reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ona nie odbiera, ale często sama później oddzwania jakby mieszkała bliżej no i w każdy dzień a tylko w soboty i niedzielę urzęduje sobie więc poczekam jak oddzwoni.
Ale tak to wygląda jak wtedy jak poroniłam;//kapie wogóle mnie to przeraża teraz każda krew wszystko kojarzy mi się z jednym;/
Mysza jeszcze raz Ci gratuluję:)normalnie jeszcze nie słyszałam tutaj na forum, albo jeszcze się nie spotkałam żeby ktoś tak szybciutko się zafasolkował:) noo świetnie:****
Kurdę ja dostałam @ po 22 dniu i po zabiegu ja nie wiem jak później mam liczyć moje owulacje;(nigdy nie umiałam, ale zawsze patrzałam na kalendarze i tylko raz tak naprawdę trafiła mi się owulacja jak z tego kalendarza dni płodnych.
A Tym bardziej jak okres zawsze miałam różnie co 34,32,i raz 28 dni co wtedy później zaszłam.

reklama
19 stycznia miałam zabieg 10lutego pierwsza @ po zabiegu i 3marca dostałam @ czyli 2 po zabiegu tylko ona trwa już 9dni i jest strasznie taka, że jak idę siusiu to na koniec sikania wszystko ze mnie wyklatuje jakby z kranu;/ no i tyle żeby była dni?

Witam Was dzisiaj Mysza Gratuluję:)
Pomożcie od 3 do dziś i nie wiem ile to będzie trwało mam okres;/////////matko tak długo po zabiegu miałam normalnie kilka dni, to już 2@ po zabiegu i od 3 ja nie wiem co się dzieje??To bardzo długo
Marc, u mnie miesiączki po zabiegu były właściwie takie jak przed, tylko brzuch nie bolał, i pierwsza była bez skrzepów. Jeśli Twoja trwa od 3.03 i ciągle jest to krwawienie, a nie plamienie brudzenie to myślę, że warto byłoby to skonsultować z ginem.

Mysza, super betka :-)

Gosiu, no co Ty, my dalej kciukasy trzymamy, właśnie za ten dziś rozpoczęty cykl :tak:

Byliśmy w sklepie rzucić okiem na wózki, łożeczka, ubranka itp. I w końcu stanęło na niczym, po prostu powala mnie ilość. Jedno proste łożeczko wcześniej wypatrzyłam w necie, i pewnie je zakupię i to właśnie przez neta, a odbierze się w klepie, tak samo mam już upatrzonego sprzedawcę bodziaków, spiochów itp. i pewnie tam trochę braki w garderobie uzupełnię, a do tego okazało się, że dosłownie za blokiem mam sklep z dzieciowymi ciuszkami, który ma też stronkę nternetową. Tylko zostanie dylemat z pojazdem dla dzidziusia

pozdrawiam serdecznie :-)

19 stycznia miałam zabieg 10lutego pierwsza @ po zabiegu i 3marca dostałam @ czyli 2 po zabiegu tylko ona trwa już 9dni i jest strasznie taka, że jak idę siusiu to na koniec sikania wszystko ze mnie wyklatuje jakby z kranu;/ no i tyle żeby była dni?

Jeśli masz tak długo i mocno krwawisz to może jednak udaj sie do gina, bo może źle ci wyczyścili podczas łyżeczkowania

A byłaś już może na kontroli u gina po zabiegu?

Ostatnia edycja:
Witam

kaska- dzieki za info! A jak Ty się czujesz? Karolek męczy kopniaczkami?:)

kobietka22
- po to tu jesteśmy, zeby sie wzajemnie wspierać!!!Trzymam kciuki żeby ten lekarz pomógł Twojemu tacie.

Agniesia82 - myśle że zmiana klimatu może mieć wpływ na Twoją @.

karola - ciesze się że się odezwałaś bo sie martwiłam! Dobrze, że sie trzymasz..jeszcze troszkę i Zuzia będzie z Wami!!!

lilijanna - paca mnie tak nie męczy jak dojazdy do niej..a szczególnie powroty, bo korki straszne i tak sie telepie ten autobus..ale jakoś jeszcze trochę muszę wytrzymać!:)A Ty jak się czujesz??

marc - tak może niestety chyba być.. moja pierwsza @ po zabiegu trwała 15 dni!!!I lało się ze mnie jak z kranu!Druga 7 albo 8, dopiero 3 była w miarę normalna..

GosiaLew - przykro mi że @ jednak przyszedł:( I mam nadzieję, że w następnym cyklu już się nie pojawi!

ola:* mam nadzieję że po tych proszkach wszystko Ci sie unormuje!

Mysza - piękna betka:)Gratuluję i spokojnych 8 m-c:)

tulipanek1208 - gratuluje zielonego światełka:)Super wieści!!!!

just - zazdroszczę Ci tych zakupowych dylematów:)

She
- i jak po wizycie????

Dobrze że już jutro piątek!!!:)

Miłego wieczorku życzę!

ja po łyżeczkowaniu normalnie chodzę na kontrolę i wszystko Ok, ale może się coś się poprzestawiało.

Jestem Dziewczyny.

Dziękuję za kciuki!

Lekarz super. Młody, z poczuciem humoru, tak prowadzący wizytę, że zupełnie zapomniałam o zdenerwowaniu i skrępowaniu. Ponieważ nie mógł być ze mną dziś mój M, zawiózł mnie mój Tata. A lekarz jakby nigdy nic, zapytał czy przyjechałam sama czy z kimś. Jak dowiedział się, że z Tatą, odpowiedział, że Dziadek musi zobaczyć koniecznie to Maleństwo i zaprosił nieco zaskoczonego mojego Tatę do środka :-) Zobaczyć Jego minę - BEZCENNE :-)

Szyjka ok. Łożysko powędrowało po tylnej ścianie do góry, więc zakaz przytualnek przestał obowiązywać.

Od ostatniej wizyty przybyło mi tylko +0,5kg. Wow... Byłam w szoku, bo na początku +0,5 notowałam co 2 tyg. A tu minęło 1,5 m-ca... Liczyłam na to, że już będę po 7 z przodu, a tu zaskok :-)

Elevit mam zamienić na Feminatal DHA i brać go co drugi dzień (tabletka+kapsułka).

Rutinoscorbin mogę łykać jak najbardziej. Flegaminę też. Natomiast mój obecny gin nie jest zwolennikiem tego syropu, o którym pisałam kilka postów wcześniej. Więc sobie go odpuszczę.

Na coraz boleśniejsze wieczorne skórcze łydek Aspargin 2x1.

Kolejna wizyta 8/04 na 16.45. Połówkowe. Na nią mam zrobić morfologię, ogólny mocz i badania tarczycowe.

Maleństwo ma 271g, serduszko bije. Ma 2 rączki, 2 nóżki, słodkie paluszki, piękny brzuszek i kręgosłup. Lekarz stwierdził, że wszystko jak na ten etap ciąży jest w idealnym porządku :-)

Na pierwsze ruchy mam czas jeszcze ok. 2 tygodni.

Z całych tych wrażeń zapomniałam się go zapytać, czy po tym usg zmienił się znów wiek ciąży, a jak tak to o ile i na kiedy znów przesunął się termin.

No i najważniejsza informacja: spełniło się moje marzenie... Aż nie mogę uwierzyć!

MOGĘ KUPOWAĆ SUKIENKI !!!!!!!!!!!!

Jutro wkleję jakąś fotkę :-)

Mam nadzieję, że moja Córusia nie postanowi zrobić nam psikusa i za jakiś czas jednak nie okaże się Synkiem... :-)

Mysza no to jeszcze raz gratuluję! Spokojnych ciążowych miesięcy :-) Ciesz się nimi, bo one tak szybko uciekają...

GosiaLew no szkoda... Ale starania też mogą być miłe, więc do dzieła jak sobie już wredota polezie :-) I marudź nam ile chcesz. Oczekiwanie na 2 kreseczki u kolejnej z nas to też fajne zajęcie :-)

Pati.b witaj. Co u Ciebie Kochana?

She ale kazałaś na siebie czekać :-)

GRATULUJĘ CÓRUNI !!! Ale cudowna wiadomość !!!

Świetnie że ginek fajny i konkretny. Jeszcze raz gratuluję małej królewny :-)

reklama
Dzięki Mysza. Trochę to trwało, bo musiałam dojść do siebie :-)

Córcia mnie cieszy, a mój pies mnie martwi. Jak mnie nie było wymiotował. A teraz ciągle śpi i ma ciepły nosek. Jak mu do jutra nie przejdzie czeka mnie wizyta u weta :-(

Ostatnia edycja:
Do góry