wiolka_1982
Fanka BB :)
kaska - trzymaj się Kochana! Już tyle przeszliście. Musisz wierzyć w Karolka to silny chłopak!!! Ja ciągle wierzę, że wszystko dobrze się skończy!!!Przytulam!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hmmm... jakby to powiedzieć, już zaczęliśmy Ale to tak niedawno od poronienia, poczekam do pierwszej @ i wtedy zacznę baczniej się obserwować. Do tego czasu próbujemy na chybił trafił oby za miesiąc okazało się, że jest główna wygrana&Ewcia - gratuluję "zielonego swiatełka"To kiedy zaczynacie??
ola potwierdzę to, co wszyscy Ci piszą - powtórz betę. Teraz już wiesz, że jesteś w ciąży, ale druga betka powie Ci wiele więcej - czy wszystko ładnie, prawidłowo się rozwija. z taką informacją jak pójdziesz do lekarza, będzie już wiele łatwiej mu prowadzić Twoją ciążę.dzieki Mysza zaraz przejrze .a jak to jest z tą betą? bo w tamtej ciąży ani razu nei robilam wiec nie wiem czy trzeba powtarzac czy nie?jak to jest dziewczyny?
znalazlam calkiem blisko wiec nastepnym razem tam podjade faktycznie.dzieki
Główka do góry. Niedługo to rodzinka i przyjaciele będą wybierać prezenciki dla Waszego maleństwawitajcie kochane :-)
weszlam i czytalalam....a tu tyle dobrych wiadomosci :-):-):-):-) graruluje maluszkow pod serduszkiem ale milo....
a my wczoraj z K kupilismy pierwsze rzeczy dla siostrzenicy K ktora sie urodzi na poczatku maja....juz moge normalnie rozmawiac z siostra M o malenkiej mam jeszcze slabe dni ale trzeba takie dni przetrwac...przykre bylo (nawet lezka mi poleciala w sklepie) bo dla dzidziusia siostry K kupilismy bluze taka malenka i butelke a dla naszych coreczek dwie swiateczne kaczuszki na grob :---(
ale to forum znow mnie przywarocilo do "normalnosci" bo po takich wspanialych wiadomosciach kazdy dol psychiczny sie zakopuje ;-)
pozdrawiam was kochane i trzymam za kazda kciuki:za badania-zeby wyniki byly dobre,za zielone-zeby zaswicilo szybko,za starania-by byly owocne,za fasolki-by rosly zdrowe i silne,za porody-niech beda szybkie,szczesliwie zakonczone i w miare bezbolesne ;-)
jestem z Tobą, trzymam kciuki, żeby to była fałszywa diagnoza. Pamiętaj, że wiara czyni cuda i Karolek z Twoją pomocą i miłością przezwycięży tę trudność. Poczekaj cierpliwie na następne konsultacje, napewno podejrzenia okażą się niesłuszne!! za to trzymam kciuki &&&&&witajcie kochane ja tylko na chwilkę chociaż chyba nie powinnam nic pisać żeby nie psuć dobrego nastroju
ale obiecałam że będe pisać po każdej wizycie
dziś byłam na kolejnej na którą namówił mnie gin żeby swoim kolegom pokazać jak to nerki Karola ładnie pracują niestety zamiast dobrych wieśći okazało się że moj synio ma podejrzenie zespołu Dandy-Walkera i powiększa mi się ilość wód płodowych co też nie jest dobre bo grozi mi wielowodzie
nie mam już sił
straciłam wiarę i mam wszystkiego dosyć
przepraszam że zepsułam dobry nastrój
wybaczcie
hihihi no może na swieta troche ich oszczedzimy
Ewcia, Lena no to jak już macie zielone światełka to do dzieła ,ale będą hardkory pewnie sąsiedzi nie będą mogli spać
zjolu przecież z ust żadnego lekarza nie padło hasło zaśniad, dobrze rozumiem? Myśle, że z badań histopat wyszłoby, że masz ten zaśniad!! Nie martw się na zapas, może po prostu u Ciebie po poronieniu trochę wolniej wszystko wraca do normy i stąd te tabsy - żeby organizm bezpiecznie wrócił do dawnego stanu!! Nie martw się na zapas.Cześć kochane!
Trzymam kciuki za wasze poczęte i oby zdrowo narodzone dzieciaczki!
Ja robiłam w tamtym tygodniu betę po zabiegu. Miałam podejrzenie o ciążę zaśniadową. W 3 tygodniu po zabiegu 38.60. Podwyższona. Czytałam, że niektóre kobitki mają wyniki po kilka tysięcy, więc byłam dobrej myśli, ale jak zadzwoniłam do mojego gina, to powiedział, że muszę przyjść do niego, bo musi mi przepisać tabletki antykoncepcyjne. Wiem ,że bezwzględną antykoncepcję stosuje się przy zaśniadzie. Jednak, jak poczytałam na różnych forach, to w moim wyniku histopatologicznym nie stwierdzono jednoznacznie zaśniadu tylko doczesną obumarłą i kosmki. Wizytę mam w środę i zdecydowałam się zrobić jeszcze jedną betę, żeby do lekarza pójść z dwoma wynikami. Może beta będzie spadać i nie przepisze mi tych piguł. Bardzo chcieliśmy się jak najszybciej starać o dzidziusia (tak za 3 miesiące), ale teraz jestem w strachu. Jak by co to pójdę chyba jeszcze do kogoś innego na konsultację. Z tym zaśniadem to kompletna klapa, bo najwcześniej można się starać dopiero po roku! :-(
Tlą się we mnie jeszcze resztki nadziei ale są mizerne.
Najgorsze, że zaszłyśmy w ciążę jednocześnie z koleżanką i ciężko mi teraz gdy się z nią spotykam, bo miałyśmy plany, jak to razem będziemy chować nasze dzieci a tu nici z tego. Ciężko mi będzie, gdy już urodzi się jej dzidziuś a ja może już nigdy nie będę miała więcej dzieci.
No dobra koniec tego, bo Was Wszystkie zdołuję.
Pozdrowionka
Tulipanku, trzymam kciuki.... cóż tu więcej komentowaćWitam! Dawno mnie tu było...ale ku mojemu zaskoczeniu TYLE NOWYCH FASOLEK - dziewczynki bardzo, bardzo gratuluje i z acałego serucha przytulam i życzę, żeby wszystko było ok!!! No i dziękuję...za nadzieję, bo dzięki WASZYM fasolkom ja wierzę, że każdej z nas się uda
Zjola, kochana nie smutaj się, będziesz miec dzieciaczki i to pod dostatkiem:-) Tego Ci życze i trzymam kciuki, żeby było OK i żeby złe myśli omijały CIę szerokim łukiem... I nie tylko Ciebie, kazdą z nas!!!
A ja już po pierwszej @ zielone światełko jest, więc...
Pozdrawiam
Hehe niewyspana to Ty dopiero będziesz :-):-) Współczuję choróbska, ale i tak najważniejsze, że dzidzia ma się dobrze ;-)Cześć Kochane!
Wita Was zdechlak, po pierwsze zasmarkany, po drugie niewyspany, czyli ja ;-)
Nos przytkany, od czasu do czasu jak sobie kichnę, to mam wrażenie, że mi płuca z klatki piersiowej wyskoczą (a do tego zaraz muszę się do dentysty zbierać), do tego jak się obudziłam w nocy do wc to potem nie mogłam zasnąć, więc nie wiem ile w sumie tej nocy przespałam, ale za dużo to nie było.
Wczoraj byłam na wizycie. Tak jak mi się wydawało, wyniki testu obciążenia glukozą są ok. Z macania wynika, że szyjka trzyma się dobrze Macica wystaje nad pępek 4 palce. Najciekawsze jest to, że lekarka przez macanie od spodu stwierdziła, że ludzik jest ułożony główkowo - że też takie rzeczy można tamtędy wybadać. PRzed następną wizytą (19.04) mam zrobić usg.
Dobrze że mnie usprawiedliwiłaś :-) bo ja mogłabym z łóżka nie wstawać... ;-)Mysza pamietam ten sen ,normalnie ciagle spac mi sie chcialo,ale jak wkroczysz juz w 2trymestr to od razu to zanika,takze spij kochana ile wlezie[/FONT][/COLOR]