reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Mysza - jeśli się boisz cyklów bezowulacyjnych mierz temperaturę i wszystko będzie jasne. Bezpłatnie do ściągnięcia na komputer masz program KARTA ( wykres zawsze możesz wkleić później na forum i pomożemy zinterpretować ) albo masz portal 28dni - tu natomiast pierwszy miesiąc jest gratis a później trzeba zapłacić, na tym portalu masz również możliwość konsultacji z ekspertem który pomoże zinterpretować Ci Twój wykres.

Ja to się chyba nie nadaje do takich wykresów i tabelek. Najlepiej chyba będzie jak pójdę do ginka i mi na usg będzie sprawdzał.

reklama
Witam..
U mnie zimy za oknem cd :wściekła/y::angry: nio ale cóż poczynić.

kobietka Martuś piękny post :laugh2::rofl2::cool: Jestem pod wrażeniem. I każda z nas jeśli tylko będzie chciała znajdzie dla siebie najlepiej odpowiadającą metodę pisania. Tempka ładna :confused2: więc powtarzam że póki nie ma @ to zawsze żyjemy nadzieją.. &&&&& kciukasy zaciśnięte..

Mysza84 z owulką nie jest prosto. Jak zwasze raczej nigdy nie wiemy kiedy może być. Ale możemy zaobserwować pewne objawy jej nadejścia. Więc nie wiem czy już jesteś po owulce czy przed. Ale wstrzymanie się choć do pierwszej @ byłoby napewno mądrym podejściem. Pisałam już że lekarze zalecają zaczekać by po zabiegu odbudowało się endometrium, by dzidzia nie zagnieździła się w zrostach i ranach po zabiegu itp. Więc jest troszkę tych czynników za tym by poczekać. Ale z drugiej strony jak już były przytulanki to pomyśl sobie że co ma być... to będzie i organizm może sam zdecyduje czy jest gotowy do kolejnej ciąży...

lenna_77 ojjj czasem brakuje czasu na BB i później chce się przeczytać co u nas a zmęczenie robi swoje. Wiec cieszę się że napisałaś. Może dobrze się stało ze nie było Cię kilka dni.. ;-)
Od pączka? Hmm czysta rozpusta..:-p
Czekamy razem z Tobą na wyniki badań. Ja też nie raz miałam okazję na to by wykorzystać dni płodne ale postanowiłam tak jak Ty..że jesli już zrobiłam badania to przynajmniej chcę wiedzieć jakie są wyniki by później nie "pluć" sobie w brodę gdyby coś wyszło nie tak. I mam nadzieję ze faktycznie cykl Ci się już uregulował i wszystko wróci do normy.. i staranka zaczną się po tej @

katkaa również miłego dnia dla Ciebie

karolcia81 wariatki czy nie :-p ale witam ;-):tak:
Nie warto już wracać do tego co było. Jak to mówi mój mąż.. co było a nie jest nie pisze się w rejestr...
Również miałam i mam problemy z ósemkami. Już dwie mam usunięte.. oby dwie rosły nie tak jak powinny a jedna wrastała mi wręcz w policzek :angry: i ból był że hooo hooo. Ja usuwałam wszystko prywatnie ale ze znieczuleniem normalnym. Ogólnie staram się jak idę do stomat. nie brać żadnego znieczulenia chyba że idę do wyrwania to owszem, wtedy sama lekarka proponuje mi jednak znieczulenie. Więc jeśli coś nie tak z tym rośnięciem u Ciebie ósemek to może warto jednak pomyśleć o usunięciu ich przed ciążą.. bo pomyśl jak zacznie Cię boleć w czasie ciąży?

Annas81 sniadanko z nami powiadasz? Buuu ja już tam mam zapchany brzuchol dzisiaj że nic mi się nie zmieści.. a śniadanie nie należało do obfitych.. może za duzo pije wody :zawstydzona/y:;-)
Bal... qrcze ja na takie baly muszę jeszcze poczekać do najwczśniej Sylwestra tego roku.. A ja tak uwielbiam się bawic...
Życzę Ci niezapomnianych wrażeń..
I jaką fryzurkę sobie fundujesz u fryca?

Ola PM miło Cię tutaj widzieć... :happy:

Anetha u mnie po ostatnim poronieniu jest tak że najpierw mam "alarmujące plamienie" żebym wiedziała że @ się zbliża.. a później za dzień lub dwa zaczyna @ się rozkręcać. Choć każda z nas oczywiście może mieć inaczej, tak jak za każdym razem inaczej wyglądają moje @ po stracie..:eek:
Co do firmy.. trudno cokolwiek doradzać.. ale niebezpieczny grunt to jest faktycznie. Daj znać jak poszła rozmowa z konkurencją? Może jednak warto iść na "stabilny" grunt?

Iwonko25 w Ty jakie plany weekendowe masz? Mam nadzieję że nie pracowite?

daaaa jak się czujesz mamusiu? &&& cały czas trzymam (no z małymi wyjątkami na pisanie ;-))... a jaka będzie ta ciąża? Dowiemy się juz za 8 miechów..

just79 hmmm narobiłas mi smaka na frytki :eek: faktycznie tak trudno czytać co zjadły Wasze/Nasze brzuszki bo ślinotoku mozna dostać :laugh2::rofl2: nio ale cóż.. monitor na tym skorzysta bo ślinię się do niego :cool::-D:szok:;-)

karola322 jak z tym egzaminem? Zapewne pojechałaś skoro milczysz. Więc &&&&& zaciśnięte i daj znać co i jak po podróży i jak poszły Ci te egzaminy..

OluPM jak tylko obiore ziemniaczki to zajrze na bloga , ja szukam kbietki ,która miałaby podobną historie do mojej doszperałam się, że prawdopodobnie spotakło mnie tak zwane poronienie gorączkowe wywołane infekcją, i chyba żadna z dziewczynek nie miała gorączki tuż przed a ja miałam ni z tąd ni z owąd potrwała kilka godzin i sobie poszła ,a jak już myślałam,że jest oki to zaczął się horror.
Mysza dzięki bardzo a co do starenek to wiem ,że to trudne ,ale postarajcie sie sobie tak jkby odpuścić i iść na żywioł żyć dalej normalnie i starać sie nie myśleć:tak:
Dziękuje Edytko wiem ,że puki @ nie ma to zawsze jest nadzieja, w każdym razie testuje dopiero po tygodniu spoźnienia ,żeby słabą kreseczką sie nie denerwować

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mysza84 z owulką nie jest prosto. Jak zwasze raczej nigdy nie wiemy kiedy może być. Ale możemy zaobserwować pewne objawy jej nadejścia. Więc nie wiem czy już jesteś po owulce czy przed. Ale wstrzymanie się choć do pierwszej @ byłoby napewno mądrym podejściem. Pisałam już że lekarze zalecają zaczekać by po zabiegu odbudowało się endometrium, by dzidzia nie zagnieździła się w zrostach i ranach po zabiegu itp. Więc jest troszkę tych czynników za tym by poczekać. Ale z drugiej strony jak już były przytulanki to pomyśl sobie że co ma być... to będzie i organizm może sam zdecyduje czy jest gotowy do kolejnej ciąży...
Tylko że u mnie nie ma już żadnych znaków po zabiegu...Nie odczuwam też żadnego dyskomfortu podczas przytulanek... I właśnie postanowiłam że nie będę przejmować się owulacją. Co ma być to będzie.

Mysza84 rozumiem Cię ale pomyśl sobie że miałaś ranę i teraz ona się po porstu goi. A nie zawsze odczuwamy gojenie się ran a one jednak się goją. A co lekarz Ci mówił o endometrium? Że ok?
A Twoje podejście jest indywidualne i Ty sama wiesz co jest dla Was najlepsze. My tylko mówimy jakbysmy postąpiły. Ale jaką decyzję nie podejmiesz masz nasze wsparcie i trzymanie kciuków..

Kobietka Martuś.. tak tak.. czekamy. Ale jak Ty masz zamiar tydzień na testa czekać to ja wiper osiwieję :cool::confused2::rofl2::laugh2: Zaczekaj a najwyżej skontroluj sobie betkę.Tutaj nie ma prawa być żadnej pomyłki...

Zmykam.. trzeba dokończyć obiad.. i cosik w domku porobić..

Edytko może to przemyśle;-):tak:, no najwyżej jeśli @ nie będzie przychodzić, to przed czwartkiem (wtedy mój gin przyjmuje) zrobie bete , i pujde popytać i ponęcić, jakie badanka już powinnam robić w związku z infekcjami, a mój gin nie jest prędki do grzebania tam zbyt wcześnie moja siostra chodzi do niego była raz w 6 tygodniu i powiedział jej,że mało widać i po co ma sie stresować bo np tylko pęcherzyk będzie widać i ciałko żółte, teraz jak poszła w 9 tygodniu to pytał czy ją coś boli czy plami , zbadał powiedział ,że szyjka ok ciąża rośnie i ,że w takim razie usg zrobi za dwa tygodnie a gdyby coś sie działo to kazał jej przyjechać na prywatną wizyte.Więc nie obawiam sie ,że będzie chciał mi tam za wszelką cene grzebać.
Mysza dokładnie dajmy sobie wszystkie na luz.
Jeśli ja teraz mam fasole to chyba plemnik gdzieś się przechował bo my ostatnio bez gumki w 8dc pierwsze symptomy owu miałam z prawego jajnika w 9-10dniu cyklu, a 14 miałam ból w lewym i teraz nie wiem czy prawy sie pierwszy wyrwał a potem lewy czy plemnik sie zakonserwował.

ola pm u mnie niestety tez nie wiadoma jest godzina ani dzien przyjscia @ tak sobie strzelilam na suwaczku 50dc ale pewnie gdyby nie dupek to bym nei dostala jej tak szybko

mysza ja sie obserwuje od porodu i nie zauwazylam w ogole owulki u mnie :-( 1 wsza @ mialam wywolywana dupkiem i ta druga teraz tez... ale po niej juz monitoringi i clexane i oby wyszlo ale lekarz kiedys mi mowil ze po @ bedzie clo a ostatnio powiedzial ze nie no i zobaczy ze znow tak bedzie ze bedziemy podgladaci dupa bedzie i albo owulka bedzie jak kiedys w 62 dc chyba ze znow bedzie chcial wywolywac @ wogole juz bym wolala to clo a jak bedzi emowil w 20dc ze nie ma i nie ma tego pecherzyka to mu powiem prosto ze a nie mowila ze nie bedzie owulki ? ehhh wolalabym to clo naprawde:-(

mam nadzieje ze ta cisz na forum jest spowodowana tym ze to sobota a nie tym ze polowa osob se wyniosla... bo wolalam jak bylo co czytac :/

kobietka jest nadzieja jeszcze u ciebie :-) mnie cos tam od czasu do czasu zkluje w brzuchu na dole tam ale na pewno to nie dzidzia wydaje mi sie ze to moze byc od tych antybiotykow a moze nei wyleczylam tego cholerstwa?? ehhh cholera wie chyba powinnam isc na posiew znow...

reklama
Witajcie dziewczynki. Ja wlasnie przyjechalam ze szkoly jutro mam wyniki , egzamin ciezki ale zobaczymyn jak pujdzie.
Ja noc mialam straszna mala szalała dob 2.30 a pozniej mialam skurcze lydek i zdrentwiały mi rece i nie moglam dac sobie rady, co skonczyło sie zaspaniem do szkoly i gnalam pozniej jak szalona ale zdazyłam w ostatnim momencie.naprawde zle sie czuje:-:)-:)-(.

Kochane ja uciekam sie połozyc moze zasne i bedzie mi lepiej jak sie obudze.

Do góry