reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

missiiss na pewno roboty przy nim Ci nie braknie, a oprocz tego bedziesz miec kupe radosci i bezinteresownej psiej milosci i ogolnie to zajefajne uczucie jak ktos sie bardzo cieszy z twojego powrotu do domu po pracy, moja sucz to mnie nie odstepuje na krok i zebym nawet na twarz padala to poprzytulac i poglaskac musze:happy:

reklama
Karola no wlasnie wiem ,ze meczysz sie z tymi nerkami ,ale juz na szczescie zblizasz sie ku koncowi.teraz to juz pewnie szybko zleci.a co z tym skurczem?gin cos mowil tak mzoe byc juz?
mississ fajny piesek i faktycnzie oderwiesz sie od sledzenia majtek...ale wiecie co ja tez w majciochy non stop zagladam:) oby @ nie przyszla,jutro zrobie test,a co:p
Lucy a teraz na suwaczek czekamy:)

ale ma uszy pieseczek:)

Witajce
Doczytałam i ja:) Wydaje mi się, że przy odrobinie dobrej woli sprawimy, ze wszystkim bedzie łatwiej. Forum to nie gg i chyba się z tym zgadzamy. Słodziutka moderator nie ma łatwo, czasami trzeba nas upomnieć (jak się za bardzo rozbestwimy:-))
Karola pieknie to napisałaś, co tam jakieś problemy jak "Zuzia szaleje", a poród.. cóż podobno szybko się zapomina o bolu jak się swoje szczęście ma w ramionach.
Lucyf gratuluję, cudowne wieści:)
V_jolka cieszę się, z ozytywnej decyzji. Oj dużo pracy przed Tobą, życzę, żeby wszystko się udało.
Ewcia wiem, ze strata najbliższych bardzo boli, oprócz moich dzieci, straciłam w wypadku brata... trudno jest sie z tym pogodzić i chyba jeszcze trudniej zrozumieć.
Ola faktycznie szkoda ręczników, chociaż nowe kolory całkiem ładne;-)
Agatko dobrze, ze sa tu takie osoby jak TY, mam nadzieję, ze jeszcze długo bedziesz dawała nadzieję i dbała o zranione serduszka Aniołkowych mam.
Kaira musimy wierzyć, ze nam się uda. Też czasami myślę, ze w kolejnej ciąży mogę być kłębkiem nerwów, nie wiem... Teraz mogę sobie mysleć, ze będzie tak i tak, a jak bedzie, czas pokaże.. pączusie własnej roboty.. mhh musiały być dobre:-)
Kasieńko to zrozumiałe, ze potrzebujesz spokoju. Odezwij się do nas, jak będziesz mogła. Czekamy, będę się modliła..
Odwiedziła mnie mama, więc muszę kończyć. Miłego wieczorku:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam
Kasiu trzymaj sie kochana jestem z tobą .Ja caly czas o tobie mysle

Lucyf gratuluje ciesze sie razem z toba spokojnych 9 miesiecy.
VJolka gratuluje zgody na sklep
Misiss sliczny piessek ja tez mysle o piesku

Aha siedzialam dzisiaj z moja mama i przegladalysmy moje wyniki krwi.
I zauwazylysmy dziwna rzecz PLT na paczku ciazy zawsze mialam 130 a w momencie po poronieniu pierwszym znaczy w trakcie mialm 280.
I tak samo bylo w drugim przypadku w pierwszych tygodniach ciazy 140 a przed zabiegiem jak stwierdzona obumarla ciaze 280.Aha i jak nie by;llam w ciazy moje krwinki wynoszą ok 280.
Czyli wychodzi na to ze jak zachodze w ciaze to moj organiz traktuje ją jak chorobe i ja zwalcza.A jak zwalczy to krwi PLT znow wzrastaja

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Lucyf - gratuluje dzidziusia, właśnie miałam zapytać. Kiedy wstawisz suwaczek. Ale już jest:-)
missiiss1301 - bandzior jest fajny. Na pewno pomoże wam tak nie myśleć o dzidzi i szybciej sie uda. A masz dla niego torebkę?

Lucyf GRATULCJE! Dbaj o siebie i o maluszka w brzuszku, duzooooooo zdrowka Wam zycze! śliczna fasolka :)

Aha siedzialam dzisiaj z moja mama i przegladalysmy moje wyniki krwi.
I zauwazylysmy dziwna rzecz PLT na paczku ciazy zawsze mialam 130 a w momencie po poronieniu pierwszym znaczy w trakcie mialm 280.
I tak samo bylo w drugim przypadku w pierwszych tygodniach ciazy 140 a przed zabiegiem jak stwierdzona obumarla ciaze 280.Aha i jak nie by;llam w ciazy moje krwinki wynoszą ok 280.
Czyli wychodzi na to ze jak zachodze w ciaze to moj organiz traktuje ją jak chorobe i ja zwalcza.A jak zwalczy to krwi PLT znow wzrastaja

PTL to płytki krwi, one odpowiadają za krzepnięcie, a nie za obronę organizmu, wątpie więc że moga to być odpowiedz twojego organizmu na ciążę. Mi się wydaje (wprawdzie skonczylam rok temu studia w tym kierunku ale nie pracuje jeszcze w zawodzie wiec moge sie myslic) że w ciąży najpierw wychodzą dosc niskie plytki, dlatego ze wzrasta objetosc krwi tzn osocza(to troche tak bardzo niefachowo mowiac jakby krew byla bardziej rozrzedzona), wiec automatycznie w okreslonej objetosci krwi pobranej do badania bedzie mniej płytek niż normalnie. Dodatkowo trzeba by było zauważyć że podane no wynikow normy nie są przystosowane dla kobiet ciezarnych, wiec tak do konca nie mozna sie nimi sugerowac bo moga one coraz bardziej odbiegac od norm w miare rozwoju ciazy. Podobnie jest z HCT, pewnie wiele z was obserwowalo ze jset ponizej normy a to dlatego ze jest to stosunek czerwonych krwinek do calej objetosci krwi wiec z tego co wczesniej napisalam wynika ze tez spada i to norma. A jeśli chodzi z kolei o ten wzrost przy poronieniu to mi se wydaje ze tak jak przed porodem orgnizm kobiety przygotowuje się do utraty krwi i do dosc szybkiego powstrzymania krwawienia wiec polytk powinny byc wyzsze, przed poronieniem, zwlaszcza jesli jest ono samoistne, organizm tez raczej musi się przygotowac zeby moc sobie poradzic z powstlym w jego trakcie krwawieniem wiec stad te plytki, ale to tak mowie na chlopski rozum.

Ostatnia edycja:
BETA HCG 24,6

Normy:
Ciąża 1,3-2 tydzień .... 16-156
Ciąża 2-3 tydzień .... 101-4870

Wychodzi na to, że niby się udało, ale dobrze chyba nie będzie :-:)-(
Malutka ta beta ....
Pewnie @ przyjdzie, bo już po wszystkim :-:)-:)-(
Jutro zadzwonię do mojej ginki ....

Ostatnia edycja:
no wlasnie ja tez mialam napisac o tych plytkach ale katkaa mnie uprzedzila, ale dokladnie sie z nia zgadzam wiec to nie tak jak myslisz Anetha, nie martw sie tym

reklama
Do góry