reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

witam :)

Ola i tak trzymać! :)

Syla dobrze, że @ przyszła :) rozkręciła się?

Iwonka to mam nadzieję, że z pracą się uspokoi i będziesz mogła niedługo pojechać odpocząć :)

Kobietka hehe no to gin sie naprodukuje :p

a mi organizm oszalał :/ mierzę sobie temp i zapisuję na 28dni i zawsze miałam po owu skok z ok 36,3 do 36,8[37]*C
dziś 23dc a ja mam 36,5*C "skoczyło" o 2 kreski... fakt że przez wyjazd nie mierzyłam, ale znam swój org i wiem że jak skończyłam pomiar 17dc i było 36,3 to zaraz powinna przyjść owu [ok19dc] i temp wahać się w granicach 37*C [czasem nawet powyżej] a tu takie cyrki... ciekawe co będzie dalej...
jak dla mnie to mogłaby urosnąć i nie spadać przez dłuuugi okres czasu :p

reklama
hej dziewuszki -no wczoraj się zdenerwowałam...
Od 3 dni maleńka tak dawała czadu ze byłam już wykończona... ale wczoraj skojarzyłam to ze stosowaniem kremu na brzuch nowego... mój z witA się skończył (zwykły krem) więc w aptece poprosiłam o jakąś maść nawilżającą -pani stwierdziła ze będzie za słaba:eek: no ok i dała mi krem z Eris na rozstępy -tylko że wczoraj na kwietniówkach dziewczyna mnie oświeciła że on jest z kofeiną -na opakowaniu nie jest napisane:wściekła/y: a ta może przenikac do brzuszka i drażnic małą...

Wczoraj krem odstawiłam -mała padła o 20 i o 5 dopiero się obudziła -moja biedna malutka iskierka musiała być tak wyczerpana tymi harcami i w końcu mogła się wyspać:baffled: durna matka... jako ze ja w ciąży kawy nie pije i kremów tego typu nie stosowałam... może i to za silne dla niej... ech

Lucy no tak to jest -dla mnie każde plamienie jest alarmujące i nawet jeśli to jest "może" normalne wolę usłyszeć od lekarza niż gdybać. A jak Ty się czujesz?? widze piękny suwaczek:-)

Daaa hahahaha noooo rośnie kruszynka -to już teraz bez dygania do przodu;-)

Kobietka zapytaj, dowiedz sie -mi sie wydaje że powinni coś takiego robic -a przynajmniej pobierać materiał do badań:tak: i jak u gina??

Karola322 no spa to nie na drętwienia i skurcze -no chyba ze brzucho Ci twardnieje. Co do puchnięć i palców jak parówki też to mam ale mam też mega masażera w domu:-D więc S mnie miętoli a ja odpływam na białą salę i jest ok;-)

Ola** daj znać co u ginka no i jeśli bierzesz się za siebie to rozsądnie i z głową tak? żebyś sobie hormonów nie rozjechała i krzywdy nie zrobiła -no i dobrze domek dla malucha przygotowała -a nie głodówki jakieś NO!!:-p

Mysza84 hmmm no idź do gina i niech zobaczy -mi się wydaje ze się tam jajeczka robia:-p

Neferet uuuuu jak fajowo -odpoczęłaś -ja mogę tylko powspominać ciepłe źródełka:-)

Syla11 ja chyba też miałam słabę @ za to meeeega długą:sorry2:

Iwonka25 -przemyślenia prosze tutaj:tak: a nie samej gdzieś tam daleko

Anetka83
to samo pytanie zadał mi S po wejściu do domu
-przeczytałaś bajeczkę?
-nie mamy bajeczek...
-z netu mogłaś dziecku ściągnąć!!
:confused: teoretycznie mogłam....

Ilonka26 kciuki zaciśnięte, czekam na wieści z wizyty

OlaPM lecz się kobieto:tak:

EwelinaK po prostu testa zrób -bo jak go zrobisz to @ przyjdzie jak to nie dzidziuś -to już taka kolej rzeczy ze zawsze po teście przychodzi:confused:

No uciekam i czekam na wieści z wizyt:tak:

hej Dziewczynki!

zanim zabiorę się za odpisywanie na Wasze posty to Wam napiszę jak wczoraj rozeźliłam swojego ludzika ;-) wieczorkiem położyłam się na plecach z prostymi nogami, ależ mu musiało to nie pasować, bo zaczął się tak tłuc jak nigdy wcześniej :-D w efekcie po minucie trzeba było się przeturlać na boczek ;-)
wszędzie piszą, że ciśnienie na pęcherz jest w pierwszym i trzecim trymestrze, bo wtedy macica jest nisko i uciska, a u mnie jak to u odmieńca, teraz w drugim trymstrze dopadło latanie do kibelka co chwila na 2 kropelki:sorry:

milutkiego dnia :-)

Agatko kofeina w kremach w ciąży jest niewskazana pewnie z takich powodów jakie nam napisałaś :) Szkoda tylko, ze kobieta w aptece tego nie wiedziała
Relacja z wizyty będzie, chyba ze nie będzie co pisać

Just, ale ty drażnisz dzieciątko :)

Ola PM trzymam kciuki, zeby wszystko wyszło na prostą :) i kuruj się

Kobietka
napisz nam co i jak po wizycie, a pytań to i ja mam 100 więc spokojnie to chyba normalne :)

Witam,
Pół ranka spędziłam na telefonie dziś i zaraz muszę iśc do pracy, dzwoniłam do Poznania w sprawie babci, potem do mamy i babci (bo babcia troszkę się boi poddać zabiegowi, ale najpierw musi mieć opinię od kardiologa czy w ogóle ją poddadzą narkozie i takie tam inne perypetie, ale już się uspokoiło i dalej babcia będzie się badać).

Just to chyba nie przypadłość jak u odmieńca mi się wydaję, ze to normalne u kobiet w ciąży, że tak się lata do kibelka.

Agata a to był Eris Pharmaceris czy Eris Eris. Aż muszę sprawdzić czy tam jest kofeina, bo mi się wierzyć nie chce (w składzie musza podać). A zresztą skoro stosowałaś maść tylko i nie masz rozstępów to znaczy, że nie masz do tego przypadłości i masz dość elastyczną skórę, ach te farmaceutki to się na kosmetykach nie znają w ogóle - dwa lata byłam konsultantką i dermokosmetyki też sprzedawałam wiec trochę się znam i na pewno nie wciskałam kobietom w ciązy byle czego.

Czesc dziewczynki.
U nas wszystko dobrze.Mala wlasnie zasnela to wlaczylam na chwile komputerek.
Dzis mi przespala cala noc...Jadla wczoraj po 19,zasnela po 22 i obudzila sie rano po 7:-)
Jutro mamy wizyte u lekarza.
Buziaki i milego dnia

Kasia trzymam kciuki -czekam na wieści -dobrze ze już się uspokoił organizm:tak:

Dziewczynki to był Eris Pharmaceris -on jest dla kobiet w ciąży i ma nawet atest Instytutu Matki i dziecka!!! tam na opakowaniu jest napisane -witamina, kwas foliowy pierdoły -a na necie ze dodają jeszcze substancje tj kofeina:crazy:

Agnieszko super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Czesc Agatko.Jak sie czujesz?
No malej sie czasem zdarza tyle godzinek przespac a czasem budzi sie w nocy na jedzonko...To zalezy...
W kazdym razie moge teraz powiedziec,ze sie wysypiam bo na poczatku to byla katastrofa...

Do góry