reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam
Dziewczyny
Ja teraz mam kupe problemow szz ta moja praca dylematy.Dlaczego tak jest ze ja sie wali to wszystko na raz nie wytrzymuje juz:-:)-(
Dzisiaj mam wizyte u lekarza moje @ nie przyszla plamienia ustaly a dzis 28 dc od zabiegu wiec cos nie tak tam jest:-(
Przepraszam ze nie wszystkim odpisze ale nie mam glowy:-(
Daa gratuluje musi byc dobrze
Witam nowe aniołkowe mamy
trzymajcie sie kochane wiec napisze wieczorem po wizycie

reklama
Anetha, nie martw się na zapas. 28 dni od zabiegu to wcale jeszcze nie tak długo. U mnie w okolicach tego dnia pojawiło się takie jednodniowe krwawienio-plamienie a @ przyszła dopiero po kolejnym tygodniu, więc głowa do góry :tak:

Agniesia, a może to po tamtej ciąży i stracie malucha szyjka się jeszcze nie zregenerowała i nie wróciła do normy?
Trzymam kciukasy za szybką i skuteczną walkę z wrogiem :-)

Daaaa, super :-) spokojnych miesięcy do porodu :-)

Karolcia, milutkiego cieszenia się sobą nawzajem :-)

Dziń dybry!
Ja się tylko przywitam!
Od jakiegoś tygodnia jestem taka dziwna
ospała
znudzona
zmęczona
MASAKRA!!!
Czuję się o wiele gorzej,
niż gdybym była zatyrana....

Ostatnia edycja:
Witam jestem na chwilkę... dziś miałam tak chore sny ze nawet nie chcę o tym myśleć:szok: po prostu masakra...

U nas ok, Walentynki i po walentynkach -mała skacze i fika, nokautuje mamę ciosami w żołądek -no ale zniosę i nokaut byleby jeszcze posiedziała w brzuszku:tak:

Neferet
witaj i zostań z nami... nie napiszę Ci że kiedyś zobaczysz sens tego co się stało -bo dla mnie to nigdy nie będzie miało sensu... tragedia która nie powinna się zdarzyć, powtórzyć... ale z czasem jest lżej i w tym gronie wspaniałych dziewczyn czas płynie szybciej i spokojniej:tak:

Gosiu odpoczywaj -no jeśli przy tym musisz sprzątać to ok...;-)

Annas81 nie zazdroszczę:no: ale to był wielki krok do przodu w przygotowaniach do staranek -a igła pewnie właśnie do tych próbek i wycinków:tak:

Katkaa wspaniale -teraz badanka i do dzieła -ja proponuję jeszcze tarczycę zbadać:tak: to już nawet do lekarza pierwszego kontaktu po skierowanie idź:-) i do dzieła:-D

Wiolka1982 jestem jestem -czytam:tak:

Daaa ja też miałam plamienia, ale to było tylko trochę i to w 35dc -przeszło nim poszłam b=do gina po progesteron:sorry: trzymam kciuki i bez stresu bo maluszek nie moze się złościć z mamą:-p

LucyF a gdzie suwaczek:eek:

OlaPM mam nadzieję że dziś jesteś bardziej wypoczęta:tak:

Karolcia81 jak to nic się nie dzieje u Ciebie -biznes women widzę -pracą pochłonięta do reszty:tak: ale pieknoe to napisałaś:-) jestem z Tobą a do czerwca już tak bliziutko:-p

Agniesia82 no ponoć utwardza czy coś?? ja tam nie wiem -wiem ze na rozwarcia i skracanie szyjki na kwietniówkach dziewczyny biorą luteine -więc chyba coś w tym jest:sorry:

Anetha81 a dlaczego coś nie tak?? to dopiero 28dc więc do @ jeszcze trochę czasu może być:tak: no ale jak Cie coś niepokoi to idź i sprawdź choć 4-6 tygodni to normalna długość cyklu. A co do pracy -jeśli masz możliwość iść tam gdzie Ci proponują -idź i nie czekaj co się będzie działo w starej robocie

Just wow 23 tydzień -ja nie wiem kiedy ten czas tak leci:-p

V jolka
polecam sanki:-)

Pozostałe dziewczyny pozdrawiam -wiem ze czytacie:-);-):-p nie tak łatwo uciec od forum:tak:

DAA...MOJE GRATULACJE DZIEWCZYNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
spokojnych 9 m-ce

I włamanie jestem na tym forum dla takich chwil one podtrzymują mnie przy nadziei....
W Pierwszą bliźniacza ciąże zaszłam biorąc tabletki antykoncepcyjne.Byłam w 4 m-ce jak sie dowidziałam o poronieniu.Miałam normalnie okres, nic nie wskazywało na ciąże do potężnego krwawienia.
Ja dziś mam lepszy dzień.Week spędziłam w górach u rodzinki, mojej kuzynce już mija 13 tydzień ma termin tak jak poprzedniego aniołka, możne to mnie tak zdołowało.Dodzwoniłam się w końcu po 45 razach do poradni genetycznej i terminy na kasę chorych mają na lipiec jak chce wcześniej 900zł, no to się zapisałam mam na 3 marzec, to trochę pocieszające.TAk sobie teraz myślę ile ja już funduszy wydalam na poczet przyszłego zdrowego dziecka, A tak wiecznie źle.Właśnie takie chwile mnie dołują że zrobiłabym i dałabym wszystko żeby mieć choć jedno baby.
Życzę Wam kochane moje duszki miłego dnia..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie kochane
ola** - trzymam kciuki żeby jednak już nie przyszła
daaa - gratulacje, bardzo się cieszę Czekamy na wieści po wizycie
Aneczka_77 – nie martw się kochana , będzie dobrze .Co do maszyny też ją mam nawet fajna. Chlebek pyszny.
karola322 – Karolcia, bidulko. Musisz dzielnie wytrzymać jeszcze troszeczkę i będzie już razem się tulać
Ilonka – trzyma kciuki za Twoje poszukiwania , oby szybciutko się skończyły. Życzę ci żebyś odnalazła przyczynę . Chociaż sama wiesz jak z tym jest. Przytulam kochana
czarna76- wiesz jak jest z tym przechodzeniem Bardzo często kończy się dzidziusiem
Gosiu – odpocznij sobie i nabierz siłki , wiosna idzie

Dzisiaj mam troche rzeczy do załatwienia, jutro jedziemy w góry, wiec tydzień mnie nie będzie. Postaram się jeszcze do Was zajrzeć dzisiaj.
Just zmieniłam zastrzyki na clexane i zobaczymy czy po nich będzie lepiej.
Poza tym zaczełam brać antybiotyk i chyba średnio się po nim czuje.

kobietka22, V_jolka80, V_jolka80, Anetha81, karolcia81, 13x13, Ola_PM, ola81, slodziutka_e, Koti81, LucyF, She1978, ewela28, Lilijanna, Mysza84
pozdrawiam Was wszystkie , również te dziewczynki które nie wymieniłam Za co z góry przepraszam

Witam
Dzisiaj mam wizyte u lekarza moje @ nie przyszla plamienia ustaly a dzis 28 dc od zabiegu wiec cos nie tak tam jest:-(

Anetha, nie ma sie co martwić, moj lekarz mowil wczoraj ze na @ można czekac nawet do 6tyg i nie trzeba sie denerwowac, takze masz jeszcze troche czasu :)

Katkaa wspaniale -teraz badanka i do dzieła -ja proponuję jeszcze tarczycę zbadać:tak: to już nawet do lekarza pierwszego kontaktu po skierowanie idź:-) i do dzieła:-D

Pytałam o tarczycę i lekarz powiedział, że jeśli by to byla wina tarczycy to bardziej bym miala problemy z zajsciem w ciaze albo z jej utrzymaniem na samym poczatku, ale sprawdzalam ze taki panel tarczycowy nie jest zbyt drogie wiec moze zrobie je, ale w pierwszej kolejnosci te wazniejsze czyli wymaz, toxo, mykoplazma, ureaplazma i chlamydia.

Miłego dnia dla WSZYSTKICH!! Pozdrawiam

reklama
Witam
Wyspałam się i odpoczęłam, czuję nawet po mięśniach, że nie są tak obolałe. Zdecydowanie jest mi lepiej i czuje, że mam energię, którą spożytkuję na sprzątanie.
Na razie piję kawkę sobie.

Agata to twoja córcia będzie chyba sportowcem albo tancerką jak tak fika. Fajnie będzie jak po narodzinach dalej będzie taka żywiołowa, to chyba nie nadążysz:-)

Kasikz udanego urlopu, też bym pojechała w góry, ja mam urlop w marcu, ale nigdzie nie jadę, bo mój P. teraz nie dostanie.

Just79 rzeczywiście suwaczek ci mknie, 23 tydzień, czerwiec tuż tuż.:-)

Vjolka magnez łykaj, kawkę sobie zrób, czekoladę zjedz albo poćwicz troszkę, coby krew lepiej krążyła. A na sankach też może być fajnie:-D

Anetha na @ jest jeszcze czas, 28 dni po zabiegu to nie wiele, pierwsza nie musi przyjść równo jak w zegarku. Organizm musi się zregenerować.

Agniesia82 duphaston "jest syntetycznym hormonem działającym podobnie jak żeński hormon ciałka żółtego - progesteron" Hormon ten umożliwia implantację zapłodnionego jaja w błonie śluzowej macicy i utrzymanie ciąży. Jeśli do ciąży nie dojdzie, wydzielanie progesteronu zmniejsza się i dochodzi do menstruacji. W przypadku zajścia w ciążę progesteron jest wydzielany na początku przez ciałko żółte, a po 14-18 tygodniu ciąży zaczyna być wytwarzany także przez łożysko i jego produkcja jest na tyle duża, że ciałko żółte nie jest niezbędne do dalszego utrzymania ciąży. Więc chyba z szyjką nie ma nic wspólnego a lekarz da Ci zapobiegawczo.

Karolcia najważniejsze, że jesteś szczęśliwa z mężem. I na pewno z tej miłości wyjdzie cudne dzieciątko.

Ola81, Ola_Pm, Ewela28, LucyF, kaira24 witajcie:-):-):-):-):-)

Do góry