oprócz bólu w plecach mi nie jest -choć nie wiem skąd tak nagle się wziął... jest bardzo męczący -czasem dech zapiera a najgorsze jest to ze jak myślę o tym że mam wstać to już mi się płakać chce:baffled:

Niucha hehehe szybki i bezbolesny;-) może uda mi się jakieś nowe przekleństwa wymyślć na porodówce -podzielę się z Wami wrażeniami i przeżyciami:-p

Kasiawd Zjola czekam na wyniki

Karolcia po to sa normy żeby wszystko było w normie -nie jest ważne czy w dolnej czy górnej granicy -moja Alicja jest z progesteronu 2,7 więc Twoje 11 to dla mnie rewela:-) zdrowa dziewczyna jesteś więc czekam z Tobą jeszcze te 2 miesiące

Edytko tez jestem zdania że natura wie co robi -ja nie czekałam... po prostu zaufałam ginowi, nastawiłam się na zdrową dzidzię i bardzo bardzo mocno wierzyłam... żeby nie zwariować...

Zaraz uciekam do gina... ufff

reklama
Wcięło mi posta:wściekła/y: więc zaczynam od początku

Karolcia po to sa normy żeby wszystko było w normie -nie jest ważne czy w dolnej czy górnej granicy -moja Alicja jest z progesteronu 2,7 więc Twoje 11 to dla mnie rewela:-) zdrowa dziewczyna jesteś więc czekam z Tobą jeszcze te 2 miesiące

Zaraz uciekam do gina... ufff

dzięki.....za tą zdrową.....jestem coraz bardziej dobrej myśli....
No i za Ciebie Kaczuszko trzymam mocno kciuki.....to już ostatnie z wizyt co?
kochana....cały czas o Was myślę.....

Witajcie
Karolciu mój progesteron w tamtym miesiącu wyszedł 33, ale miałam zupełnie inne normy, takze co laboratorium, to jest inaczej. A tak jak pisała Agatka, skoro w normie to jest super.
Agatko ból w plecach to moze to i to! Moja mama tak miała, jak rodziła dziewczynki (jak chłopców to nie:-)) Powodzenia.
Zjola zupełnie się na tym nie znam, ale też mi się wydaje, ze musisz to skonsultować z innym ginkiem.
Wczoraj byłam u swojego ginka, on też nie widzi sensu insyminacji. Bardzo długo, cierpliwie mi tłumaczyl rózne rzeczy, między innymi ryzyko stosowania acardu i heparyny. Niemniej postanowilismy zaryzykować... Od nastepnego cyklu biorę acard. Dziewczyny, ktore to biorą, czy lekarz Wam mowił o zagrożeniu. Mój pisał pracę na temat zespołu antyfosfolipidowego i dużo mi poopowiadał. Poza tym moje endometrium w 19dc wynosiło 9mm, czyli fatalnie. Lekarz podejrzewa, ze owulacji w tym cyklu nie było. Wiem, ze mam czasami cykle bezowulacyjne, bo jak mierzę progesteron, to raz jest w normie a raz fatalny.. a to chyba od tego zależy. Niemniej dostaliśmy swiatełko już od dwoch lekarzy... jeden chce inseminacje, drugi nie.. Nie wiem też jak profesor chce mi prowadzić ciąze, bo go nie pytałam. Mam duzo wątpliwości... Głowa mnie już boli od tego wszystkiego.
Ściskam

karolcia81 wyniki do których masz podane normy są super, więc się nie zastanawiaj czy nie za niski ten progesteron.
Co do tarczycy to szkoda, że nie masz norm. Ja robiłam w diagnostyce i tam są takie normy (bo właśnie mam wyniki przed sobą):
TSH 0,350-4,940
FT3 1,71-3,71
FT4 0,70-1,48
Pewnie u Ciebie i tak mogą być nieco inne, ale kto wie...jakby czasem były takie same to wszystkie wyniki masz super! I z tego należy się cieszyć :-)

Annas81 napisz proszę coś więcej o tym Acardzie. Ja go łykam, 1xdziennie, do tego jeszcze Detralex 2x1.

ALe mnie dzisiaj mdłości męczą...wyjechałam na zakupy, ale szybko wróciłam bo bez sensu jest chodzenie w takim samopoczuciu.

Kasiu kochanie dopiero dziś doczytałam przytulam bardzo mocno i wierze w Was z całych sił , lekarze też się mylą, "wyśmienity" podobno profesor przekreślił szanse na życie mojego chrześniaka , stwierdził ,że nie urodzi sie żywy, fakt był maleńki ,ale silny i zdrowy jak rydz miał 8 w skali apgear tylko ktoś z góry podopowiedział mojej siostrze "uciekaj z tego szpitala" i dzięki Bogu tak zrobiła, ja wiem ,że nadzieja umiera ostatnia zobaczysz ,że wszystko sie ułoży.
Agatko ,a może to już ???? daj znać jak wizyta ja coś czuje ,że nasza Agatka wyląduje na porodówce i niedługo zobaczy swoją iskierke o jeja już mi sie łezka kręci.
Dziewczynki trzymam kciuki z wizyty i badanka, a co do staraczek to do dzieła laski niech sie ziemia zatrzęsie.
Karolciu jak jest w normie to jest ok i nie ma co gdybać , bądź dobrej myśli.
Ja sobie pozwoliłam na chwile zapomnienia i kupiłam sobie buciki
TRAMPKI _NA KOTURNIE_BE FASHION _BLACK GIRL_ r.39 (976214277) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
tylko moje mają czarne zapinanie, i kupiłam je w sklepie i to taniej niż na allegro bo na allegro z przesyłką wychodzi pi razy oko 61 a ja kupiłam za 59.99 niewielka różnica ,ale nie musze czekać na przesyłke tylko mam już buciki na święta ,a nawet imprezki już niedługo koniec postu ,a moja mama mnie zażyła powiedziała tak " no nastawiasz sie na wyszumienie i dyskoteki ,a jak sie okaże ,że właśnie teraz zaszłaś w ciaże?", a ja postawiłam wielkie oczy i zaczęłam sie macać po cycolach hi hi ,ale miała ze mnie polewke.
Dziś ide do ginekologa po recepte bo tablety wykupie po świętach , M powiedział ,że w święta musi wypić i koniec.

Witajcie dziewczęta!!!
Jestem tak zagoniona, że czasem nawet nie mam kiedy usiąść...
Jutro otwarcie...
Troszkę się denerwuję...
A oto mój sklep...
Skromny, ale to dopiero początek....

Vjolka trzymam kciuki za interes , napewno sie rozkręci , może nie od razu będzie rewelacja ,ale pomału napewno dacie rade , a macie jeszcze jakiś inny dochód w razie czego?

Witam drogie Panie!!!!

Nawet nie wiem co mam napisac...
Samo to ze tu jestem mowi za siebie:-(

NIestety teraz jestem juz po ciązy pozamacicznej:-(
17.03.2010 miałam laparoskopie i łyżeczkowanie:-(Bardzo to przezyłam ,myslałam ze za 2 razem bedzie mniej bolało , ale wcale tak nie jest!!!:wściekła/y:Poprzednią dzidzie tez stracilismy,ale była to ciaza obumarła i miałam sam zabieg łzeczkowania...

Nawet jeszcze nie wiem ile musimy odczekac ze staraniami...bo wizyte mam 19.04 i wtedy pewnie dowiem sie wiecej!!!
arazie wiem tylko tyle ze zostawili mi jajowód w ktorym była ciaza(lewy) i zrobili mi zrosty po poprzednim poronieniu!!!BO miałąm ich wiele.Wiec "mam nadzieje " ze to one były przyczynom naszych niepowodzen!!!:baffled:I comiesiecznego rozczarowania...

Mam nadzieje ze z Wami bedzie mi łatwiej dojsc do siebie:tak:
Pozdrawiam Was serdecznie...

kobietka22 to poszałas z trampeczkami :-)

V_jolka80 super sklepik:-) powodzenia na otwarciu bedzie goraco napewno :-p

suzi1 ojj zapalam swiatełko dla twojego aniołka [*] przykro mi bardzo. Ale nie mozna sie poddawac w końcu sie uda :tak:

reklama
Witajcie dziewczynki :-))
my jesteśmy nadal w dwupaku ale z dnia na dzień czuje się gorzej za tydzień w środę mam zdjęcie szewka i zaczynam się bać może się rozkręci i mała wyjdzie:-).
Mała się rusza , noce są masakryczne bo wstaje do kibelka co godzinę a czasem częściej:-(.
Normalnie kochane brakuje mi was niestety jeszcze nie mam neta w domu bo nikt go nie umie naprawić nawet informatyk z toy-i i nie wiem co mam zrobić.
ślemy wam ogromne buziaczki i trzymam za was wszystkie kciuki:-) jakby się coś działo u nas to dam wam znać.

wiola ja poroniłam w marcu tamtego roku a w lipcu zaszłam w ciążę i jestem w 37tygodniu , fakt nie było łatwo i pół roku leżałam plackiem ale jest warto i teraz czekamy na naszą księżniczkę:-)) więc głowa do góry:-)

Do góry