reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

dzieki Mysza zaraz przejrze .a jak to jest z tą betą? bo w tamtej ciąży ani razu nei robilam wiec nie wiem czy trzeba powtarzac czy nie?jak to jest dziewczyny?

znalazlam calkiem blisko wiec nastepnym razem tam podjade faktycznie.dzieki :)

Ostatnia edycja:
reklama
dzieki Mysza zaraz przejrze .a jak to jest z tą betą? bo w tamtej ciąży ani razu nei robilam wiec nie wiem czy trzeba powtarzac czy nie?jak to jest dziewcyzny?

Je też nie robiłam, ale wiem, ze trzeba powtórzyć po 2-3 dniach...i powinna przyrastać odpowiednią ilośc jednostek....wtedy wiadomo, że jest ok.

ola**, niucha, kasiawd gratuluję !!!! Życzę spokojnych 9 miesięcy :-):-):-)

agapa witaj :-)

wiem że rzadko tu zaglądam... ale śledzę co sie dzieje... :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

życzę Wami miłego wieczorku dziewczyny :-)

13X13 jej... tuż tuż :-):-)

Ola** bętę powinno się powtórzyć żeby zobaczyć czy ładnie przyrasta.

Mój ginek mi powiedział że po 48h powinnien być przyrost o min 75% (u mnie było 170%).
Dzięki becie, jak ładnie rośnie, możemy też wykluczyć ciążę pozamaciczną i sprawdzić czy ciąża dobrze się rozwija. I od razu informuje mniej więcej w którym jesteś tygodniu.

Fajnie że masz blisko sibie diagnostykę. Dowiedz się czy jest tam od razu laboratorium, ale nawet jakby nie było to wyniki będą na drugi dzień.

Jednak aby sprawdzić przyrost bety należy wykonać drugie badanie w tym samym laboratorium.

jujka - witaj wśród nas. Zostań z nami!Mocno przytulam!

karolcia81 - i kiedy masz wyniki hormonów. Trzymam kciuki, żeby były ok!Masz rację to bedzie nasz rok:)

ola:*
- to po cichutku gratuluję i trzymam kciuki za betkę!!!:)

Anetha - po to tu jesteśmy..żeby się wspierać..żeby razem płakać gdy smutno i cieszyc się z dobrych wieści!

LucyF - to mama leniuszek a nie dzidziuś:)

kaira - trzymaj się Kochana!!!Nie możesz tracić nadziei!!!

ewela28 - kuruj się Kochana!

niucha79 - gratuluje. Super, że wszystko OK. I napewno za 2 tyg usłyszysz serduszko:)

kasiawd - Tobie też gratuluję i kciuki trzymam:)

mysza - super, że weekend udany:)Jak juz teraz zaczynasz zakupy, to gdzie Ty wszystko pomieścisz do 9 m-ca:):):)

just - ale mknie Ci suwaczek. A Ty jak sie czujesz?

kazikz - Ciebie też witam i pytam jak się czujesz?:)

daaa - super wieści:):):)

słodziutka - witaj:)Ciesze się, że znowu częściej tu zaglądasz i piszesz!

Agatka - Ty juz spakowana na porodówkę?:)

&Ewcia - gratuluję "zielonego swiatełka":)To kiedy zaczynacie??

lena77 - Tobie też gratuluje zielonego swiatełka;)

czarna76 - witaj:)

agapa - witaj. dzięki za Twoje słowa. I garuluje ślicznej córeczki:)

anetka83 - witaj!

Ale dziś dzień. Aż sie buzia sama śmieje:) Tyle nowych fasolek:)

A ja jeszcze jutro do pracy i wolne aż do świąt:)

Miłego wieczorku:)

tyle wiem to podpowiem : bete robi się ponownie po 48godz ( jak robiłas w pon to teraz w środę) ma przyrosnąć o ok 66% wtedy jest GIT a jak więcej przrosnie to jeszcze lepiej

Ostatnia edycja:
witajcie kochane :-)
weszlam i czytalalam....a tu tyle dobrych wiadomosci :-):-):-):-) graruluje maluszkow pod serduszkiem :tak: ale milo....
a my wczoraj z K kupilismy pierwsze rzeczy dla siostrzenicy K ktora sie urodzi na poczatku maja....juz moge normalnie rozmawiac z siostra M o malenkiej :tak: mam jeszcze slabe dni ale trzeba takie dni przetrwac...przykre bylo (nawet lezka mi poleciala w sklepie) bo dla dzidziusia siostry K kupilismy bluze taka malenka i butelke a dla naszych coreczek dwie swiateczne kaczuszki na grob :-:)-:)-(
ale to forum znow mnie przywarocilo do "normalnosci" bo po takich wspanialych wiadomosciach kazdy dol psychiczny sie zakopuje ;-)
pozdrawiam was kochane i trzymam za kazda kciuki:za badania-zeby wyniki byly dobre,za zielone-zeby zaswicilo szybko,za starania-by byly owocne,za fasolki-by rosly zdrowe i silne,za porody-niech beda szybkie,szczesliwie zakonczone i w miare bezbolesne ;-)

witajcie kochane ja tylko na chwilkę chociaż chyba nie powinnam nic pisać żeby nie psuć dobrego nastroju
ale obiecałam że będe pisać po każdej wizycie
dziś byłam na kolejnej na którą namówił mnie gin żeby swoim kolegom pokazać jak to nerki Karola ładnie pracują niestety zamiast dobrych wieśći okazało się że moj synio ma podejrzenie zespołu Dandy-Walkera i powiększa mi się ilość wód płodowych co też nie jest dobre bo grozi mi wielowodzie
nie mam już sił
straciłam wiarę i mam wszystkiego dosyć
przepraszam że zepsułam dobry nastrój
wybaczcie

Kasiu no co Ty, nie przepraszaj. Nie jesteśmy tutaj, żeby się tylko cieszyć, ale przede wszystkim, żeby się wspierać. Nie wiem, co Ci mogę napisać. Przeszliście już tak wiele, ze może to fałszywy alarm. Dlaczego lekarze podejrzewają ten zespół. Czytałam trochę na ten temat, ale nie wiem jak to się ma do Karolka. Trzymaj się kochana, jesteśmy z Tobą. Przytulam.

reklama
Anetha - głowa do góry kochana bez dołków będzie dobrze zasieci śłońce dla kazdej z nas zobaczysz:tak:
Jujka - przytulam i zapalam światełko dla twojego Aniołka (*) musisz być teraz silna i wierzyć jak my wszystkie bo będzie dobrze ,będzie nam dane tulić nasze maleństwa, można na to patrzeć we wszelaki sposób, jesteśmy wyjątkowe bo dla nas dziecko to nie będzie zwykłe 9 miesięcy , to będzie cud , przeżyjemy to bardziej intensywnie niż inne kobiety, będzie strach może nawet łzy,ale będzie szczęście będą łzy radości , będziemy sięgały nieba na każdej wizycie i pozytywnym słowie , przy narodzinach będziemy sie czuły tak jakbyśmy złapały Pana Boga za nogi;-):tak:.
Ja zaszłam w ciąże tuż przed wizytą w Licheniu ,ja poprostu wiem ,że od tamtej pory miałam kłopot z pęcherzem od tego właśnie dnia pewnie wtedy złapałam ureaplasme być może w publicznej toalecie w Licheniu jestem pewna ,że Bóg miał jakiś cel ,że wiedział co robi nie wiem czemu i dlaczego tak sie stało, ale udźwignęłam swój krzyż i go niose i wierze głęboko ,że spotka mnie za to nagroda jak nas wszystkie, w postaci upragnionego dziecka.
EwelinaK - Przykro mi ,że ta @ przylazła, kochana nie starajcie sie ,ale też nie przeszkadzajcie małym żołnieżykom w dotarciu do celu;-), uda sie musi.
Ola, Niucha,Kasiawd , dziewczynki gratuluje ściskam kciuki no i przytulam cieplutko.
Lucyf ja dziś byłam na zakupach masakra,ale już mam wiekszość za sobą nie musze znosić tłoku i ściaku no może poza sklepem mięsnym bo tylko mięsko musze kupić jeszcze.
Kaira kochana przytulam cie bardzo mocno nie wiem co więcej powiedzieć.:-:)-:)-:)-(
Ewela kuruj sie kochana rutinosakorbin i do wyrka.
Daa trzymam kciuki za usg.
Ewcia, Lena no to jak już macie zielone światełka to do dzieła ,ale będą hardkory pewnie sąsiedzi nie będą mogli spać:-D:-D:-D:-D:-D
Agapa witaj dziękujemy za ciepłe słowa koniecznie zaglądaj
Edytko dziękuje ci za pocieszenie mam nadzieje ,że jak najszybciej będziemy mieli to leczenie za sobą i ,że sie uda, mam nadzieje ,że już wróciłaś do całkowitej formy i to przesilenie wiosenne sie kiedyś skończy bo mam dość chodze jak śnięta.A co do lekarza o ,którym piszesz to wole sie nie wypowiadać , a jeśli już to raczej na pw wole bo mało do tragedii nie doszło przez tego pana.

Do góry