reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wiem, że czasu nie cofnę jednak okropie się z tym czuje...ale trudno musze przeżyć! Zastanawiam się tylko jak długo będzie trwało leczenie (mam nadzieję, że antybiotyk ok 7-10 dni a później wymaz i wyniki po 4-5 dniach), jak długo musimy czekać na czas do nowych starań? Może jeszcze zdążę to zrobić przed kolejną owu, bo po zabiegu (2,5 tyg) jeszcze nie miałam @, ale mam wrażenie, że pierwszy raz w życiu zaobserwowałam u siebie objawy OWU, więc książkowao za ok 14 dni powinnam mieć @... to może zdążę z tym leczeniem do następnej OWU? Tak bardzo bym chciała zacząć już od następnego miesiąca...

Wiem, doskonale rozumiem. Wiesz ja bardzo podobnie do Ciebie dowiedzialam sie o moim gronku i tez tak licze ze wyniki uda mi sie zrobic akurat przed sama owulacja po pierwszej @, u mnie to bylo 2 tyg antybiotyku (a właściwie to nie antybiotyk, tylko dziala jak antybiotyk) dwa tyg odczekac przed badaniem i jeszcze 4-5dni na wyniki, ja nie mam pojecia kiedy przyjdzie moja @, dzis 33dc i ani sladu... ja licze ze jakos kolo 42dc sie pojawi a jesli tak to akurat pieknie zdaze z badankami i o ile wyniki pozowola to zaczynamy staranka. W sumie jak rozmawialam z moim ginkiem przez tel to mowil ze po tych badaniach jak bedzie ok to mozemy juz zaczynac. Troche sie martwie bo bactrim- lek ktory biore hamuje synteze kwasu foliowego wiec moge miec niedobor ale z drugiej strony lykam codziennie witaminy i ok 0,8mg kwasu foliowgo (mimo ze to dawka stosowana w ciąży to i tak mała bo przy nidoborach kwasu foliowego podaje sie dawki rzedu 5-8mg) ale dzis sobie jeszcze zamowilam sam kwas foliowy to się będę nim objadać :D

reklama
Witaj kochana:*
Ja powiem tak, że jak mówisz tęskni się i będzie się tęsknić za Naszymi dziecinkami.
Ja miałam inaczej jestem jeszcze młodą osobą i oprócz rodziców,mojego ex bo nie był odpowiednim facetem,najlepszym przyjacielem no i kuzynki i rodziny nikt nie wiedział, że byłam w ciąży,ale Oni właśnie wiedzieli, że poroniłam i tak naprawdę oprócz rodziców i najlepszego przyjaciela nikt nie zwracał uwagi tak jakby nic się nie stało.Przez to wszystko przechodziłam ja i Oni w 3..Właśnie wtedy przekonałam się jacy są naprawdę inni.
Ja jak byłam w ciąży mój ex mężczyzna gdy wyymiotowałam nie był przy mnie, ani na chwilę dużo w moim życiu się zmieniło dużo z przeszłości rzeczy powróciło może tak musiało być, ale dziś mam kochającą osobę przy moim boku i właśnie to mój najlepszy przyjaciel którego kocham nad życie, ale dziecię planujemy może za kilka lat jak na razie te wszystkie rany,strata przerosło mnie i nawet jeśli to nie wiem czy jestem gotowa psychicznie czy to jest właściwy moment czy mogę beż żadnych konsekwencji mam jakiś w sobie STOP-jakąś blokadę może mi to przejdzie szybko może i nie.
Ale u mnie po tym wszystkim zachowywali się normalnie w sensie było minęło jak powiedziałaś musimy żyć dalej i teraz tego nikt nie wspomina oprócz mnie samej kiedy płaczę,kiedy wspominam kiedy czytam inne mamy przyszłe teraźniejsze..

dwa razy mi sie ten sam post wkleil, nie wiem dlaczego wiec ten drugi edytuje :)

Ja nawet nie wiem jaką dawkę kwasu foliowego zjadam:) taki osiółek ze mnie...ale jak kupowałam to mówiłam, że to tak profilaktycznie chcę brać... Ale jutro to sprawdzę i się poprawię:) Trzymam kciuki za Ciebie i za siebie żeby się nam te wyniki poukładały i żebyśmy wystartowały zrdowiutkie...:)

czesc dziewczynki co tam u was? dawno nei zagladalam. widze,ze w dobrym momencie weszlam... MYSZA GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
u mnie nijak ...tablety na wywolanie @. wyniki hormonów wskazują na pcos. pop tej jak przyjdzie za jakeis 17dni najpewniej czekamy an nastepna i zobaczymy co dalej.

Witam ponownie

Mysza84, beta ładna i nie ma znaczenia o której godzinie się robi. Ja kupiłam clearblue właśnie w Superpharm za 15,99 z 39 promocja była, przynajmniej w Gdańsku tak jest.

Testa jeszcze nie robiłam, plamienie się utrzymuje skąpe, nie wiem czy rozwinie się dalej z tego@, jak coś to sobie rano test zrobię

Ja nawet nie wiem jaką dawkę kwasu foliowego zjadam:) taki osiółek ze mnie...ale jak kupowałam to mówiłam, że to tak profilaktycznie chcę brać... Ale jutro to sprawdzę i się poprawię:) Trzymam kciuki za Ciebie i za siebie żeby się nam te wyniki poukładały i żebyśmy wystartowały zrdowiutkie...:)

Tulipanku, napewno sobie poradzimy z tymi bakteriami, pozbędziemy się ich i będzie dobrze. Ja również trzymam mocno kciuki za Ciebie i za siebie tez zeby leczenie dalo szybko rezultat i żebyśmy mogły rozpocząć staranka już po pierwszej @. A jeśli chodzi o dawkę kwasu foliowego to jeśli bierzesz profilaktycznie to pewnie jest to 0,2mg (200mcg) albo 0,4mg (400mcg), w ciąży bierze się 0,8mg (800mcg).

Cześć Ola, dawno Cie nie było, fajnie że się odezwałaś. Pozdrawiam.

Mysza GRATULUJE betki!! :-) Czekam z niecierpliwością na relacje od ginka, Ty wiesz że ja się Twoją ciążą chyba bardziej ciesze niż ciążą koleżanki :)

Gosiu, mam nadzieje że to jednak nie @ i że jutro będą 2 || ! 3mam &&&

Ostatnia edycja:
Gosia testuje trzymam kciuki!!!
katkaaa nie zagladalam, bo musialam sie troche oderwac . 52dni wredoty nie ma.dzis duphaston dostalam mam brac przez 10dni .zalamana jestem ogolnie:(
ale widzę,ze tu same dobre wiesci:)
kasiu ciesze sie,ze wszystko zmeirza w prawidlowym kierunku.
Daaa widze,ze juz tez ok.uff..

ola, ja to ciekawa jestem ile bede na moja @ czekac... bardzo bym chciala zeby za tydzien jakos juz przyszla ale tak naprawde to obawiam sie o to kiedy przyjdzie. Nie zamartwiaj się, teraz napewno juz @ przyjdzie! 3mam kciuki zeby jak najszybciej

reklama
gin powiedziala ,ze jak odstawie po 10 dniach to po kolejnych 7miu powinna przyjsc. zla jestem bo myslalam,ze uda mi sie zostac mamusią 2010 a tu lipa jak widzę:( przeprawy z @ sie zaczynają. miewalam rozchwiane przed ciążą,ale nigdy nie trzeba było wywoływać. i nie wiem jak one dalej będą wyglądać:(
katkaa a Ty ile czekasz? ja pierwszą dostałam po 42dniach i podobno to ok

Do góry