reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

witam Was nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie.
Mysza84 jeszcze raz gratuluję . ola** witam Cię Ja niewiele pisze bo jakoś jestem zakrecona i nie umie się połapać ale staram się czytać WAS. slodziutka_e ,Lilijanna wcześniej rozmawiałyśmy na temat cytomegalii i już wiem że to zarażenie było bardzo dawno i nie miało wpływu na ciążę i jej utratę. kasikz jak się czujesz i co u ciebie słychać no i dziękuję za rozmowę dużo mi dała
Mam pytanie naszą Julcię utraciliśmy w 24tc i nie znamy przyczyny zatrucia wewnątrzmacicznego jak długo muszę odczekać. Jeden kliniczny pan doktor powiedział że nie widzi żadnych przeciwwskazań i mamy zostawić to naturze bo ze mną jest wszystko ok. a drugi jego kolega mówi że te pół roku na pewno

Mama Julci 24tc 04-06.02.2010 światełko dla Wszystkich Aniołków
[*]

reklama
HEJ:)
wszystkie zafasolkowane niech duzo odpoczywaja i dbaja o siebie, to najwazniejsze:) Bardzo się ciesze i mocno Wam gratuluje:)))
Wszystkie pociagajace do lozek i wygrzewac sie, choroba nie lubi ciepla - tak mawia moja mama:)
Ja mam innego problema dzisiaj, bo chce wziac urlop macierzynski, taki skrocony,ktory nalezy mi sie, a w pracy wymagaja ode mnie glupie zaswiadczenie od lekarza, kiedy mialo miejsce cale zdarzenie...wczoraj bylam u ginka po to, ale zle mi to wypisal, gapa jedna (chyba go musze zmienic) i jeszcze raz musze isc...nie ma latwo w zyciu, tylko nie rozumiem po co im to, skoro w akcie wszystko napisane...to chyba tylko po to zeby utrudnic...
jeszcze raz Wam gratuluje i pozdrawiam cieplutko i wiosennie:) trzymajcie sie:)

Witam Was cieplutko
Ja dopiero wstałam jak zobaczyłam która godzina to nie mogłam uwierzyć.
Kasia myślę o Tobie ciągle Karolek jest silny i jeszcze tym wszystkim lekarzom pokarze.
Daaa super że na usg wszystko dobrze.
Ewela ale pięknie Ci mknie ten suwaczek
13x13 ty juz końcóweczkę masz to szybkiego bezbolesnego porodu życzę
Wszystkim bardzo dziękuję za gratulacje Kasiawd gratuluję

Witajcie dziewczyny!!

Kasiu powtórzę po dziewczynach, wiara czyni cuda, a lekarze to tylko ludzię są omylni, zobaczysz wszystko będzie dobrze.

Zjola ja też miałam zaśniad podejrzenie zaśniadu, beta po zabiegu prawie 20 tyś. spadała od marca do czerwca i od września dostaliśmy zielone światełko. Żadnych tabletek nie brałam.

Dziękuję wszystkim czekam za wynikami bety dziś po 16 do odbioru dam znać wieczorkiem.
Pozdrawiam

Moje aniołki:
Olek 11.11.2008
[*]

Mikołaj 23.03.2009
[*]

Michał 04.11.2009
[*]

Dziewczyny...mam wyniki...

TSH - 2,65 (normy 0,27-4,20)
FT3 - 3,55 (normy 2,57-4,43)
FT4 - 1,06 (normy 0,93-1,7)

prolaktyna - 14,88 (normy 4,79-23,00 )
progesteron - 11,04 (normy 1,7-27,00)
testosteron - 30,89 (normy 5-52)

Co o tym myślicie?
Progesteron nie powinien byc wyższy?
Błagam o interpretacje?

Ostatnia edycja:

Witam się i ja.
Tak szybciutko bo zaraz siostra ze siostrzeńcem u nas będą..

Czekamy dzisiaj na dobre wieści. Na wspaniałe wyniki i super wrażenia z wizyt u ginków. Niech fasolniki rosną a zielone światełka mnoża się w zaskakującym tempie.

karolka81 jak nie ma norm to trudno interpretować bo każde laborat ma inne wskaźniki. Ale poziom tsh wygląda na normę. Więc jest ok. Nie wiem jak się sprawa ma do ft3 i ft4. A wszystkie inne w normie wiec nie ma co gdybać.A jak uważa Twój ginek to już on Ci powie. Wygląda na to że jest ok. Tej wersji się trzymaj.

agas32 skad ginek wie że zakażenie było strasze? Co do czasu odczekania. Tak naprawdę nic nie da gwarancji że jak odczekasz dłużej to coś to zmieni na lepsze. Można się pokusić o stwierdzenie że natura wie co robi. Tylko właśnie żeby nie stwierdziła ze na ciąże jest za wcześnie i...
Najlepiej jak masz wątpliowści zasięgnać opini drugiego niezależnego ginka.

kasiawd czekamy a wieści...

zjola jak dla mnie to ten lekarz coś kręci. Koniecznie idź do drugiego i zasięgnij opini. Tak jak pisała Kasia przy zaśniadzie beta jest dużo wyższa i w ogóle "opieka" lekarzy, sprawdzanie bety co kilka dni jest inne.
Co do tabsów to przecież brać góra przez trzy miechy mozesz a póżniej się starać w najgorszym przypadku. A po odstawieniu anty ponoć szanse na ciąże wzrastają. Tak mówiła mi ginka.

Zmykam bo słysze małego urwiska jak idze..
Później zaglądne

reklama
Cześć kochane!
Dzisiaj zrobiłam drugą betę po tygodniu przerwy. Jutro odbieram wynik i idę do lekarza. Może w końcu dowiem się czegoś mądrego. Jak by co, to skonsultuję się jeszcze z innym ginekologiem.
Pozdrawiam was wszystkie i trzymam kciuki za dobre wyniki, owocne starania i cudowne rozwiązania :-D

Do góry