reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witajcie.......
Pewnie wiekszosc z Was mnie nie zna lub nie pamięta....ale widzę,ze ktos sie tu o mnie upomniał.....
Wiele sie tu ostatnio działo....ciesze sie ze juz wszystko jest dobrze....
Dla Waszych wszystkich Aniołków ...świateło...
[*].....

Daa....Wielkie gratulacje....trzymam mocno kciuki za szczesliwe pozostałe 8 miesięcy....ciesze sie razem z Toba....
U mnie nic sie nie dzieje....nadal tkwie w pustce...robie jeszcze badania....a tak poza tym jakos po mału do przodu....

Pozdrawiam Wszystkie Aniołkowe Mamy......

reklama
Cześć Kochane:-p
Mississ i ja dołączam się do grona trzymania &&&& a no rusz akurat może???:-) Piesio super a ubranko niesamowite mój pies by chyba się na mnie obraził jak bym go ubrała no cóż fajnie masz że twój jest zadowolony, a co do dziennika prowadzenia ciąży bardzo mi się podoba i jak postanowię że pora na staranka to też sobie taki kupię:-p

Mysza i jak tam wybrałaś dom czy knajpkę na zabawę ze znajomymi?? Udanej Impry wyszalej się i za MNIE!!!:-D

anetha81 mam nadzieję że to @ u ciebie bo ja czekam już ponad 40dni:szok:
słodziutka pełen podziw dla ciebie kochana do dentysty iść i ze znieczulenia nie korzystać ja to bym chętni je brała przed wejściem do gabinetu:rofl2:

Karola 322 egz napewno zdany masz się nie denerwować!!!! i DUŻO odpoczywać wiem kochana co przeżywasz ja w 1ciąży też miałam sesję i w 38tyg urodziłam mojego Lucyferka;-)

Ola PM Angelika 123 miło mi was poznać kochane ja od stycznia jestem na tym forum i mam nadzięję że dopomorzecie nam wszystkim w naszych pytaniach, sugestiach więc zostańcie:-)

LucyF jak ja mam noce nie przespane i mówię to mojemu 4latkowi komentuje to tak "mogłaś sie pomodlić wtedy lepiej byś spała":zawstydzona/y::-D MOże to pomorze???;-)
Katka w mojej pierwszej ciąży miałam kreskę prawie odrazu odkąd byłąm w ciąży teraz nie miałam a straciłam w 19tc mojego skarba:-(

V Jolka BAW SIĘ ILE SIŁ W NOGACH:-) udanego balu!!!!! I czekamy na relację:-D

A u mnie no walcze z gorączką mojego kacperka dokto mówiła że to jakiś wirus i potrwa kilka dni:no: Biedaczek mój kochany cierpi, no i mnie coś rozkłada prawie śliny już nie mogę połknąć mam dosyć tej zimy i chcę słońca chyba poszukam jakiś modłów na wywołanie wiosny!!!
OJJJJ a co do balów imprez jak ja bym chciała gdzieś wyskoczyć może kiedyś się zgadamy na jakiś wekend gdzieś wszystkie razem w jakimś mieście???:-):-):-)
Miłego wieczorku Buziaki

Witam się sobotnio-wieczorowo :-)

Karolcia81, co do ząbków to niestety ja też mam takie, że więcej w nich plomb niż samych zębów. I też miałąm sensacje, że praktycznie parę tygodni po kontroli u dentysty z wynikiem, że wszystko ok łapał mnie mega ból bo się okazało, że coś pod plombą się narobiło.
Przed tą ciążą miałam jedengo zęba, któego dentystka nie była pewna i radziła prześwietlić, to jak już miałam prześwietlać to stwierdziłam, że prześwietlę całą szczękę, żeby zobaczy czy gdzieś coś się nie robi. Inna sprawa, że na zdjęciu wszystko wyglądało ok, a jak później mi rozwierciła tego podejrzanego zęba to się okazało, że jednak od środka coś go zżera :confused2:
Może w końcu wymyślą jakiś sposób, żeby kolejne komplety zębów można było wyhodować ;-)

Katkaa, co do ciemniejszej kreski od pępka, to ja nadal takowej nie mam

Angelka, jakoś okiełznać tego stracha musicie i starać się starać :-)

Agnieszka AJ witam cie serdecznie zapalam światełko dla Twojego Aniołka (*)
no ja faktycznie nie pamiętam,ale chętnie poznam:tak:, trzymam kciuki za badania oby jak najszybciej sie skończyły i były pomyślne abyś mogła wyjść z tego martwego punktu z fasolką w brzuszku a po 9 miesiącach z różowym bobaskiem, ja poroniłam w sierpniu 2007 i dopiero tu podjęłam decyzje o przygotowaniach do staranek, moje poronienie było poprzedzone gorączką nie wiadomo skąd i po co sie wzięła podejrzewam ,że zabiła moje dziecko i sobie posżła a przyczyną pewnie była infekcja.

Ewelina K masz racje ta zima jest okropnie długa i chorobotwórcza , przykro mi ,że męczy twojego synka, życze szybkiego powrotu do zdrowia, i żebyś ty sie nie rozłożyła kochana, mnie coś brało w poprzednim tygodniu ,ale trwało jeden dzien i mi odpuściło.Ja też chcę słoneczko i świergot ptaszków:tak:

Just toś mnie nastraszyła, ja dopiero skończyłam kuracje zębów a już mnie coś ciupie:/

Just toś mnie nastraszyła, ja dopiero skończyłam kuracje zębów a już mnie coś ciupie:/
Oj, nie było to moim celem :sorry:
Ale może u Ciebie działa coś takiego jak u mnie, im dłużej myślę o zębach, czy są zdrowe, tym większe mam wrażenie, że coś mi dolega, taka swoista hipochodria zębowa ;-)

AgnieszkoAJ, pamiętam Cię pamiętam, bo Ty się udzielałaś na czerwcówkach, któych ja byłam czytacielem z ukrycia (miałam się ujawnić po usg), a koniec końców obie wylądowałyśmy na "Ciąży po..":-(
Dobrych wyników badań życzę :-)

EwelinaK, zdrówka :-)

Ludy, "dupny" odcinek kręgosłupa tak mi czasem dokucza, że oj. dosłownie jakby mi się te kregi przestawiały. No ale cóż na jakieś uroki ciąży trzeba się załapać, byle gorzej nie było ;-)

Ostatnia edycja:
Kobietka.....ja straciłam dwie ciąze....w maju 2008 i 2009....obie w 10 tyg.....do dzis nie znam przyczyny....a czy spróbuje kolejny raz ..tego nie wiem....czas pokarze...narazie moja psychika nie jest gotowa na kolejna próbe.....
Just....ale masz sliczny suwaczek....
Mam nadzieje,ze Wam Dziewczynki wszystkim sie wkrótce uda przytulic swoje wyczekane Bobaski......

Ostatnia edycja:
Witam się sobotnio-wieczorowo :-)

Karolcia81, co do ząbków to niestety ja też mam takie, że więcej w nich plomb niż samych zębów. I też miałąm sensacje, że praktycznie parę tygodni po kontroli u dentysty z wynikiem, że wszystko ok łapał mnie mega ból bo się okazało, że coś pod plombą się narobiło.
Przed tą ciążą miałam jedengo zęba, któego dentystka nie była pewna i radziła prześwietlić, to jak już miałam prześwietlać to stwierdziłam, że prześwietlę całą szczękę, żeby zobaczy czy gdzieś coś się nie robi. Inna sprawa, że na zdjęciu wszystko wyglądało ok, a jak później mi rozwierciła tego podejrzanego zęba to się okazało, że jednak od środka coś go zżera :confused2:
Może w końcu wymyślą jakiś sposób, żeby kolejne komplety zębów można było wyhodować ;-)
Ja najchętniej bym się ich pozbyła i wstawiła sobie sztuczne....tylko to głupio jakoś w tym wieku...więc staram się zaleczać ile się da.....ale te cholery nawet pod plombami sie psują i bolą...więc nie jestem w stanie przed starankami tego wyłapać....a nie będę się prześwietlała....trudno...nie popadnę w paranoje...moja siostra miała zapalenie miazgi w 5 miesiącu i tylko jej nawiercili, żeby tak nie bolało i przetrwała do porodu....zresztą poszła go wyrwać dopiero po kilku latach jak znowu zaczął boleć...bo nie miała kiedy i pewnie się bała....
Zresztą...kurcze...naprawdę różny stan uzębienia jest u kobiet z różnych środowisk i nic złego się nie dzieje....więc nie będę sobie wmawiała, że to może być przyczyną.
Chyba Motyl tu pisała, że też ma problemy z zębami i w końcu jej się udało i ma śliczną dziewczynkę ( jeśli to nie Ty Motylku to przepraszam!)
No i jak już jesteśmy w temacie...to szukałam w necie, czy chory ząbek może być przyczyną poronień i nic takiego nie znalazałam....
I żebyście sobie nie myślały, że jestem jakiś paszkwil z czarnym uśmiechem :laugh2:, mam śliczny bielusi usmiech...i brak mi tylko jednego ząbka na tyłach....tylko, że wszystkie leczone.:-(
Monotematyczna jestem, ale to dlatego, że mnie ta ósemka tak ćmi...i cały czas o niej myślę.

Spadam do łóżeczka....bo KTO TO MÓWI leci....trochę się nad sobą poznęcam, ale lubie ten film....

Dobranoc skarby.....i przypominam, że jutro DZIEŃ MIŁOŚCI:-p

Witam wieczorową porą
No to nadrobiłam:tak:

Alicja1985,Marlena78,Aga_Irlandia,Alutka17,Agnieszka_AJ2811,Pixella,
Niusi@,Ola15,Angelka123,Ola_PM, Iławianka
jestem tu od listopada, ale niestety nie kojarzę Was:zawstydzona/y: ale mam nadzieję, że się poznamy:tak::tak:

Daa moje gratulacje Kochana:-):-):-) Ginka nie potrzebnie mówiła o ciąży biochemicznej:angry::angry: I proszę się nie stresować, gdyż stres nie doprowadzi tak jak napisałaś, do czegoś złego, a do tego, że Dzidzia jak się urodzi będzie bardzo nerwowa. Oczywiście trzymam &&& za poniedziałkową betę:tak::tak:
Motyl12 niestety ząbkowania nie da się ominąć:-( ale mam nadzieję, że nie będzie dla Twojej Kruszynki bolesne
Ola,Annas81,Edytko,Wiolka1982 dziękuję za ciepłe słowa...
Karola322 mam nadzieję, że te bóle więcej się nie pojawią i jutrzejsze wyniki będą bardzo dobre:-)
Missiiss bez obrazy, ale nazywanie psa dzieckiem by najmniej dla mnie jest chore...
Annas81 chyba każda z nas będzie się bała w ciąży:-( trzymam &&& za poniedziałkową histeroskopię:tak:
Agatko o mnie też nic nie wspomniałaś, więc chyba nie myślisz:-D:-D:-D:-D:-D
Ale ten suwaczek Ci mknie, to już 32 tydz.:szok::szok:
Agu_ska gratuluję 5-go miesiąca:-):-)
Koti kochana, a Ty jak się czujesz??
Pati.b jak kocurek? Wrócił?
Buzina witam Cię kochana i zapalam
[*] dla Twojego Maleństwa...
Niestety nikt z nas nie odpowie Ci dlaczego tak się stało, ale zawsze będziemy z Tobą kochana w te trudne jak i dobre dni:tak:
EwelinaK26 o Twoim gin. już Ci napisałam. Jeżeli będę mogła w czymś pomóc, doradzić pisz śmiało:tak:
Wiolka1982 dzielna z Ciebie Dziewczynka:tak::tak: mam nadzieję, że wyniki będą dobre:tak:
just79 ale suwaczek Ci leci:-) A jak ruchy Maluszka?
Agnieszka0240 Julka śliczna:-):-) A kolki nadal są?
Kasikz jak się czujesz? CRP może nawet się podnieść, gdy masz katar, więc główka do góry;-)
Karolcia81 co do zębów czy mogły być spowodem strat, to nie wiem, ale jestem za tym co powiedziała Just
Angelka123 mam nadzieję, że jakoś dałaś radę w rocznicę:-:)-( Przytulam mocno. Tak jak napisałam wcześniej chyba my Aniołkowe mamusie będziemy się bały w kolejnej ciąży, raczej jest to nieuniknione:-(
Iwonka25 data porodu nie będzie niestety łatwa. Ja niby się trzymałam, ale już przed południem rozkleiłam się na maxa:-:)-:)-:)-(
Anetha81 nie podpowiem co do pracy, ale może warto przejść do konkurencji o ile będą mieli lepsze warunki:confused:
Edytko zima jest śliczna:-);-):tak: co do bali, jeżeli chcesz się pobawić, to może moje wesele:-D:-D
Kobietka może a nóż to fasolka, skoro nie ma @ trzeba mieć nadzieję:tak::tak::tak:
Katkaa ja w 25tc nie miałam tej krechy
Agnieszka_AJ2811 Kochana doczekamy się i my Maleństwa tu na ziemi. Przytulam...
Pozdrawiam wszystkie i życzę miłej Walentynkowej niedzieli i oczywiście stosunkowo udanej:-D:-D:-D:-D

ewelinka ja powiedzialam w sklepie jak go kupowalismy ze ubranek nie bede mu zakladala a ona do mnie ze musze bo on jest malutki i mu zimno bedzie nawet wiosna i trzeba go ubierac i one sa do tego przyzwyczajone i powiem ci ze rzeczywiscie :tak: a no i testa zrobie jutro ran jak wyjdzie jedna krecha to powtorze jak bede odkladac dupka a pozniej dopiero po owulce z minitoringu wiadomo po dwoch tygodzniach :D ale dziekuje za trzymanie kciukow ;0)

ewcia3004 czep się kutwa mac sznurka albo siebie

reklama
Witam się wieczorową porą!

aga_irlandia - witaj!

daaa - Fasolka na pewno jest tam gdzie trzeba i rośnie z dnia na dzień...a za betkę trzymam kciuki:)

mysza -
i jak tam po wizycie gości?:)

Anetha
- no tak bywa, że jak się wali toi wszystko na raz..mam nadzieję że sobie wszystko poukładasz, żebyś Ty dobrze na tym wyszła..POWODZENIA!!!

lena77
- dzięki! I ja trzymam kciuki za Twoje wyniki!Na pewno będą dobre:)No i za wizytę u gina... Mam też nadzieję że @ przyjdzie tym razem jak w zegarku:)Właśnie co z JULITKA???

karola322
- jak sie dziś czujesz?I jak egzamin?Odpocznij teraz PROSZE!Trzymam kciuki za wyniki!

karolcia81
- ja kiedyś jak byłam mała to miałam takie ambitne plany, żeby wyrwac wszystkie zęby i wstawić sztuczne:)Ale szybko mi to przeszło:)

Annas81, vjolka
- ale macie super że idziecie na bal..też bym poszła..życzę super zabawy:)Wrzucie foty jak pieknie się prezentowałyście...

kobietka22
- mi tempka zawsze spada tak 2 dni przed @tzn, jak widze jednego dnia że jest niższa to wiem że na drugi dzień będzie @..trzymam kciuki, żeby u Ciebie nie spadła:)

OlaPM
- ja wlaśnie mierze tempke codziennie, tyle ze ja mam cykle raczej regularne co 28 dni , (gora 2 dni poslizgu)...a zawsze miałaś takie rozjechane cykle??

slodziutka
- ja jak wchodze do dentysty to jeszcze na fotelu nie usiade a juz mowie znieczulenie poproszę:)a Tobie jak weekend mija?

LucyF
- super, że nic tam nie wykryli:)

alutka17
- ja bym chętnie złapała te fluidki, ale jeszcze nie teraz:(dam sznase innym, ale poprosze o takie same za jakiś czas:)

agu_ska - super, że coraz częsciej czujesz dzidzię!:)

agnieszka_AJ - witaj..trzymam kciuki za badania..i żeby wszystko dobrze wyszło!

EwelinaK26 - kurujcie się tam...ja tez mam dosyć zimy..

just
- witaj:)

ewcia
- witaj:)e tam dzielna..mało co a bym sprzed gabinetu uciekla:) ale nie było tak źle..mam nadzieję że wyniki też nie bedą..

dziewczyny wiecie co... jednak był plus tej dyskusji...a mianowicie taki, że odezwały się dziewczyny, które już długi czas nie udzielały sie na forum...i mam nadzieje że będą częściej zaglądać, a najlepiej jak zostaną tu na stałe:)

A ja pól dnia spędziałam na szkoleniu.. potem obżarłam się w Mc Donalds... a teraz wreszcie nadrobiłam dzisiejszą produkcje:)

Miłego wieczorku:)

Do góry