reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Mississ kochanie ja moge z tego co odbiega u mnie od normy po owu wymienić tak:

po 5 dniach od 14dc plamienie rózowe po przytulankach trwało dwa dni i objawiało sie leekimi różowymi zmużkami ledwo widocznymi i po dwuch dniach koniec

po 6-7 dniach kłocie oby jajników na zmaine przez też około dwa dni

a teraz brak bólu piersi (przepowadziłam wywiad z mamą i babcią) i mówią ,że ich wcale piersi w ciązy nie bolały , nie było wtedy usg a jestem duża o zdrowa (moja babcia ma 6 dzieci w tym jedno z bliźniąt jedno bliżnątko poronione w 3 miesiącu ,a moja cicocia rosła sobie dalej i jak ją kopnęła to babcia sie zorientowała,że jest.:tak:)
A no i takie cmienie popołudniu , wczoraj silniejsze bo sie zdenerwowałam, moja siostra miała nocować wczoraj a o 20 jej mąż kazął jej natychmiast wracać do domu , była tu z dzieckiem rocznym ,które powinno spać o tej porze ,ale nie mogło bo tatuś kazał im jechać o 20 po ślizgiej drodze, przypominam ,że ona jest w ciązy , i tak sie zdenerwowałam ,ze aż mnie brzuch rozbolał wzięlam nospe i sie położyłam i jest spokój.

Karolu nasza kochana odpoczywaj trzymam za was kciuki i za wyniki egzaminu bidulko nasza.
Pogłaszcz małą po brzuszku od ciotek z bb

reklama
OluPM jak tylko obiore ziemniaczki to zajrze na bloga , ja szukam kbietki ,która miałaby podobną historie do mojej doszperałam się, że prawdopodobnie spotakło mnie tak zwane poronienie gorączkowe wywołane infekcją, i chyba żadna z dziewczynek nie miała gorączki tuż przed a ja miałam ni z tąd ni z owąd potrwała kilka godzin i sobie poszła ,a jak już myślałam,że jest oki to zaczął się horror.

Kobietko ( jejku jak masz na imię bo jakoś dziwnie mi po nicku pisać ) ja mniej więcej tydzień przed sądnym dniem miałam bardzo wysoką gorączkę. Niestety nie wiem czy było to spowodowane wrażeniami związanymi ze ślubem czy tym że Kuba przestał żyć. Z perspektywy czasu i dzięki nowym informacjom wiele rzeczy przychodzi mi do głowy, jesli chodzi o powód mojej straty. Niestety do dziś dzień tak naprawdę nie wiem co było powodem..

Ola PM miło Cię tutaj widzieć... :happy:

A co ma mnie nie być? :)) Nawrzeszczały na mnie że mnie nie ma i się dopominam o zainteresowanie to kurna teraz będę im tu nadprodukcję robić. A co?! Niech będzie co czytać :)

ola pm u mnie niestety tez nie wiadoma jest godzina ani dzien przyjscia @ tak sobie strzelilam na suwaczku 50dc ale pewnie gdyby nie dupek to bym nei dostala jej tak szybko

mam nadzieje ze ta cisz na forum jest spowodowana tym ze to sobota a nie tym ze polowa osob se wyniosla... bo wolalam jak bylo co czytac :/

Emilka - cisza jest bo jest sobota i pewnie wszystkie wzięły się za sprzątanie i zakupy i gotowanie obiadków dla mężusiów :)

A co do @ - też mnie to strasznie wkurza. W tym cyklu prawie jestem pewna że nie miałam owulacji stąd ta porąbana długość.Test oczywiście negatywny. Od 25-28dc miałam krwawe plamienie i myślę że w związku z brakiem owulacji to właśnie była moja @. No nic - czekamy aż się doczekamy :)

czesc kobietki:happy: jak mija sobota?
ja sie obijam, nie sprzatam , nie gotuje , leze i ogladam tv.
podziele sie z Wami dobra informacją. jak bylam u gina to zrobil mi wymaz z szyjki i wszystko jest ok nic nie wyhodowali:-) a zaczelo sie od tego ze sie mu kolor mojej wydzieliny nie spodobal, bo jest taka zoltawa a nie biala. ale skoro wszystko git to pewnie taka moja uroda.
od 3 tyg nie przespalam calej nocy:no:cos strasznego budze sie po piec razy:-(
no to sie pozalilam......

Olu PM mam na imie Marta, ja sie doszukałam przyczyn takich poronień i w sumie nic nowego zalecane badania to
tokso obie klasy
cytomegalia też komplet
posiew z szyjki macicy
chlamydia
no i u mnie jeszcze posiew moczu bo ja mam nawracające zapalenia pecherza i wtedy zanim sie dowiedziałam o moim Aniołku też miałam zapalenie pęchęrza pomógł urosept ,ale do tej pory sie zastanawiam ,czy to nie był właśnie jakiś stan zapalny od cewki moczowej, kochana ,a robiłaś jakieś badanka i jeśli tak to jakie bo ja tylko gastroskopie bóle żołądka miałam, -nic nie wykazała
Badania wątroby bo przechodziłam w dzieciństwie żółtaczke-wszystkie wyszły w normie
wyleczyłam zęby bo miałam 6 ubytków w sumie w tym dwa potencjalnie groźne bo korzeń zepsuty i siedzący we mnie przez 7 lat
No ale ja poroniłam w 2007 a te badania zrobiłam chyba w paździeniku po wstąpieniu tu do wątku , cytomegalii ani tokso nie robiłam jeszcze i tych innych.

Lucyf cieszę się ,że nic nie wykryli tylko sie cieszyć ,albo chwalić Pana jak to mój szef mawia,
kochana a może melisy sobie parz na noc , moja siostra jest w 3 ciązy ma dwoje dzieci i w każdej ciąży miała żółtą wydzielne napływającą nagle np jak coś podniosła cieżkiego, o wczoraj synka tachała po schodach i zaraz zrobiłyśmy oglądzieny jej śluzu i wogóle my to wariatki jesteśmy porównywałyśmy objawy cielesne moje obserwacje są następujące:

ona nie ma żyłek na piersiach ,ale piersi ją bolą i są powiększone
ma brązową kreske od pępka do łona (ja też takową mam ale ja zawsze ją widze jak podejrzewam ciąże ,a nawet jak w niej nie jestem)
No i ona ma 9 tydzień a brzuch jak na bliżniaki choć ciągle pryka (wzdęcia jak Edytka pisała)
Nie ma zaparć
Boli ją wieczorami w krzyżu i podbrzusze.

no to by było na tyle

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzień dobry wszystkim

Nie jestem w stanie nadrobić postów za co bardzo przepraszam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Daaa ale kochana twojego nie mogłam przegapić... strasznie gratuluje tak wspaniałych wieści i oczywiście trzymam kciuki&&&&&&&&... tyle kciuków ile tylko sobie zechcesz to zabieraj... i cały czas czekam na dobre wiadomości... a bierzesz cosik zapobiegawczo? kiedy do gina?

Dla wszystkich staraczek przesyłam fluidki ciążowe bo chyba dawno tutaj nie było ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
jesli dla kogoś zabraknie to podeślę jeszcze dużo:tak:

kobietka no wlasnie ja ze wzgledu na zapach melisy nie moge jej wypic, brrrr ogolnie to mnie zapachy wszelakie dobijaja
a wzdecia mam kosmiczne :-p mam wrazenie ze mi jelita popekaja a moj gin mi powiedzial ze mozna espumisan i on mi zycie ratuje:tak:

Cześć Alutka dziękujemy za fluidki, co tam u ciebie słychać??
Lucyf ja mam to samo z pierdlami i w sklepie to aż mi głupi,ale jak raz powstrzymałam to taki ból mnie złapał ,że ukucnęłam, nachodzi mnie wtedy zawsze coś w stylu bólu w okolicy krzyża i zaraz potem jest mega bąk:-D:-D:-D:-D i tak w kółko i własnie wtedy kiedy odczuwam to ćmienie w brzuszku ,a jak sie kłade spać to dopiero mi tam wszystko szaleje i burczy i pierdzi, no nic zobaczymy co będzie wolała bym żeby to była fasolka bo jeśli nie to plamienie jakieś podłoże musiało mieć , równie dobrze mogła to być nadrzerka lub torbiel ,albo nie daj Boże co gorszego:confused2:

Hej, a jak jest z tą ciemniejszą kreską od pępka w dół? ona jest wynikiem zmian hormonlnych w ciaży tak? Możecie napisać czy wy ją miałyście już we wczesnej ciaż czy ona się powinna pojawić dopiero po jakims czasie? ja do 14tc jej nie mialam a jak bylo u Was?

Witjcie kochane
no to teraz was nadrobić, produkcja i to nie jednozdaniowa:-)Ale jakoś sie postaram. Tymczasem pozdrawiam Was wszystkie

A tak spojrzałam na swoj suwaczek że jeszcze troche i będe czuła ruchy. Już nie moge sie doczekać. Ostatnio 14-16 czułam takie bulgotania i motylki

Katkaa u mnie pojawiła sie chyba dopiero koło 20 tc. Teraz jeszcze nie mam. Troche pozostałosć poprzedniej ciąży, ale nic wiecj

reklama
Hej, a jak jest z tą ciemniejszą kreską od pępka w dół? ona jest wynikiem zmian hormonlnych w ciaży tak? Możecie napisać czy wy ją miałyście już we wczesnej ciaż czy ona się powinna pojawić dopiero po jakims czasie? ja do 14tc jej nie mialam a jak bylo u Was?

Katka - ja do 18tc też jej nie miałam więc niestety nie pomogę. Ale nie martw się, z tego co mi wiadomo nie u każdej kobiety sie pojawia. Podobno jest ona typowym rozstępen w tkance mięśnowej.I tak jak z rozstępami skórymi ... jednym sie robi , a innym nie :)

Do góry